وضعیت نگرانکننده ۵ سد تهران
طبق اعلام قبلی شرکت آب و فاضلاب استان تهران هماکنون سرانه مصرف آب هر شهروند تهرانی ۲۵۰لیتر در شبانهروز است که این میزان حدود دوبرابر الگوی تعیینشده (۱۳۰لیتر در شبانهروز) است.
تازهترین آمار منتشرشده از سوی مرکز اطلاعات و دادههای آب کشور میزان بارشها از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۵دی را ۳۹.۵میلیمتر اعلام کرده که در همسنجی با ۹۰.۷میلیمتر دوره بلندمدت کاهش ۵۶درصدی را نشان میدهد. این میزان بارش همچنین در مقایسه با همین بازه زمانی سال گذشته که ۴۷.۲میلیمتر بارش داشته بازهم رشد منفی ۱۶درصدی را نشان میدهد.
سد لار خشک شد؟
این وضعیت بارشی اثر منفی بر سدهای تهران بهخصوص سدهای شرق این استان گذاشته است. طبق آمار تازه مرکز اطلاعات و دادههای آب کشور هماکنون مجموع آب موجود در سدهای تهران ۲۷۳میلیون مترمکعب با ۱۴درصد پرشدگی است. تهران دارای پنج سد شامل امیرکبیر و طالقان در غرب این استان و سدهای لار، لتیان، ماملو در شرق است. طبق اعلام تازه شرکت آب منطقهای تهران هماکنون سد لار ۱۲میلیون مترمکعب آب با یکدرصد پرشدگی دارد. سد ماملو دارای ۲۷میلیون مترمکعب آب با ۱۱درصد پرشدگی و سد لتیان دارای ۱۵میلیون مترمکعب آب با ۱۶درصد پرشدگی است.
سد امیرکبیر هم ۵۳میلیون مترمکعب با ۲۷درصد پرشدگی و سد طالقان ۱۶۶میلیون مترمکعب آب با ۴۰درصد پرشدگی دارد. محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، ۸دیماه جاری در نشست قرارگاه مدیریت تنش آبی، از آغاز طرح برخورد با مشترکان بدمصرف خبر داد و گفت: طرح برخورد با بدمصرفهای آب الزام قانونی دارد و شامل مشترکانی میشود که بیشتر از دوبرابر الگو، آب مصرف میکنند. وی ادامه داد: خانوارهایی که تا الگوی ماهانه، آب مصرف کنند «خوشمصرف»، آن دسته از مشترکان که بین ۱۲ تا ۲۴مترمکعب یعنی تا دوبرابر الگو مصرف کنند، «پرمصرف» و مشترکانی که بیش از دوبرابر الگو مصرف کنند «بدمصرف» هستند. مدیرعامل آبفای تهران افزود: مشترکان بدمصرف در مرحله نخست این طرح با اخطار، در مرحله دوم با قطع موقت آب و در مرحله سوم با محدودیت بیشتر مواجه خواهند شد و با اداراتی که مصارف بیشتر از حد مجاز دارند با استناد به مصوبه شورای مدیریت بحران استانداری برخورد قاطع میشود.