شماره روزنامه ۶۰۳۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۵ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۳۵

  • همه مردان اتاق بازرگانی

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: روسای اتاق‌های‏‏‏‌ بازرگانی در ایران کلکسیونی جالب‏‏‏‌توجه هستند؛ با تشکیل اتاق صنایع و معادن و سپس ادغام این دو با یکدیگر اتاق ایران به شکل کنونی درآمد. روسای اتاق در این صد و اندی سال، القابی از حاج‏‏‏‌آقا تا سناتور داشتند و نیز هرکدام به برخی صفات برجسته شهره بودند؛ القاب آنها از حاج امین‏‏‏‌الضرب که عمده عمرش را در عهد قاجار گذراند تا سناتور نیکپور که در دوره پهلوی رئیس بود، متفاوت است.
  • حذف تدریجی ارز ترجیحی؟

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: ارز ترجیحی و وزارت بازرگانی همچنان خبرساز هستند. در حالی که به‌نظر می‌رسید ‌بحث تشکیل وزارت بازرگانی به انتها رسیده باشد، اما سخنان داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه ‌بار دیگر آن را زنده کرد و نیز مساله ارز ترجیحی به اختلاف دیگری میان دولت و مجلس درباره لایحه بودجه ‌سال‌۱۴۰۳ دامن زد. منظورنخست درمیان فعالان بخش‌خصوصی با انتقاد از جابه‏‏‏‌جایی نقش وزارت کشاورزی که به‌جای پشتیبانی و مدرنیزاسیون کشاورزی، به متولی واردات کالاهای اساسی تبدیل شده‌است، گفت: وزارت کشاورزی تاجر خوبی نیست و این یک اشکال ساختاری در کشور است، اما در همین روز خبر دیگری از مجلس درباره ارز ترجیحی واردات کالاهای اساسی منتشر شد؛ مجلسیان میزان ارز وارداتی کالاهای اساسی را که عمدتا در اختیار وزارت کشاورزی قرار دارد، کاهش دادند.
  • کاهش ارزشی تجارت ایران و چین

    دنیای‌اقتصاد: گمرک چین اعلام کرد مبادلات تجاری این کشور با ایران در سال‌۲۰۲۳ به ۱۴‌میلیارد و ۶۵۰‌میلیون دلار رسیده‌است. به گزارش «ایلنا» گمرک چین اعلام کرد مبادلات تجاری این کشور با ایران در سال‌۲۰۲۳ به ۱۴‌میلیارد و ۶۵۰‌میلیون دلار رسیده‌است. مبادلات تجاری دو کشور در این سال ‌با کاهش ۶.۲‌درصدی نسبت به سال‌پیش از آن مواجه شده‌است. در سال‌۲۰۲۲ مبادلات ایران و چین با رشد ۷‌درصدی به ۱۵‌میلیارد و ۵۰۰‌میلیون دلار رسیده بود. صادرات چین به ایران در ماه‌های ژانویه تا دسامبر ۲۰۲۳ رشد ۸.۶‌درصدی داشته و به ۱۰‌میلیارد و ۷۰‌میلیون دلار رسیده‌است. چین در سال‌قبل از آن ۹‌میلیارد و ۲۷۰‌میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده‌بود.
  • کاهش ۲۴‌درصدی تجارت اروپا و ایران

    دنیای‌اقتصاد: جدیدترین آمار یورو استات نشان می‌دهد تجارت ماهانه ایران و اروپا با رشد ۲۴‌درصدی به بیش از ۴۵۰‌میلیون یورو در ماه نوامبر ۲۰۲۳ رسیده و صادرات این اتحادیه به ایران در ۱۱ماهه ۲۰۲۳ به حدود ۳.۵میلیارد یورو بالغ شده‌است.
  • خیامی‏‏‏‏‌ها و رویای ایران‌ناسیونال

    احمد خیامی در مدت زمانی‌که برای رساندن اتومبیل‏‏‏‏‏‌های مختلف از تهران به مشهد می‌رفت؛ همچنین زمانی‌که در تعمیرگاهش روی اتومبیل‌های مختلف کار می‌کرد، متوجه شد که وقتی موتور اتومبیلی خراب می‌شود، اولین اقدام یک تعمیر کار این است که قطعه معیوب را با یک قطعه سالم عوض کند. او با کمک یکی از آشنایان، مغازه‌ای برای فروش قطعات اتومبیل در خیابان اکباتان تهران اجاره کرد و نام آن را فروشگاه تضامنی برادران خیامی گذاشت. بعدها درباره آن تابلو گفت بود که غیر ‌از برادران نمازی، کاشانچی و فریدون سودآور‌ که قبلا با آنها کار کرده‌بود و به وی اعتماد داشتند، بقیه نمایندگی‌های اتومبیل حاضر نمی‌شدند جنس نسیه بدهند.
  • در تصویب و ابلاغ قوانین‌ امنیت روانی فعالان اقتصادی هم لحاظ شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق اصفهان با اشاره به صدور برگ قطعی مالیات ارزش‌‌‌‌‌افزوده برای سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۴۰۱، گفت: این اقدام به‌هم خوردن امنیت روانی فعالان اقتصادی و مالکان بنگاه‌ها شده‌است.
  • واردات معدنی سرعت گرفت

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت معدن: صادرات بخش معدن نزدیک به دوبرابر واردات در هشت‌ماهه ۱۴۰۲ است؛ اما مقایسه آمار واردات و صادرات معدنی نسبت به مدت مشابه سال قبل، حاکی از این است که واردات با شتاب بیشتری افزایش داشته است. در حالی که صادرات معدنی از لحاظ ارزشی افزایش ۸درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد، ارزش واردات معدنی، بیش از ۳۵‌درصد در همین بازه زمانی افزایش داشته؛ تا جایی که سهم بخش معدن از واردات کشور در هشت‌ماهه امسال به ۹.۵‌درصد رسیده است.
  • ترکیب‌‌‌ ناعادلانه هیات‌‌‌های تشخیص تامین‌اجتماعی

    دنیای‌اقتصاد: در یازدهمین جلسه کمیسیون «بهبود محیط کسب‌وکار و رفع موانع تولید» اتاق بازرگانی تهران علاوه بر طرح مطالبات بخش خصوصی درباره ترکیب اعضای هیات‌‌‌های تشخیص مطالبات تامین اجتماعی، مواضع این کمیسیون درباره پروژه جدید بانک جهانی با عنوان «آمادگی کسب‌وکار» نیز مطرح شد.
  • سرمایه‌گذاری ۳هزار میلیاردی بخش خصوصی در بهینه‌سازی روشنایی معابر

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر نیرو گفت: سرمایه‌گذاری ۳هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در طرح‌های بهینه‌سازی روشنایی معابر ۱۰ استان کشور صورت گرفته است.
  • صنایع با ۳۶.۵درصد بیشترین مصرف‌کننده برق

    دنیای‌اقتصاد: بررسی آمار و ارقام مصرف برق در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد، با وجود افزایش ۳.۳درصدی کل مصرف انرژی برق کشور، متوسط مصرف برق مشترکان خانگی به میزان ۲.۶‌درصد کاهش یافته است.
  • قیمت تمام‌شده آب در تهران چقدر است؟

    دنیای‌اقتصاد: در حال حاضر قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آب در شهر تهران حداقل ۸۵۰۰تومان است که به طور متوسط کمتر از ۳هزار تومان به مشترکان فروخته می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر