در نشست روسای اتاقهای استانی معرفی شد
بزرگترین حمایت از محیط کسبوکار
روسای اتاقهای سراسر کشور ضمن انتقاد از عملکرد دستگاههای اجرایی و بانکهای عامل در دوران کرونا و بیتوجهی آنها به ابلاغیههایی که از سوی دولت صورت میگرفت، خواستار رسیدگی دولت به این مساله شدند. تعدد سامانههایی که از سوی دستگاهها و سازمانها طراحی شدهاند نکته دیگری بود که در این جلسه مورد انتقاد فعالان اقتصادی قرار گرفت.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در ابتدای این نشست به جلسهای که با اعضای هیاترئیسه و تعدادی از تشکلها با رئیسجمهور داشتند، اشاره کرد. بر اساس اظهارات او در این نشست به موضوع خشکسالی و تبعات ناشی از آن اشاره شد که متاسفانه این موضوع چندان از سوی مسوولان و تصمیمگیران موردتوجه قرار نگرفته است. شافعی معتقد است امنیت غذایی کشور با توجه به خشکسالی اخیر وضعیت نگرانکنندهای در آینده نهچندان دور خواهد داشت و باید پیش از وقوع هر حادثهای برای آن راهی پیدا کرد.
رئیس اتاق ایران یادآور شد: این خشکسالی علاوه بر تامین غذا، میتواند موجب آتشسوزی جنگلها، کمبود ذخایر آبی و در نتیجه کاهش سطح تولید برق در کشور شود. او همچنین به نشست با کمیسیون اقتصادی مجلس درباره چگونگی تحقق شعار سال اشاره و تاکید کرد: هرچند این جلسه نیز با جلساتی که در سالهای گذشته برای تحقق شعار سال برگزار میشد هیچ تفاوتی نداشت؛ اما حضور پیدا کردیم و یادآور شدیم تا زمانیکه برای حاکمیت قانون در تمام ابعاد و وجوه، فکری نشود، تا زمانیکه حقوق مالکیت مورد تاکید قرار نگیرد، تا زمانیکه برای رهایی از تورم و بیثباتی اقتصادی راهکاری اندیشیده نشود و تا زمانیکه اقتصاد ایران با سیاست خارجی کشور پیوند نخورد، اصلاح چند قانون و اقداماتی از این دست نمیتواند دردی را دوا کند.
شافعی در ادامه به نشست با مدیرعامل شهرکهای صنعتی و توافق برای عضویت مجدد اتاقهای استانی در هیاتمدیره شهرکهای صنعتی خبر داد. رئیس اتاق ایران یکی از دردآورترین نشستها را حضور در هیات واگذاری عنوان کرد و گفت: تنها نکتهای که درباره هیات واگذاری و عملکرد آن میتوان گفت، درخواست تعطیلی آن و پیدا کردن یک راهحل جدید برای آن است. متاسفانه همه از این شیوه واگذاری دچار خسارت شدهاند و شاهد یک کارنامه بسیار ناموفق در این رابطه هستیم. لازم است در این مورد تغییرات اساسی اتفاق افتد.
جبار کیانیپور، رئیس اتاق یاسوج ضمن انتقاد از عملکرد سازمانهایی نظیر تامین اجتماعی و امور مالیاتی در دوران کرونا از موانع پیشروی واحدهای تولیدی برای شروع بهکار خود گلایه کرد. بر اساس اظهارات این فعال اقتصادی برای شروع یک کسبوکار بین ۶۰ تا ۷۰ مجوز لازم است که همه آنها مانع جدی در برابر محیط کسبوکار کشور هستند. متاسفانه قوانین دستوپاگیر بسیاری وجود دارد. لازم است این موانع را شناسایی و برای هرکدام راهکاری ارائه دهیم تا وضعیت تسهیل شود. در این رابطه مرکز پژوهشهای اتاق ایران میتواند اقدامات لازم را انجام دهد.
او ادامه داد: در دوران کرونا نیز سازمان مالیاتی چندان متناسب با آنچه گفته میشود، عمل نکرد. تسهیلاتی که ابلاغشده از سوی بانکها تمکین نمیشود؛ استمهال بدهی، آزادسازی وثایق و ... ابلاغ شده ولی اجرا نمیشود. متاسفانه سازمان تامیناجتماعی نیز بر همین منوال عمل میکند. محمود تولایی، رئیس اتاق کاشان نامگذاری امسال را نتیجه اجرانشدن شعار سالهای قبل دانست و تصریح کرد: آنچه درباره مانعزدایی و پشتیبانی از تولید گفته میشود همانی است که سال قبل اتاق ایران با جدیت پیگیری میکرد.
متاسفانه همخوانی بین اهداف و مسیری که میپیماییم وجود ندارد، برای همین به مقصد نمیرسیم. بهترین راه این است که اتاق ایران یک مجموعه منسجم از آنچه پیگیری کرده اما به نتیجه نرسیده تهیه کند و در اختیار مسوولان قرار دهد. این عضو هیاتنمایندگان اتاق ایران در ادامه بیتوجهی دولتیها به مشکلات موجود را مورد تاکید قرار داد و گفت: فاجعه اینجاست که در جلسات با دولتیها به توافقاتی میرسیم اما همین توافقها عملیاتی نمیشود.
جمال رازقی، رئیس اتاق شیراز با بیان این مطلب که نتیجه اقدامات پارلمان بخش خصوصی باید سنجیده شود تا بدانیم تا چه حد اثرگذار بودهایم، تصریح کرد: متاسفانه وضعیت شاخصهای اقتصادی کشور در مقایسه با دیگر اقتصادهای دنیا بسیار نگرانکننده است و این مساله باید از سوی مسوولان مورد توجه قرار بگیرد.
این فعال اقتصادی عملکرد مسوولان در کرونا و تامین واکسن را بسیار نامناسب ارزیابی کرد و با بیان این مطلب که هیچ چیز بالاتر از سلامتی و رفاه مردم نیست پس چگونه اینگونه تصمیم گرفته و عمل میکنیم، گفت: باید متوجه باشیم که ریلگذاری اقتصاد کشور اشتباه است. مسیر را اشتباه تعیین کردیم و هرچه به قطار اقتصاد سرعت میدهیم فقط میزان انحراف از مسیر اصلی بیشتر میشود.
او همچنین تعدد سامانهها برای انجام امور اداری را یک معضل جدی توصیف کرد و ادامه داد: خود من در حوزه کاری با حدود ۲۰ سامانه سروکار دارم. هیچکدام با دیگری مرتبط و هماهنگ نیست. این وضعیت به یک معضل جدی تبدیل شده، قرار بود سامانهها در راستای تسهیلگری ایجاد شوند اما امروز وقتگیر شدهاند.
مهدی طبیبزاده، رئیس اتاق کرمان نیز با بیان این مطلب که برای حمایت از تولید مانعزدایی کافی است از تشکیل کارگروه تحقق شعار سال به ریاست استاندار و جانشینی رئیس اتاق کرمان خبر داد که زیرگروه شورای گفتوگوست. برای همین نمایندگان سازمانها و مجلس نیز حضور دارند. بر اساس اظهارات او متاسفانه این سازمانها با یکدیگر ناهماهنگ عمل میکنند بنابراین در تلاشیم این ناهمانگیها را شناسایی و حذف کنیم.
ناصر بیکی، رئیس اتاق اراک، از بیبرنامگی در صورت رفع تحریمها و در نتیجه عدماستفاده بهینه از فرصتی که ایجاد میشود سخن گفت و تاکید کرد: ممکن است تحریمها به مرور شکسته شود، آیا برنامهای برای این دوران داریم؟