۳.۵ تریلیون دلار نیاز سرمایهگذاری سالانه انرژی سبز
تحلیل این مشاور میگوید:«علاوهبر شکاف سرمایهگذاری، تلاشهای جهانی برای تغییر به سمت انرژی پاکتر تحتفشار نگرانیها در مورد امنیت انرژی، تعرفهها و موانع تجاری است که رشد برقرسانی را در سطح جهانی متوقف میکند.» در این گزارش آمده است؛ هیچ کشور بزرگی در مسیر دستیابی به اهداف اقلیمی۲۰۳۰ تعیینشده در توافقنامه پاریس قرار ندارد.
چرا این مهم است؟
کارشناسان آب و هوا میگویند؛ مشارکتهای قوی ملی (NDCs) و همکاری جهانی برای بسیج سرمایهگذاری ۳.۵تریلیون دلاری بسیار مهم است.
اگر بر چنین چالشهایی غلبه نشود، به سرمایه بیشتری برای تامین بودجه سازگاری نیاز است.
بر اساس اعداد
این تحلیل نشانداد که انتظار میرود سهم انرژی خورشیدی و بادی از تامین برق جهانی تا سال۲۰۳۰ به ۲۵ تا ۳۶درصد از کل تولید برق برسد. این ارقام پس از رسیدن رشد به ۱۷درصد در سال۲۰۲۴ از ۴.۵درصد در سال۲۰۱۵، محاسبه شدهاست. در این گزارش آمده است؛ انتظار میرود تقاضای گاز، طیف گستردهای از نتایج را بههمراه داشتهباشد.
در سناریویی که گرمایش را به ۲.۵درجه سانتیگراد (۴.۵درجه فارنهایت) محدود میکند، تقاضا در سال۲۰۵۰ به میزان ۱۱درصد افزایش مییابد، درحالیکه سناریوی صفر خالص باید شاهد کاهش ۴۷درصدی آن در مدت مشابه باشد.
نقلقول کلیدی
پراکاش شارما، رئیس سناریوها و فناوریهای وود مکنزی، گفت: «یک رشته شوک به بازارهای جهانی، پیشرفت را در یک دههمهم برای گذار انرژی تهدید میکند، با اینحال هنوز زمان برای رسیدن جهان به انتشار خالص صفر تا سال۲۰۵۰ وجود دارد؛البته به شرط اینکه اکنون اقدام قاطعانه انجام شود.»
زمینه
جایگزینی سوختهای فسیلی با منابع انرژی تجدیدپذیر در تولید برق یکی از ستونهای انتقال انرژی است که بهدنبال دستیابی به هدف توافق پاریس برای محدودکردن افزایش دمای جهانی به ۱.۵درجه سانتیگراد (۲.۷ درجه فارنهایت) است. منبع انرژی تجدیدپذیر در سالهای اخیر برای دستیابی به اهداف کاهش انتشار گازهای گلخانهای بهشدت افزایش یافتهاست، اما آنقدر سریع رشد نمیکند که سوختهای فسیلی را از ترکیب انرژی خارج کند.