دورهمی ادیبان برای تقدیر از یک شاهنامه‌پژوه

شماره روزنامه: ۵۹۱۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۰۳۴۲۶۳ فرهنگ و هنر

دنیای اقتصاد : آیین نکوداشت دکتر علی رواقی، استاد پیشکسوت زبان و ادب فارسی، با حضور و سخنرانی جمعی از استادان و پژوهشگران زبان و ادبیات فارسی در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.در این مراسم محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، نیز در سخنانی گفت: استاد رواقی از محققان و استادان برجسته و نامدار در حوزه‌های مختلف علمی خاصه در فرهنگ و ادب فارسی است و در این میان تسلط ویژه ایشان بر شاهنامه حکیم فردوسی و سایر متون ادبی بسیار مهم و ارزشمند است.

دورهمی ادیبان برای تقدیر از یک شاهنامه‌پژوه

در زمینه قرآن‌پژوهی و معارف دینی نیز جناب دکتر رواقی تحقیقات فراوانی دارند که در قالب آثاری گران‌سنگ به زیور طبع آراسته شده است.همچنین میرجلال‌الدین کزازی در سخنانی گفت: استاد رواقی در میان ایرانیان خاصه استادان و پژوهندگان و کسانی که دل در گرو شاهنامه فردوسی دارند، چهره‌ای نام‌آشناست. این استاد زبان و ادبیات فارسی و شاهنامه‌شناس تصریح کرد: من پروا ندارم که بگویم در میان  پژوهندگان در زبان فارسی، دکتر رواقی از دید واژه‌شناسی، چهره‌ای برجسته است زیرا شناخت واژگانی او دانشورانه است.

کزازی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: استاد رواقی از سالیان دور، گروهی از پژوهندگان را سامان داده است که سروده‌های زبان پارسی را می‌خوانند و می‌پژوهند و گنجینه‌ای از واژه‌های پارسی را فراهم آورده‌اند. این نویسنده و مترجم تاکید کرد: من نیز وقتی پرسشی درباره واژه‌های پارسی دارم از جناب دکتر رواقی بهره می‌گیرم؛ چرا که پاسخ‌های علمی بی‌چندوچون ایشان، قابل استناد است. کزازی در پایان گفت: ارزنده‌ترین تلاش دکتر رواقی، در حقیقت همت ایشان در پایه‌ریزی و گسترش زبان پارسی و گونه‌شناسی آن است. در پایان این مراسم، لوح سپاس و تقدیر و نشان زرین انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، هدایایی از سوی بهاءالدین خرمشاهی و رایزن فرهنگی سفارت تاجیکستان در ایران به دکتر علی رواقی اهدا شد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن