برنامه «نیرو» برای توسعه نیروگاههای جدید
محسن بختیار در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، با اشاره به برگزاری سومین جلسه شورای اقتصاد در سالجاری به ریاست معاون اول رئیسجمهوری اظهار کرد: در این جلسه با حضور وزیر نیرو، مواردی در حوزه برق مطرح شد و به تصویب اعضای شورا رسید. وی ادامه داد: با توجه به نیاز روزافزون شبکه برق کشور به احداث و توسعه ظرفیت نیروگاهی و نیز با هدف تنوعبخشی به تامین منابع مالی مورد نیاز صنعت برق و تمهیدات لازم برای توسعه مشارکت بخشخصوصی برای سرمایهگذاری در تولید برق، وزیر نیرو طرحی را ارائه داد. بختیار طرح صنعت برق کشور را توسعه و احداث نیروگاهها به روش بیع متقابل با هدف افزایش حدود ۳ هزار مگاوات ظرفیت جدید مطرح و بیان کرد: بهمنظور تسهیل مشارکت بخشخصوصی در این طرح، هفته گذشته بر اساس پیشنهاد وزارت نیرو و تصویب اعضای شورا مقرر شد که شرکت تولید برق حرارتی از محل منابع داخلی صنعت برق تمهیدات لازم از جمله آمادهسازی ساختگاههای مورد نظر را سرمایهگذاری کند.
معاون وزیر نیرو در امور برنامهریزی و اقتصادی با تشریح این طرح گفت: در این طرح قرار شد ۸ ساختگاه نیروگاه گازی توسعه پیدا کند و احداث ۱۷ واحد بخش بخار نیروگاههای موجود به میزان ۱۴ واحد درصد افزایش یابد که سالانه ۴ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در سوخت مصرفی نیروگاهها صرفهجویی صورت خواهد گرفت. وی افزود: همچنین با احداث نیروگاههای مورد اشاره، انتشار گازهای گلخانهای به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت. بختیار به سیاستهای اقتصاد مقاومتی و توسعه صادرات برق به بازارهای هدف اشاره و عنوان کرد: در این راستا با احداث و تکمیل واحدهای نیروگاهی در ۱۱ ساختگاه با ظرفیت حدود یک هزار مگاوات موافقت شد که به این ترتیب در این جلسه ۱۴ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری برای توسعه و احداث ۴ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید به تصویب رسید.
وی گفت: همچنین اعضای شورا بهمنظور حمایت از بخشخصوصی و تشویق آنها برای مشارکت هر چه بیشتر در طرحهای صنعت برق، با پیشنهاد اصلاح نرخ خرید تضمینی برق از سرمایهگذاران غیردولتی نیروگاههای بهبهان، سبزوار و تهران که جمعا یک هزار و ۵۰۰ مگاوات میشود، موافقت کردند.
وی از موافقت اعضای شورا با انتشار اوراق مالی از سوی شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو خبر داد و اضافه کرد: این اوراق به میزان ۵۴۰۰ میلیارد ریال برای تسریع در اجرای پروژههای توسعه نیروگاههای سیکل ترکیبی و برقابی است. بختیار گفت: در ادامه به منظور استفاده موثر از تسهیلات فاینانس خارجی برای تکمیل طرح ساختمان سد شفارود، پیشنهاد اصلاحی وزارت نیرو مطرح شد و مورد توافق قرار گرفت.
ارسال نظر