به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در موسسه مطالعات و پژوهش‌‌‌های بازرگانی به مهم‌ترین چالش‌‌‌ها و مسائل مهم پیش‌روی وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و گفت: از جمله چالش‌‌‌های مهم ما که مورد تاکید رئیس‌جمهور شهید نیز بود، مساله تنظیم بازار است که وقت زیادی از این وزارتخانه را به خود اختصاص داده و امیدواریم با همکاری مردم و به‌ویژه طرح‌‌‌ها و برنامه‌‌‌های صحیح و کارشناسی‌شده موسسه مطالعات و پژوهش‌‌‌های بازرگانی، بتوانیم به حل و فصل و رفع مشکلات موجود در این زمینه مبادرت ورزیم. به گفته‌‌ علی‌آبادی، انتظار می‌رود موسسه در حمایت از سیاست‌‌‌ها و اقدامات وزارت صمت، جنبه محوری و پیشران داشته باشد و ضروری است با توجه به ظرفیت‌‌‌ها و توانایی‌‌‌های علمی و تخصصی‌‌‌اش، به نحوی عمل کند تا روی خط‌مشی و سیاستگذاری‌ها نیز تاثیر‌گذار باشد.

 تاکید بر ساماندهی قیمت‌گذاری دستوری

علی‌آبادی، توسعه بازرگانی را یکی از محورهای اصلی توسعه کشور دانست و افزود: ایران یکی از کریدورها و شاهراه‌‌‌های حیاتی تجارت جهانی است که متاسفانه هیچ اقدام و مطالعه‌‌‌ای در این زمینه صورت نگرفته است. موسسه مطالعات و پژوهش‌‌‌های بازرگانی باید در جهت شناساندن کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب نقش پررنگ‌‌‌تری ایفا کند.  او همچنین بر فعال کردن نقش اتاق‌‌‌های بازرگانی و اصناف، ارتباط عمیق با مردم، رفع گره‌‌‌های ایجادشده بر اثر تحریم، ساماندهی قیمت‌گذاری دستوری و پشتیبانی عمیق از دیپلماسی اقتصادی و بازرگانی کشور توسط موسسه مطالعات و پژوهش‌‌‌های بازرگانی تاکید کرد. علی‌آبادی از ناتمام ماندن برنامه مطالعاتی و کارشناسی موسسه مطالعات و پژوهش‌‌‌های بازرگانی برای الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی، ابراز تاسف کرد و افزود: برای تحقق این امر باید به ارائه آموزش‌‌‌های بازرگانی نوین به تجار و بازرگانان، آموزش تخصصی به رایزنان بازرگانی و رصد و پایش روند تجارت جهانی مبادرت شود و باید به سمتی حرکت کنیم که بعد از این، هیچ تفاهم‌نامه و توافق‌نامه بازرگانی بدون نظر و تایید موسسه مطالعات به امضا نرسد.

 مشارکت جدی موسسه مطالعات در تنظیم بازار

وزیر صنعت، معدن و تجارت، ضمن تاکید مجدد بر مشارکت جدی موسسه مطالعات در تنظیم بازار، خواستار تاثیرگذاری بیشتر این نهاد پژوهشی بر سایر دستگاه‌‌‌های مرتبط، از جمله بانک مرکزی در زمینه تخصیص و تامین ارز شد. وی همچنین بر ارائه گزارش‌‌‌های کارشناسی از طرف موسسه در حوزه نظام تولید و توزیع کالا، بررسی سامانه جامع تجارت و اثرات ارز چندنرخی بر اقتصاد، تاکید کرد و گفت: هیچ مطالعه، تحقیق و پژوهشی نباید در حاشیه و گوشه صورت گیرد، بلکه باید در متن رویدادها حضور یافت و از پژوهشگران موسسه خواست که به صورت جدی‌‌‌تر فعالیت‌‌‌های وزارت صمت را رصد و برای مشکلات موجود، پاسخ و راه حل کارشناسی ارائه کنند. وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: هیچ بخشنامه‌‌‌ای نباید قبل از نظر کارشناسی موسسه صادر شود؛ چراکه هر بخشنامه‌‌‌ای باید با مطالعه عمیق و کارشناسی‌شده و نظر سایر نهادهای مربوطه اتخاذ شود که نقش موسسه در این زمینه را نباید نادیده گرفت. بنا بر اعلام موسسه مطالعات و پژوهش‌‌‌های بازرگانی، علی‌آبادی تصریح کرد: سازمان‌های وابسته به نهادهای توسعه دانش ملی می‌‌‌توانند فاصله بین دستگاه‌‌‌های اجرایی با نهادهای علمی را کاهش دهند. به همین دلیل، برخی اظهارنظرها درباره برچیدن یا ادغام نهادهای پژوهشی متعلق به دستگاه‌‌‌های اجرایی با دانشگاه‌‌‌ها، غیرکارشناسی است. دانشگاه‌‌‌ها باید کار خودشان را بکنند و موسسات پژوهشی به ماموریت‌‌‌های خاص خودشان بپردازند که عموما مسائل مبتلابه کشور است.