یادداشت نویسنده ایرانی در نقد سیاستهای ترامپ واکنشهای فراوانی به وجود آورد
پاسخ نوام چامسکی به نامه حبیب احمدزاده
احمدزاده در این نامه نوشت: آقای ترامپ و دوستانش همچون پمپئو و بولتون جگر سوختهای از ایران و ایرانی دارند وگرنه در این دو، سه روز و با این همه مشکلات داخلی، امور کشور گرفتار آمریکا درجنگ تجاری با چین، ژاپن و اروپا و دیوار مرزی مهاجران را رها نمیکردند تا صرفا به ما بپردازند. وی افزود: اولین مورد آن است که رئیسجمهور ترامپ از باب محبت همیشگیشان فرمودند که ایرانیان هیچ جنگی را در طول تاریخ نبرده و در هیچ مذاکرهای نباختهاند. اگر حتی کاری به کارنامه سراسر صفر شخص ترامپ در درس تاریخ مدرسه و نیز کارنامه سراسر شکست دولتهای آمریکا از فضاحتهای تحقیرآمیز در ویتنام، عراق، افغانستان، سوریه و یمن هم نداشته باشیم، باید به نکته ظریفی در تاریخ ایران و ایرانی حداقل در ۲۵۰ سال اخیر اشاره کنیم که هرگز ما ایرانیان جنگی را شروع نکردهایم تا مانند شما به دنبال پیروزی در آن باشیم. ولی نکته مهم و ظریفتر از ظریف وزیر محترم خارجهمان، تفاوت ماهوی نگاه ما ایرانیان به جنگ با شما دولتمردان آمریکاست.
نویسنده ایرانی در بخش دیگری از این یادداشت با اشاره به یک سریال فارسی نوشت: در سریال «دلیران تنگستان»، رئیسعلی دلواری آن سردار مشهور جنوب در جواب فردی از نوجوانان رزمنده جنوب که از هیجان شروع نبرد با کشتیهای نظامی انگلیسی وارد شده برای جنگ در مقابل روستایشان دلوار که میگوید در صورت حمله غارتشان میکنیم، جملهای تاریخی میگوید بدین مضمون: «نه پسر! ما نمیجنگیم که چیزی به دست بیاوریم. مافقط میجنگیم که چیزی از دست ندهیم.» وی تاکید کرد: جناب ترامپ! اگر بر قاعده و فلسفه ما ایرانیان و تعریف ما از جنگ باشد که ما در همین جنگ ایران و عراق با تمام پشتیبانی شما و رفقایتان از آقاصدام و ریختن صدها تن بمب شیمیایی بر سر زنان و کودکانمان، ذرهای از خاک کشورمان را از دست ندادیم و پیروز محسوب میشویم، ولی شما بفرمایید با تعریف فلسفی شما از جنگ که با تصاحب و کشتار مردمان نابود شده برای قبولی موفقیت همراه است در همین ۲۰ سال اخیر، شما در کدامین جنگ پیروز بودهاید؟ احمدزاده در قسمت دوم مطلبش گفت: و اما قسمت دوم و آنکه ما در مذاکره همیشه فاتح بودهایم.
اگر چنین است، پس چرا دوباره آزموده را میآزمایید و به دنبال مذاکره با این استاد بزرگ شطرنج مذاکره هستید که همزمان و در آنِ واحد دست بازیگر بزرگش یعنی وزیر خارجه را عملا و با خباثت در این هماوردی از پشت میبندید تا نتواند حتی مهرهای سرباز را تکان دهد. جمله آخر را فاش با این شیاطین همراه با نتانیاهو و بن سلمانها باید گفت. برخلاف نظر سطحی شما، سربازان ما مهرههای فضای مجازی شطرنج نیستند که با تحریم بازیگران پشت صفحه از حرکت بایستند. این نویسنده در پایان نوشت: آقایان ترامپ، بن سلمان و نتانیاهو! سربازان ما همان رئیسعلیها هستند و همان تعریف قدیمی از نبرد و جهاد. پس نصیحتی صادقانه برای شما دارم. از ما ایرانیان بیشتر و بیشتر بترسید. درباره نامه حبیب احمدزاده خیلیها هم به اظهارنظر پرداختهاند اما شاید مهمترین کسی که نسبت به آن واکنش نشان داد نوام چامسکی متفکر سرشناس آمریکایی است که نظرش را به ایمیل شخصی احمدزاده فرستاده است. نوام چامسکی از دانشمندان مشهور آمریکا و منتقد سیاستهای خارجه این کشور و دولتهای دیگر است و مقالات متعددی در این رابطه نوشته و نظریه معروفش دستور زایشی است که در دهه ۶۰ میلادی انقلابی در زبانشناسی معاصر ایجاد کرد. این متفکر آمریکایی در پاسخ به نامه حبیب احمدزاده نوشته است: نامه عالی است. اما یک مشکل وجود دارد و آن اینکه، ترامپ و همراهانش برای این موضوعات اهمیتی قائل نیستند.
ارسال نظر