تسریع در تصویب سیاست‌های حمایتی

به گزارش وزارت صمت، سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت، در نشست شورای معاونان وزارت صمت با حضور محسن اسماعیلی معاون راهبردی و امور مجلس رئیس‌جمهور، اظهار کرد: کشور به مرحله‌ای از بازدارندگی و توانمندی رسیده است که تحریم‌ها دیگر نمی‌توانند مانند گذشته بر فعالیت‌های اقتصادی اثرگذار باشند.

وی با اشاره به نقش مردم و نیروهای مدافع امنیت در حفظ ثبات و اقتدار کشور، ادامه داد: حضور گسترده مردم در صحنه و انسجام میان بخش‌های مختلف، پشتوانه مهمی برای عبور از شرایط دشوار بوده است. وزیر صمت از تشکیل قرارگاه مرکزی «تولید، تجارت و تنظیم بازار در جنگ رمضان» خبر داد و افزود: در جریان بحران اخیر، تولیدکنندگان با وجود محدودیت‌ها و دشواری‌ها، فعالیت خود را متوقف نکرده و زنجیره تامین کالاهای اساسی را حفظ کردند. به گفته وی، افزایش چندبرابری تقاضا در بازار با مدیریت متمرکز، مشارکت تولیدکنندگان و بخش خصوصی، افزایش شیفت‌های کاری واحدهای تولیدی، حذف فرآیندهای غیرضروری و توزیع مستقیم مواد اولیه کنترل شد؛ به‌گونه‌ای که در این دوره هیچ‌یک از کالاهای مورد نیاز مردم از قفسه فروشگاه‌ها و بازار حذف نشد.

اتابک با بیان اینکه بخش صنعت بیشترین آسیب را از شرایط جنگی متحمل شده است، تاکید کرد: بیش از ۳ هزار و سه واحد صنعتی مورد هجوم قرار گرفتند و شماری از کارگران نیز به شهادت رسیدند با این حال، روند بازسازی و احیای واحدهای آسیب‌دیده به سرعت آغاز شده و برخی واحدها از جمله کوره شماره هشت فولاد مبارکه دوباره به مدار تولید بازگشته‌ است. وی در ادامه به مشکلات اقتصادی صنایع بزرگ اشاره کرد و یادآور شد: افزایش هزینه نهاده‌های تولید در سال گذشته، سودآوری و ظرفیت توسعه این بنگاه‌ها را کاهش داده و ضرورت حمایت بیشتر از آنها را دوچندان کرده است.

وزیر صمت همچنین تاکید کرد که واحدهای کوچک و متوسط بیشترین فشار را از اصلاحات ارزی متحمل شده‌اند و انتظار می‌رود شبکه بانکی با تسهیل پرداخت تسهیلات، از تداوم فعالیت این واحدها حمایت کند. وی با اشاره به تصویب بسته حمایتی ۷۰۰ همتی دولت برای بخش تولید، اعلام کرد آیین‌نامه‌های اجرایی این طرح تدوین و به شبکه بانکی ابلاغ شده است. به گفته اتابک، تاکنون ۱۲ هزار واحد تولیدی برای دریافت منابع مالی به بانک‌ها معرفی شده‌اند، اما همچنان لازم است بانک‌ها همکاری بیشتری با واحدهای تولیدی، به‌ویژه بنگاه‌های کوچک و متوسط داشته باشند.