رونمایی از «امانتی» در جشن ۴۰سالگی چشمه

شماره روزنامه: ۶۱۳۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۱۱۶۵۲۸ فرهنگ و هنر

دنیای اقتصاد: : جشن ۴۰سالگی نشر چشمه پنج‌شنبه‌شب با حضور چهره‌های سرشناس ادبیات در تالار ایوان شمس برگزار شد. در این مراسم از ژاله آموزگار، محمود دولت‌آبادی، محمد شمس لنگرودی، گلی امامی، پیمان خاکسار، مصطفی مستور و عادل فردوسی‌پور که در ۴ دهه گذشته همراه و هم‌مسیر این ناشر بودند تقدیر شد.

امانتی+copy

بخش مهمی  از برنامه به رونمایی از کتاب «امانتی» نوشته حسن کیاییان، بنیانگذار و مدیر نشر چشمه، اختصاص داشت. این کتاب که با اصرار فرزندان ناشر تدوین ‌شده ،حاصل گفت‌وگوهای سینا دادخواه نویسنده با موسس نشر چشمه است و  ۷۴ سال زندگی او را بازگو می کند. کتاب شامل یادداشت‌هایی است که هر کدام به بخشی از روند شکل‌گیری این نشر پرداخته و همچنین مطالبی خواندنی درباره فریدون مشیری، هوشنگ ابتهاج، علی اشرف درویشیان و... روایت شده است.

نکته مهم کتاب این است که بی‌پرده و صریح درباره برخی از نامداران ادبیات ایران حرف می‌زند و مخاطب را با روی دیگرشان آشنا می‌کند. تصاویر جذاب از سال‌ها فعالیت این نشر روایت‌ها را تکمیل و خواندنی‌تر کرده است.همچنین تجربه‌های فعالیت‌های ناشر در دولت‌های مختلف هم شرح داده می‌شود و راوی درباره سه سال تعلیق نشر چشمه توضیح می‌دهد.

در همین رابطه راوی گفته «خوشبختانه با اینکه هزینه مادی و معنوی این دو سه سال تعلیق خیلی سنگین بود و عملا زمین‌گیرمان کرد، در آن مدت هیچ‌یک از همکارانمان را در نشر چشمه تعدیل نکردیم و تا جایی که توانستیم سعی کردیم با سیلی صورتمان را سرخ نگه داریم و شرافت انسانی‌مان را حفظ کنیم.» شیوه روایت‌ها هم امیدآفرین است و هم تلخ اما خواننده را با واقعیت‌ها و سختی‌ها و چالش‌های کار فرهنگی در این جامعه آشنا می‌شود. کتاب «امانتی» در ۳۲۸صفحه توسط نشر چشمه به چاپ رسیده است.

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن