به گزارش «ایرنا»، وضعیت بارندگی‌‌‌های استان تهران نیز نسبت به میانگین بارش‌‌‌های کل کشور نامطلوب است، به طوری که در ۱۰۰روز ابتدایی سال آبی جاری، حجم بارش‌‌‌ها در این استان ۵۷.۲‌درصد در مقایسه با متوسط دوره مشابه بلندمدت کمتر شده است. بررسی‌‌‌های آماری ۵۰سال اخیر نشان می‌دهد که متوسط حجم بارش‌‌‌های یک‌ساله استان تهران ۲۸۰.۴میلی‌متر بوده، اما میزان بارندگی‌‌‌هایی که در ۱۰۰روز نخست سال آبی جاری در این استان رخ ‌‌‌داده، فقط ۳۳.۹میلی‌متر معادل ۱۲.۱‌درصد بارندگی‌‌‌های سالانه است. با توجه ‌‌‌به اینکه بخش قابل‌‌‌توجهی از بارندگی‌‌‌های کشور به طور طبیعی در پاییز و زمستان رخ می‌دهد، روند کنونی از تداوم خشکسالی برای چهارمین سال پیاپی در استان تهران حکایت می‌کند.

بررسی بارش‌‌‌های سال آبی جاری در شهرهای استان تهران بیانگر وضعیت ناگوارتر حجم بارندگی در شهر افزون بر ۱۰میلیون‌‌‌نفری تهران است، به‌‌‌گونه‌‌‌ای که میزان بارش‌‌‌ها در این کلان‌شهر از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۶۷‌درصد در مقایسه با میانگین دوره مشابه درازمدت کمتر شده است.

از سویی، براساس اعلام شرکت آب منطقه‌‌‌ای تهران هم‌‌‌اکنون حجم آب موجود در مخازن پنج‌سد تامین‌‌‌کننده آب استان تهران کمتر از ۳۰۰میلیون مترمکعب است که ذخیره مطمئنی به‌‌‌ویژه با توجه‌ ‌‌به شرایط اقلیمی موجود نیست. با توجه ‌‌‌به موارد یادشده، به نظر می‌رسد در زمان حاضر تنها دو راه برای سازگاری و زیست‌‌‌پذیری با شرایط کم‌‌‌بارشی و خشکسالی موجود در استان ۱۸میلیون ‌‌‌نفری تهران در پیش است؛ نخست بهره‌‌‌برداری از همه منابع تامین آب و دوم مدیریت بهینه و صرفه‌‌‌جویی حداکثری در مصرف آب. از آنجا ‌‌‌که منبع جدیدی برای تامین آب در استان تهران وجود ندارد، همه منابع ممکن تاکنون مورد بهره‌‌‌برداری قرار گرفته و هم‌‌‌اکنون در مدار تولید هستند.