بهای طلای سیاه دو برابر شد
در روزهای گذشته بازار از چند جهت تقویت شده است. از طرفی، اعضای اوپک بهطور رسمی توافق کاهش تولید نزدیک به ۱۰ میلیون بشکه در روز را آغاز کردهاند. همچنین در سمت عرضه بازار شاهد کاهش تولید در آمریکا هستیم و انتظار این است که در دیگر کشورها نیز کاهش تولید ادامه داشته باشد. گفته میشود پیش از این یک میلیون بشکه از تولید روزانه آمریکا کم شده بود و در روزهای گذشته نیز غولهای نفتی این کشور بهعلاوه چند شرکت کوچکتر نفتی اعلام کردهاند تولید خود را کاهش میدهند تا قیمت نفت تقویت شود. در آخرین خبر، شرکت دایاموندبک گفته در ماه جاری میلادی (مه) بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش تولید خواهد داشت. با این وجود این شرکت افزوده در صورت رسیدن نفتخام آمریکا به ۳۰ دلار بر بشکه تولید نفت را به سطوح قبلی باز خواهد گرداند. همچنین، شرکت سنتنیال اعلام کرده در ماه مه تا ۴۰ درصد تولیدش را میکاهد. پارسلی نیز به صف کاهندگان تولید نفت پیوسته و گفته تمام عملیات حفاریاش را معلق خواهد کرد و تولید را نیز ۲۳ هزار بشکه در روز در ماه جاری کم میکند.
در سمت دیگر بازار یعنی تقاضا نیز خبرهای خوبی به گوش میرسد. ایتالیا، اسپانیا، نیجریه، هند و بعضی از ایالتهای آمریکا برگشت به کار برخی کارکنان را شروع کردهاند و سایتهای تولیدی، پارکها و... را بازگشایی کردهاند. همچنین دولت فدرال آلمان و ۱۶ ایالت این کشور برای کاهش محدودیتهای قرنطینه توافق کردهاند. این اخبار فعالان نفت را به افزایش مصرف و بازگشت بخشی از تقاضا برای نفت امیدوار کرده است. از آنجا که بازار نفت مدتها است که به سمت تقاضا واکنش بیشتری نشان میدهد و اصطلاحا تقاضامحور شده، این تحولات توانسته قیمت نفت را به طرز قابلتوجهی افزایش دهد. علاوه بر این، موسسه نفت آمریکا (API) سهشنبه تخمین زد موجودی نفت این کشور در هفته گذشته ۴/ ۸ میلیون بشکه افزایش یافته است که اگرچه بیش از انتظار تحلیلگران بود اما کمترین میزان رشد هفتگی آمریکا از هفته منتهی به ۲۰ مارس است. البته این آمار نیازمند تایید رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا در روز چهارشنبه است.
تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۱۵ به وقت تهران)، نفتخام آمریکا ۹۳ سنت معادل ۸/ ۳ درصد افزایش یافت تا به قیمت ۴۹/ ۲۵ دلار بر بشکه برسد. همزمان نفت شاخص برنت نیز با ۶۶ سنت افزایش معادل ۱۳/ ۲ درصد در قیمت ۶۳/ ۳۱ دلار در هر بشکه معامله شد.