عبدالله امیدوار در ۸۹ سالگی درگذشت
پایان جهانگرد ماجراجو در شیلی
مرکز فرهنگی لاموندا در سانتیاگو شیلی که عبدالله امیدوار یکی از پایهگذاران و همکاران آن بوده است، با تایید خبر درگذشت او، اعلام کرد که شیلی با یکی از نمادهای سینمای خود خداحافظی کرد. این تهیه کننده و فیلمساز ایرانی که با شعار «همه متفاوت، همه خویشاوند» همراه برادرش عیسی به بیش از ۱۰۰ کشور جهان سفر کرد و بیش از ۱۲۰ فیلم مستند ساخت، در مصاحبهای درباره مسافرتهایش گفته بود: «وقتی ما سفر خود را آغاز کردیم در هر گوشه از جهان مردم و قبایلی را دیدیم که چقدر شبیه قصههای کودکی ما زندگی میکردند. این یکی از ذوقهای پنهان من و عیسی در هر سفر بود که آنچه را میدیدیم با قصههایی که در کودکی از پدر و مادر شنیده بودیم منطبق میکردیم و در واقعیت دنبال آن افسانهها میگشتیم.» برادران امیدوار از اوایل پاییز ۱۳۳۳ (۱۹۵۴ میلادی) سفر پژوهشگرانه خود به دور دنیا را با دو دستگاه موتورسیکلت ماچلس ۵۰۰ سیسی از خانه پدری (واقع در خیابان سیمتری نظامی، خیابان طوسی، تهران) بهسوی مرز شرقی ایران با افغانستان آغاز کردند.
استفاده از موتورسیکلت در این مرحله بهمنظور دستیابی به کوره راهها و نقاط دورافتاده و جزایر صعبالعبور بوده است. مرحله نخست سفر برادران امیدوار هفت سال(تا سال۱۳۴۰) به درازا انجامید. در این مرحله، آنان پس از گذر از کشورهای افغانستان، پاکستان و هند، به سوی تبت و سپس آسیای جنوبشرقی و استرالیا سفر کردند. در ادامه، آنان با گذر از اقیانوس آرام، به آلاسکا، آمریکایشمالی و آمریکایجنوبی سفر کردند. سرانجام با گذر از اقیانوس اطلس، وارد اروپا شدند. آن دو، در اقامت کوتاه خود در اروپا، از محل انتشار مقالات پژوهشی مربوط به سفرهایشان و مصاحبه با رسانههای گوناگون اروپایی، منابع مالی موردنیاز برای مرحله دوم سفر خود (به آفریقا) را تامین کردند. بخشی از اقدامات آنان فروش مقالات پژوهشی به شرکت خودروسازی فرانسه، سیتروئن بود که در ازای آن موفق به خریداری یک دستگاه خودروی ون دوسیلندر و دریافت مبالغ قابلتوجهی پول نقد شدند.
برادران امیدوار در سال۱۳۴۰ برای اقامتی کوتاه (سه ماه) از اروپا وارد ایران شدند. آنان مرحله دوم سفرهای جهانگردی خود را با خودروی ون دوسیلندر دریافتی از شرکت خودروسازی سیتروئن، از مرز جنوبی ایران با کویت آغاز کردند. سپس با گذر از عربستانسعودی و زیارت کعبه وارد آفریقا شدند. هماکنون کلکسیون سفر این دو برادر که ماحصل ۱۰سال مسافرت آنهاست، در موزه «برادران امیدوار» در مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد گردآوری شده است. این مجموعه آثار موزهای و کلکسیون، گالری فیلم و عکس و بخش نمایشگاهها و برنامهها را شامل میشود. سفرنامه برادران امیدوار به قلم عیسی و عبدالله امیدوار یکی از کتابهای خواندنی در ژانر سفرنامهنویسی است که بارها تجدید چاپ شده و در بازار کتاب در دسترس است.