قیمت بلیت هواپیما و قطار افزایش نمی‌یابد

وزیر راه و شهرسازی گفت: قیمت بلیت هواپیما و قطار، در نوروز ۹۸ افزایش نمی‌یابد. به گزارش صداوسیما، محمد اسلامی در یک برنامه تلویزیونی گفت: مجوز افزایش ۱۵ درصدی برای ظرفیت پروازهای داخلی و خارجی در تعطیلات عید ۹۸ صادر شده است.او نبود سامانه فروش بلیت و نداشتن نقدینگی را از مهم‌ترین علت‌های فروش چارتری بلیت هواپیما دانست و گفت: شرکت‌های هواپیمایی، تا اول بهمن فرصت داشتند سامانه‌های فروش خود را ایجاد کنند؛ در عین حال براساس دستور بانک مرکزی، بانک‌های عامل، وظیفه تامین نقدینگی شرکت‌های هواپیمایی برای سرمایه در گردش این شرکت‌ها را به عهده دارند.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: سقف قیمت‌های مجاز برای بلیت پروازها مشخص و به شرکت‌های هواپیمایی اعلام شده و هیچ شرکتی، اجازه فروش بلیت بیشتر از نرخ اعلام شده را ندارد. از سویی براساس دستورالعمل حقوق مسافر، برخورد مناسب با شرکت‌های هواپیمایی که تاخیر در پرواز داشته باشند، صورت می‌گیرد. او همچنین گفت: ۱۶ شرکت هواپیمایی کشور برای توسعه ناوگان خود، همواره در پی تامین هواپیماهای جدید هستند. علاوه بر این وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: ۱۴ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس در نوروز ۹۸ اقدام به جا‌به‌جایی مسافران می‌کنند. او با اشاره به حمل‌ونقل ریلی و دریایی افزود: قیمت بلیت قطار نیز در نوروز ۹۸ افزایش نیافته است. درحالی‌که شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی اقدام به افزایش ۱۵ درصدی عرضه صندلی در سفرهای نوروزی کرده‌اند. همچنین ۸۰ فروند شناور مسافران نوروزی را از بندر عباس جابه‌جا می‌کنند.

رصد ایرلاین‌ها در نوروز

از سوی دیگر معاون وزیر راه نیز از رصد خدمات ایرلاین‌ها در نوروز خبر داد. علی عابدزاده با بیان اینکه در نوروز ‌پرواز‌ها، خدمات و تاخیرات پروازی شرکت‌ها، روزانه بررسی می‌شود، گفت: آیین‌نامه حقوق مسافر مدام به‌‌روز می‌شود و تلاش می‌کنیم شرکت‌ها ساز‌و‌کارهای لازم برای رسیدگی به این موضوع را داشته باشند.

عابدزاده در گفت‌‌وگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه سازمان هواپیمایی کشوری از سال‌های گذشته آیین‌نامه حقوق مسافر را تدوین و به شرکت‌ها ابلاغ کرد، افزود: ‌در راستای رعایت حقوق مسافر در پروازها، این آیین‌نامه تدوین شد. طبق قوانین سازمان جهانی هواپیمایی (ایکائو)، ‌سازمان هواپیمایی کشورها ملزم هستند ضوابط و دستورالعمل‌های لازم را برای عملکرد ایمن و بهره‌وری صنعت هوایی تدوین و اجرا کنند. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ‌بیان کرد: ‌حقوق مسافر مجموعه‌ای از سیاست‌ها، دستورالعمل‌ها، استانداردها، ضوابط و مقرراتی است که الگوی رفتاری شرکت هواپیمایی و دست‌اندرکاران امور پروازی را تدوین می‌کند و هدف آن تضمین حقوق مادی و معنوی و رعایت شأن و منزلت مسافران در‌ مسافرت‌های هوایی است؛ با این آیین‌نامه‌‌ مردم با حقوق خود در مقابله با تاخیرهای پروازی ‌آگاه می‌شوند.

به گفته عابدزاده مسافران در صورت بروز تاخیر و همچنین ضایع شدن حق‌شان از سوی شرکت‌های هواپیمایی می‌توانند با درج شکایت خود در واحد رسیدگی به شکایات سازمان هواپیمایی کشوری یا‌ شرکت‌های هواپیمایی ‌نسبت به طرح انتقادات و شکایات خود اقدام کنند. او گفت: آیین‌نامه حقوق مسافر به‌‌روز شده است و این امر ادامه دارد و تلاش می‌کنیم شرکت‌های هواپیمایی ساز‌و‌کار لازم برای رسیدگی به این موضوع را داشته باشند. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تاکید کرد:‌‌ این آیین‌نامه‌ یکی از خطوط قرمز سازمان هواپیمایی کشوری است و شرکت‌های هواپیمایی اجازه ندارند در این حوزه کم‌کاری کنند.

عابدزاده اظهار کرد:‌ سازمان هواپیمایی کشوری بر اجرای دقیق آیین‌نامه حقوق مسافر تاکید دارد و اگر شرکتی در این حوزه کم‌کاری کند، شبکه پروازی آن محدود می‌شود. ‌وی یادآور شد:‌ در راستای ‌رسیدگی به مشکلات مسافران سازمان هواپیمایی در پروازهای داخلی، «سامانه ثبت شکایات مربوط به پروازهای داخلی»‌ را راه‌اندازی کرد تا علاوه بر تکریم ارباب‌رجوع، از حضور مستقیم آنها جلوگیری به‌عمل آمده و بر روند فعالیت ارگان‌های زیر نظر خود نظارت کامل‌تری داشته باشد. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: ‌این بخش از سامانه جهت دریافت شکایات و رسیدگی به مشکلات پروازی مسافران‌ در بخش‌های «شرکت هواپیمایی»، «آژانس هواپیمایی»، و «فرودگاه» است.

وی افزود: پس از دریافت هر گزارش، صحت آن توسط کارشناس سامانه مورد بررسی قرار می‌گیرد و درصورت نیاز به اطلاعات تکمیلی با گزارش‌دهنده تماس گرفته می‌شود و پس از بررسی نتیجه حاصل از بررسی گزارش، به متقاضی اطلاع‌رسانی خواهد شد. عابدزاده با اشاره به افزایش تقاضای سفر در ایام نوروز، بیان کرد: بیشترین تقاضای سفر‌های هوایی خصوصا در پروازهای داخلی، مربوط به ایام نوروز است. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به صدور مجوز پرواز فوق‌العاده برای سفرهای هوایی نوروز افزود: ‌زمانی که ‌تقاضای سفر ‌افزایش می‌یابد، شرکت‌های هواپیمایی هم از سازمان درخواست صدور مجوز برای پروازهای فوق‌العاده ‌می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه سازمان هواپیمایی نظارت بر عملکرد ایرلاین‌ها و پروازهای آنها را در دستور کار دارد و اجازه تخطی به هیچ ایرلاینی داده نمی‌شود، افزود: پروازها و خدمات شرکت‌های هواپیمایی به‌ویژه در ایام نوروز ‌روزانه رصد می‌شود. عابدزاده با بیان اینکه در ایمنی پرواز ‌کوچک‌ترین کم‌کاری قابل چشم‌پوشی نیست، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم در ایام نوروز ‌پرواز‌ها، خدمات و تاخیرات پروازی شرکت‌ها را روزانه بررسی و رصد کنیم. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: به شرکت‌های هواپیمایی تاکید شده است‌ آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های سازمان هواپیمایی کشوری خصوصا آیین‌نامه حقوق مسافر را به دقت رعایت کنند‌. وی تاکید کرد: دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها، شرکت‌ها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی‌ در برخورد با شرکت‌های متخلف جدی عمل می‌کند و در صورت ‌کم‌کاری احتمالی توسط شرکت‌ها، صدور مجوز پروازهای جدید و فوق‌العاده این شرکت هواپیمایی‌ را به حالت تعلیق درمی‌آورد.

عابدزاده افزود: با توجه به اینکه سازمان هواپیمایی کشوری وظیفه نظارت بر شرکت‌های هواپیمایی از نظر تایید صلاحیت و رعایت نکات و استانداردهای ایمنی، تدوین استاندارد پرواز، صدور گواهینامه‌ها و تدوین و تنظیم مقررات مربوط به آن، تهیه و تدوین دستورالعمل‌های امنیتی و حفاظتی با رعایت مقررات و استانداردهای بین‌المللی و داخلی مربوطه و نظارت بر اعمال آنها و بررسی و ارائه طرح‌های فرودگاهی و نظارت بر رعایت استانداردهای بین‌المللی مربوطه را برعهده دارد‌، به منظور استاندارد‌سازی و ساماندهی صنعت هواپیمایی در کشور، اقدام به تشکیل کمیته تدوین مقررات ملی هوانوردی کرده است. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اظهار کرد: در تدوین هر بخش از مقررات ملی هوانوردی به ترتیب چهار کمیته شامل کمیته‌های مقدماتی‌، تخصصی‌، بازنگری و عالی، تشکیل، تصویب و به تایید رئیس سازمان ‌رسیده و ابلاغ شده است.