انجمن انیمیشن AJA اعلام کرد
رکوردشکنی صنعت انیمه ژاپن با درآمد ۲۲ میلیارد دلاری
یافتههای انجمن انیمیشن ژاپن نشان داد درآمدهای حاصل از آثار انیمه در خارج از کشور در سال ۲۰۲۳ از درآمدهای داخلی پیشی گرفته است؛ به طوری که ۵۱.۵درصد از درآمدها، معادل ۱۱.۲۵میلیارد دلار (۱.۷۲تریلیون ین) از خارج و ۴۹.۵درصد یا ۱۰.۶میلیارد دلار (۱.۶۲تریلیون ین) از داخل بوده است. این دومین بار است که درآمدهای انیمه ژاپنی در خارج از کشور از داخل پیشی میگیرد.
نخستین بار این اتفاق در سال ۲۰۲۰ افتاد. به گزارش اسکرین، انیمه یکی از عناصر کلیدی هدف دولت ژاپن برای تولید سالانه ۲۰ تریلیون ین (۱۳۰میلیارد دلار) از طریق بازار محتوا تا سال ۲۰۳۳ است. محتواهای این کشور در سال ۲۰۲۲حدود ۴.۷تریلیون ین (۳۱ میلیارد دلار) درآمد داشتند و انجمن انیمیشن ژاپن پیشبینی کرده انیمه باید تا سال ۲۰۳۳ به در آمد ۶.۴تریلیون ین (۴۲ میلیارد دلار) برسد که تقریبا دو برابر رکورد سال ۲۰۲۳ خواهد بود.
برخی اما معتقدند افزایش تعداد عناوین انیمه برای رسیدن به این هدف در حال حاضر به دلیل کمبود منابع انسانی امکانپذیر نیست. کشورهای ژاپن، ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی، تایوان، کانادا، چین، هنگکنگ، تایلند، استرالیا، انگلستان و فرانسه از بزرگترین شرکای تجاری صنعت انیمه در جهان هستند.
قدیمیترین انیمهها در ژاپن فیلمهای خیلی کوتاهی بودند که با الهام از انیمیشنهای آمریکایی در موضوعات فولکلور و کمیک ساخته شدند. کاتسودو شاشین قدیمیترین و اولین انیمه ژاپنی است که فقط ۳ ثانیه است و۵۰ فریم دارد و در سال ۱۹۰۷ تولید شده است. در سالهای اخیر ایران نیز در این عرصه موفقیتهایی را کسب کرده و برخی آثار توانستهاند با اقبال خوبی روبهرو شوند.