فردا نخستین نمایشگاه نقاشی مسعود کیمیایی افتتاح میشود
آثار آقای کارگردان روی بوم
به هر روی حالا مسعود کیمیایی قرار است تابلوهای نقاشیاش را بر دیوار گالری گلستان بکوبد. پیش از این نمایشگاهی از عکسهای مربوط به فیلمهای کیمیایی با عنوان «غزل غزلهای کیمیایی» در این گالری برپا بود که این نمایشگاه امروز به پایان میرسد و بلافاصله از فردا نقاشیهای کیمیایی روی دیوار میرود و تا ۱۷ آذر ادامه خواهد داشت.
لیلی گلستان، مدیر گالری گلستان روز گذشته با انتشار تصویری از مسعود کیمیایی در صفحه اینستاگرامش نوشت: «رفتیم خونه مسعود کیمیایی تا پشت تابلوها را سیم بزنیم.»
او همچنین در این باره گفته: به اعتقاد من، این نمایشگاه جذابی است چراکه من حدود ۵۰ سال است مسعود کیمیایی را میشناسم و برای خلق این تابلوها، بازی درنیاورده است و خود خودش و فیلمهایش است.
گلستان با بیان اینکه در این نمایشگاه حدود ۲۵ تابلو با تکنیک رنگ روغن روی بوم از مسعود کیمیایی روی دیوار میرود، بیان کرد: نقاشیهای مسعود کیمیایی در سبک رئال و فیگوراتیو هستند و در واقع خود مسعود کیمیایی را روایت میکند یعنی عنصر «چاقو» و «کارد» تقریبا در تمامی تابلوهایش دیده میشود. در مواردی نیز «کارد» واقعی را روی بوم چسبانده و این موضوع، کار را خیلی جذاب کرده است.
او با تاکید بر اینکه نقاشیهای کیمیایی پر از تخیل هستند، گفت: همچنین چند کلاه مخملی نیز در تابلوها وجود دارد. عنصر ساعت و ماشین نیز در نقاشیهایش دیده میشود. این نقاشیها پر از تخیل هنرمندانه هستند یعنی یک آدم خیالباف و قصهگو را به نمایش میگذارد. از این منظر، این آثار ادعای نقاشانه و حرفهای ندارد بلکه این نقاشیها را مسعود کیمیایی کارگردان مشهور سینمای ایران نقش زده و دقیقا خودش است و نخواسته ادای یک نقاش شهیر را درآورد.
گلستان اظهار کرد: تابلوهای نقاشی مسعود کیمیایی، بسیار ساده و در عین حال در برخی موارد نیز خیلی متبحرانه نقاشی شدهاند که پر از رنگ هستند و تخیل بسیار جذابی را شکل داده است.
مسعود کیمیایی که هشتاد و یکمین سالگیاش را زندگی میکند، از برجستهترین فیلمسازان نسل اول ایران است که آثار شاخصی در تاریخ سینمای ایران خلق کرده است. او با ساخت فیلم قیصر در سال ۱۳۴۸ دو قطب هنری و تجاری سینما را پیوند داد. گوزنها، دندان مار، خط قرمز، بلوچ، داش آکل و... از مهمترین آثار او هستند. کیمیایی پیش از این سه جلد رمان و یک مجموعه شعر نیز منتشر کرده بود.