از نصرت کریمی تا پیرپسر

معلم توضیح داد: «دلیل بنیاد این جشن توسط علی معلم این بود که کنار هم باشیم و تنها نباشیم. خطابم به سیاستمداران داخل کشور و خارج است که ایران کشور بزرگ و متحدی است و ما خواهان این هستیم که فقر از بین برود. هیچ‌کدام از ما در مقابل مردم نیستیم و همه اهالی هنر در کنار مردم قرار دارند.»

مستند «نصرت کریمی؛ هنرمند بودن در ایران» ساخته مهرداد اسکویی، بابک کریمی و روح‌الله انصاری مستند برگزیده این دوره از مراسم حافظ شد. در ادامه رضا فیاضی و بیوک میرزایی برای اهدای جایزه فیلم کوتاه روی صحنه دعوت شدند و لوح زرین حافظ به پاس نقش‌آفرینی در فیلم کوتاه «تایپیست» به فاطمه مسعودی‌فر اهدا شد. تندیس حافظ بهترین فیلم کوتاه نیز به «میا» ساخته سیدعلی قاسمی رسید. سید علی‌ قاسمی جایزه را به محیط‌بانان و فعالان محیط زیست تقدیم کرد.

جایزه بهترین دستاورد فنی و هنری سینمایی به «در سایه سرو» با طراحی و اجرای انیمیشن شیرین سوهانی و حسین ملایمی اهدا شد و به نمایندگی این دو کارگردان برنده اسکار، پویا نبی متنی را خواند. بهترین دستاورد فنی و هنری در سریال را ایرج رامین‌فر برای طراحی صحنه «تاسیان» دریافت کرد. 

جایزه ویژه هیات داوران به رسول صدرعاملی برای «زیبا صدایم کن» اهدا شد. صدرعاملی هنگام دریافت تندیس گفت: «نقل‌قولی به مضمون از علی معلم را می‌آورم. او عقیده داشت که در میان انبوه جشنواره‌های متنوع در ایران، باید جشنی باشد که دلیل و انگیزه‌اش سینما باشد، در واقع سینما در پناه حافظ باشد.»

در ادامه برنامه کلیپی به یاد همایون ارشادی، بازیگر فقید بین‌المللی سینمای ایران، پخش شد و سپس تصاویری از عباس کیارستمی و جعفر پناهی در کلیپی به نمایش درآمد. در ادامه نشان عباس کیارستمی (بهترین فیلم تجربی) به «خمیازه بزرگ» ساخته علی‌یار راستی اهدا شد. جایزه بهترین تدوین در بخش سینما به محمدرضا مویینی برای تدوین «غریزه» اهدا شد.

امید معلم، نوید پورفرج را برای اهدای جایزه بهترین فیلم‌برداری روی صحنه دعوت کرد و بهترین فیلم‌برداری را ادیب سبحانی برای فیلم‌های «پیرپسر» و «زن و بچه» از آن خود کرد. بهترین فیلم‌نامه آثار سینمایی نیز به علی زرنگار برای «علت مرگ نامعلوم» اهدا شد. 

در ادامه مراسم تندیس یک عمر دستاورد هنری به محمود کلاری اهدا شد. محمود کلاری پس از دریافت تندیس گفت: «تفاوت این جایزه با بقیه جوایز این است که مزین به نام علی معلم است، ادیبی جنتلمن و سینمایی‌نویس که صاحب اندیشه در زمینه‌های فرهنگ به ویژه سینما بود.» او در ادامه درباره نامزدهای بخش بهترین فیلم صحبت کرد و گفت: «این فیلم‌ها در سطح جهانی قابل عرضه هستند و سینمای ما هنوز زنده است و جان دارد. اجازه بدهیم سینما نفس بکشد. اجازه بدهیم راه کیومرث پوراحمد، مهرجویی، تقوایی و فرهادی ادامه پیدا کند.»

در ادامه کلیپی به یاد ناصر تقوایی، کارگردان فقید، پخش شد و جایزه بهترین فیلم‌نامه سریال نیز به تینا پاکروان برای «تاسیان» اهدا شد. در این مراسم جایزه بهترین چهره تلویزیونی به امیرحسین قیاسی برای برنامه «نیمه‌شب» اهدا شد و تندیس بهترین برنامه ترکیبی به محمد شریفی و رامبد جوان برای «کارناوال» رسید.

رامبد جوان گفت: «خوشحالم که پدرم توانست پیش از مرگش این برنامه را ببیند. برنامه‌سازی دارد جدی‌تر و بااهمیت‌تر می‌شود و واقعا استقامت ما باعث شد این جنس از برنامه‌ها رونق پیدا کند.»

در ادامه جایزه بهترین بازیگر زن کمدی به الیکا عبدالرزاقی برای «اجل معلق» اهدا شد و جایزه بهترین بازیگر مرد کمدی به رضا عطاران تعلق گرفت. عطاران با تشویق روی صحنه آمد و خطاب به برنامه‌ساز جوان گفت: «امیرحسین قیاسی رفاقت ما را با مهران به‌ هم نزن!»

در بخش بعدی برنامه جواد عزتی جایزه بهترین کارگردان تلویزیونی را به نیابت از هومن سیدی برای سریال «وحشی» دریافت کرد. جایزه بهترین سریال تلویزیونی و پلتفرم‌های استریم آنلاین نیز به فصل اول سریال «وحشی» به تهیه‌کنندگی محمدرضا صابری، محصول فیلم‌نت اهدا شد. جایزه بهترین بازیگر زن درام را هم بهنوش طباطبایی برای «سووشون» با خود به خانه برد. بهنوش طباطبایی گفت: «سیمین دانشور در رمان «سووشون» از نمادها و اسطوره به شکل پررمز‌و‌رازی استفاده کردند و شخصیت زری را نماد زن ایران و زن کشور دانستند و برای من افتخاری است که چنین شخصیتی را بازی کردم.» طباطبایی این جایزه را به زنان سرزمین ایران تقدیم کرد چراکه کاراکتر زری نمادی از زنان ایرانی است.

جایزه بهترین بازیگر مرد درام در این جشن به بابک حمیدیان برای «تاسیان» اهدا شد. جایزه بهترین موسیقی متن به فرزین قره‌گوزلو برای فیلم سینمایی «غریزه» اهدا شد. جایزه بهترین خواننده تیتراژ به علیرضا قربانی برای قطعه «سووشون» اهدا شد.

همچنین جایزه بهترین بازیگر زن به پریناز ایزدیار برای فیلم «زن و بچه» و غزل شاکری برای فیلم «رها» تعلق گرفت. غزل شاکری گفت: «دلم می‌خواهد چشمانم را ببندم و فکر کنم علی معلم و مادرم فرشته طائرپور در این مراسم حضور دارند. این جایزه را تقدیم می‌کنم به انسان‌هایی که تحت فشار در درام زندگی نقش خود را شریف ایفا می‌کنند.»

سپس جایزه بهترین دستاورد فردی ویژه به امین حیایی به پاس نقش‌آفرینی‌هایی که در سریال «آبان» و فیلم‌هایش داشته است، اهدا شد.

در ادامه جایزه بهترین بازیگر مرد به حسن پورشیرازی برای «پیرپسر» اهدا شد؛ تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد به شهاب حسینی برای فیلم «رها» رسید و جایزه بهترین کارگردانی به اکتای براهنی برای ساخت «پیرپسر» تعلق گرفت.

براهنی گفت: «اخیرا صحبتی درباره حذف پروانه ساخت شده است و امیدوارم این اتفاق بیفتد و ما دیگر نیاز به پروانه ساخت نداشته باشیم. این اولین جایزه‌ای است که در ایران به من اهدا شده است و می‌خواهم این جایزه را به مادرم ساناز صحتی تقدیم کنم.»

در پایان مراسم، تندیس حافظ بهترین فیلم به «پیرپسر» و به تهیه‌کنندگان این فیلم، بابک حمیدیان و حنیف سروری، اهدا شد.