۳۰درصد کمفروشی در صنایع غذایی و شوینده
به گزارش «ایسنا»، محمدحسین طاهری درباره اجرای طرح رصد کمفروشی و نظارت بر آن، اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون، ۸۰هزار فرآورده از صنایع غذایی و شوینده، از واحدهای تولیدی مشمول این طرح در استان، از نظر کمی مورد بررسی و پایش قرار گرفت و حدود ۳۳درصد کمفروشی در بستهبندی انواع فرآوردههای صنایع غذایی (لبنیات، غذایی، غلات و حبوبات، تنقلات و شیرینی) و شوینده احصا شده است.
به گفته وی، ادارهکل استاندارد استان تهران در راستای انجام این وظیفه، علاوه بر بازرسی و نمونهبرداری از واحدهای تولیدی، اقدام به خرید و توزین ۷هزار فرآورده از سطح بازار کرده که در پایان طرح، حدود ۳۰درصد کمفروشی در محصولات مشخص شد.
طاهری با اشاره به اینکه پرونده متخلفان به مراجع ذیصلاح از جمله مرجع قضایی ارجاع شد، ادامه داد: وضعیت عملکرد بیش از نیمی از واحدها از ابتدای اجرای طرح مورد قبول بوده است.
به گفته وی از بین محصولات مختلف مشمول طرح، ۳۱.۴۱درصد از صنایع غذایی، ۴۳.۱۵درصد از صنایع لبنیات، ۸۲.۷درصد از غلات و حبوبات، ۳۰.۱۷درصد از تنقلات و شیرینیجات و ۱۴.۱۸درصد از صنعت شوینده و شیمیایی پایش شده است.
از ابتدای سال گذشته طرح کنترل و پایش وزنی فرآوردههای تولیدی کشور اجرا و ابتدا از ۱۴ استان در محصولات غذایی و محصولات مرتبط با موضوع یارانه اجرایی و با نمونهگیری از ۳۶۵نمونه برند کالایی، ۴۱.۶درصد کمفروشی برای کالاها احصا شد. پایشهای انجامشده در مرحله اول در قالب خرید از بازار بوده است. در مرحله دوم، طرح در محل کارخانههای تولیدی اجرایی شد، گستردگی کالاها بیشتر شد و در نمونهبرداری از ۶۹۹نمونه برند، کمفروشی ۳۹.۶درصدی احصا شد. در مرحله سوم طرح پایش وزنی نیز مقرر شد بهصورت ماهانه از استانها به سازمان ملی استاندارد گزارش ارسال شود که اکنون هم در حال اجراست.