معضل کمبود ماشینآلات معدنی
وی در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران با بیان اینکه به بهانه حمایت از تولید داخل، تامین ماشینآلات معدنی به چالش اساسی در صنعت معدن تبدیل شده است، ادامه داد: در اینکه تولیدکنندگان داخلی باید فعال باشند و تولید کنند شکی نیست؛ اما توان تولید داخل به لحاظ نوع، کیفیت و تعداد تولیداتشان بهخصوص در حوزه ماشینآلات معدنی تامینکننده نیازهای موجود نیست. وی افزود: در حال حاضر به دلیل کمبود این ماشینآلات، قیمتهای خرید به صورت سرسامآور بالا رفته و بهعلاوه کرایه آنها بسیار گران شده است. با این قیمتها برای معادن کوچک و متوسط صرفه ندارد که ماشینآلات را اجاره و معادن خودشان را فعال کنند. در نهایت معدنکار، معدن و ماده اولیه دارد؛ اما به دلیل گران بودن ماشینآلات بهرهبرداری صرفه اقتصادی ندارد.
جمیلی تاکید کرد: ماشینآلات سنگین مانند خودروهای سواری نیستند که در پارکینگ خانهها بمانند یا جوانان با آنها در خیابان دور دور کنند. این ماشینآلات اگر در معادن استفاده نشوند، در راهسازی یا سدسازی و ... استفاده خواهند شد. بنابراین باید کمک کنیم ماشینآلات موردنیاز معادن هرچه زودتر تامین شوند. رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران با بیان اینکه برآوردهای مختلف نشان میدهد بیش از ۱۰هزار دستگاه در معادن کشور در سال آینده موردنیاز است، اظهار کرد: این در حالی است که توان تولید داخلی کمتر از ۵۰۰دستگاه است. بنابراین ضرورت دارد از طریق واردات، این ماشینآلات را تامین کنیم تا قیمت حبابی آنها در بازار بشکند؛ چراکه حباب قیمت ماشینآلات معدنی تنها به سود دلالهاست؛ نه معدندار سود میکند و نه تولیدکنندگان ماشینآلات سود میکنند.
جمیلی ادامه داد: به همین دلیل ما از طریق کمیسیون از تولیدکنندگان ماشینآلات سنگین دعوت کردیم تا برای این موضوع برنامهریزی کنیم. پیشنهاد کمیسیون تشکیل پنجکنسرسیوم است که بتوانند ماشینآلات را به صورت انبوه وارد کنند. از قضا یکی از این کنسرسیومها را هم میتوانند خود تولیدکنندگان ماشینآلات تشکیل دهند. بههرحال نیاز بازار بیش از توان تولید داخل است و باید برای آن فکری شود.