امضای قرارداد جدید تامین واگنهای باری
فرهنگ طلوعی، مدیر عامل شرکت ریل پرداز سیر در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با اعلام این مطلب گفت: این دومین تفاهمنامهای بود که با شرکت راه آهن و به تبع آن با سازمان بهینهسازی سوخت کشور امضا کردیم. براساس تفاهم نامه با تولیدکنندگان داخلی قرار است ۵۰۰ واگن را به ناوگان داخلی شرکت اضافه کنیم. از این تعداد تاکنون ۱۰۰ واگن تامین شده که از محل تن کیلومتر حمل توسط این واگنها، یارانهای را که در ماده ۱۲ تعریف شده، اختصاص مییابد تا تامین مالی لازم برای توسعه ناوگان را انجام دهیم. وی افزود: تامین این ۵۰۰ واگن بستگی به توانمندی واحدهای تولید واگن در کشور دارد. سال گذشته حدود یک سوم ظرفیت شرکت واگن پارس را خریداری کرده و امسال هم بنا بر این است که هرچقدر تولیدکنندگان داخلی قادر به تولید باشند، آمادگی سرمایهگذاری داشته و مشکلی برای توسعه ناوگان نداریم.
طلوعی در ادامه گفت: برآورد ما این است که این ۵۰۰ دستگاه تا پایان سال ۹۹ توسط تولیدکنندگان داخلی در فازهای ۵۰۰ تا ۱۰۰ دستگاه تولید و تحویل خواهد شد. مدیرعامل شرکت ریل پرداز سیر گفت: با توجه به اینکه صنعت حملونقل ریلی دارایی محور بوده، نیاز به سرمایهگذاری بسیار زیادی دارد، این موضوع حمایتهای دولت را میطلبد تا با قوانینی مانند ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید از این بخش حمایت کند و برای بخشخصوصی بهمنظور سرمایهگذاری در این حوزه جذابیت بیشتری ایجاد شود.
وی افزود: ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، یکی از پیشرفتهترین قوانینی بوده که در مجلس به تصویب رسیده و سه حوزه تقویت حملونقل ریلی، صرفهجویی در سوخت و کاهش تصادفات جادهای را بهصورت همزمان هدفگذاری کرده است. به این صورت که به میزان سرمایهگذاری در حملونقل ریلی، میزان بار و مسافری که از جاده به ریل منتقل میشود، از محل صرفهجویی در سوخت، بخشی بهعنوان مشوق تعریف میشود. به این صورت برای سرمایهگذاران بخشخصوصی در حملونقل ریلی مشوق ایجاد میشود تا در این بخش سرمایهگذاری انجام دهند.
وی افزود: تقریبا در دنیا کشوری نیست که کالا در فواصل بالای هزار کیلومتر را با جاده حمل کند. در کشورهای اروپایی فواصل حدود ۵۰۰ کیلومتر نیز با حملونقل ریلی و ترکیبی حمل میشود. متاسفانه در کشور ما با توجه ارزان بودن سوخت، خیلی این موضوع توجیه پیدا نمیکند و حجم بسیار زیادی از سوخت را در حمل جادهای بیرویه مصرف میکنیم که به سرمایههای کشور آسیب میزند. طلوعی با اشاره به مزایای حملونقل ریلی گفت: حملونقل ریلی نسبت به جادهای حدود یک ششم سوخت مصرف میکند در عین اینکه توانمندی حمل بارهای حجیم را دارد و آسیب کمتری به زیرساختهای حملونقل کشور وارد میکند. وقتی یک قطار باری تشکیل میشود معادل ۱۵۰ دستگاه کامیون، بار حمل میکند که با درنظر گرفتن خطرات انسانی که این تعداد کامیون ایجاد میکند، این موضوع برجسته تر میشود.
ارسال نظر