شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۶ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت و معدن - روزنامه شماره ۵۹۶۶

  • خروج شامخ از محدوده رکود

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت و معدن: شامخ در بهمن امسال از محدوده رکود و انقباض خارج شد و روی قله ۹ماهه ایستاد. روند شامخ کل اقتصاد و همچنین شامخ صنعت در بهمن‌ماه بیانگر بهبود وضعیت اقتصاد نسبت به ماه قبل است. بررسی‏‏‌ها حاکی از این است که بخشی از رشد شامخ کل اقتصاد و بخش قابل‌توجهی از رشد شامخ بخش صنعت در ماه بهمن، مربوط به اثر تقویمی این ماه است. به عبارت دیگر به صورت تاریخی، در ماه‌های بهمن به دلیل افزایش تقاضا در پایان سال، حجم فعالیت در اقتصاد، در مقایسه با دی‌ماه افزایش می‏‏‌یابد. با این حال حتی با حذف اثر تقویمی نیز وضعیت کل اقتصاد و بخش صنعت در بهمن‏‏‌ماه ۱۴۰۲ نسبت به دی این سال بهبود نسبی داشته است. به‌رغم این روند مثبت، یافته‏‏‌‎های این گزارش حاکی از آن است که نوسان نرخ ارز، هزینه تامین مواد اولیه را بالا برده و بخش تولید در زنجیره تامین خود با مشکل مواجه شده است. همچنین در برخی از شرکت‌ها به منظور کنترل هزینه‏‏‌های بالای نهاده‏‏‌های تولید با توجه به نوسان نرخ ارز و نزدیکی به ماه رمضان، استخدام نیروی کار کاهش داشته و انتظارات بهبود در فعالیت‏‏‌های اقتصادی در اسفندماه در میان کسب‌وکار تضعیف شده است.
  • الزام صنایع به استفاده از پساب و آب دریا

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب گفت: اکنون مصارف آب کشور ۹۰‌درصد آب تجدیدپذیر است، یعنی نزدیک به ۵۰‌درصد مصرف مازاد داریم. بنابراین کشور دارای ناترازی منابع و مصارف است و در سال‌های خشک مثل چهارسال اخیر، این ناترازی بیشتر نمود دارد.
  • دولت رقیب بخش خصوصی است

    حسام‌الدین فرهادی‌نسب / نایب رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق اصفهان
    در خصوص نقش بخش خصوصی در توسعه پایدار باید گفت، اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار کلماتی هستند که هم در همخوانی با هم و هم در تضاد با یکدیگر هستند؛ یعنی اگر منافع مشترکی ایجاد نشود، بدون شک در مقابل هم قرار خواهند گرفت.
  • آیین‌نامه ماده ۲۴ قانون بهبود محیط کسب‌وکار ابلاغ شد

    دنیای‌اقتصاد: آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار ابلاغ شد که طبق آن دستگاه‌‌‌های اجرایی مکلفند هرگونه تغییر سیاست‌‌‌ها، مقررات و رویه‌‌‌های اقتصادی خود را قبل از اجرا اطلاع‌‌‌رسانی کنند.
  • ۳۰‌درصد کم‌‌‌فروشی در صنایع غذایی و شوینده

    مدیرکل استاندارد استان تهران، با اشاره به اجرای طرح ملی پایش کمیت در محصولات (مقابله با کم‌‌‌فروشی) انواع فرآورده‌‌‌های غذایی و شوینده، از سوی سازمان استاندارد گفت که در نتیجه پایش‌‌‌های انجام‌‌‌شده از تولیدات ۵۲۴واحد تولیدی مشمول طرح، از ابتدای سال تاکنون، حدود ۳۰‌درصد کم‌فروشی در این محصولات مشخص شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، شیب کاهشی داشته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر