انجام بزرگترین اکتشاف هوایی در استان کردستان
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، علی اصغرزاده با تاکید بر اینکه اقدام فوق در راستای اقتصاد مقاومتی و فعال کردن پتانسیلهای معدنی استان کردستان اجرا شده، تصریح کرد: این عملیات بخشی از برنامه اکتشافی ۲۵۰هزار کیلومتر مربعی است و مساحت بیش از ۴۶۰۰ کیلومتر مربعی را در برمی گیرد که با همکاری یک شرکت خصوصی انجام شد. وی با اشاره به اینکه پهنه قروه شامل دو بخش غربی و شرقی است، گفت: به دلیل اینکه بخش زیادی از ذخایر این پهنه با آبرفت پوشیده شده، منطقه مستعدی برای شناسایی ذخایر پنهان به شمار میآید. به گفته مدیر اکتشاف ایمیدرو، برای انجام عملیات فوق، مجوز ژئوفیزیک هوایی برای دو بخش شرقی و غربی به ترتیب با مساحت ۲۵۷۵ کیلومتر مربع و ۱۴۸۱ کیلومتر مربع اخذ شد که بخش شرقی در سال گذشته و بخش غربی نیز به تازگی عملیات ژئوفیزیکی آن پایان یافت.
وی اظهار کرد: اکنون در حال بررسی اطلاعات به دست آمده هستیم تا پس از آن با سایر لایههای اطلاعاتی از جمله نقشههای زمین شناسی، ژئوشیمی، ماهوارهای و تکتونیکی (زمین ساخت) تلفیق شود. اصغرزاده تصریح کرد: شناسایی این نوع ذخایر با روش نوین ژئوفیزیک هوایی عملیاتی شد تا علاوه بر تودههای نفوذی پنهان، ساختار عمیق تودههای مغناطیسی (که میتواند دارای پتانسیلهای سنگ آهن باشد) نیز شناسایی شوند. وی یادآور شد: این پهنه از نظر وجود عناصر مس، طلا، سنگ آهن، آنتیموان و عناصر همراه ارزش خاصی دارد. وی همچنین درباره پهنه بیجار گفت: عملیات اکتشاف مراحل شناسایی و پیجویی به ترتیب در سال ۹۶ به وسعت هزار و ۱۲۰ کیلومتر مربع انجام شد که منجر به معرفی ۶ محدوده اکتشافی برای اخذ پروانه (به مساحت ۱۳۳ کیلومتر مربع)، همچنین ادامه عملیات اکتشاف شد.
وی افزود: ۶ محدوده اکتشافی مورد نظر، دارای پتانسیلهای پلی متال و آهن است.
مدیر اکتشاف ایمیدرو با اشاره به اینکه دو پهنه قروه و بیجار در استان کردستان، پیشتر از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان برای اکتشاف به ایمیدرو معرفی شد، اظهار کرد: منطقه فوق روی کمربند کانیسازی سنندج-سیرجان واقع شده و قرار بر این است که لایههای اطلاعاتی این دو پهنه تکمیل تا بر اساس آن اطلاعات، مناطق مستعد معدنی شناسایی شوند. وی با یادآوری اکتشافات ایمیدرو در مناطق کمبرخوردار طی سالهای اخیر تاکید کرد: انجام چنین عملیاتی بی سابقه بوده و برای نخستین بار است که این حجم از دادهها از پهنه قروه و بیجار به دست میآید. اصغرزاده پیشبینی کرد، گزارش نهایی این عملیات تا انتهای آذرماه نهایی و پس از آن برای دریافت پروانه اکتشاف اقدام میشود.
ارسال نظر