شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۸ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۲۸

  • قلب تجارت جهان

    اهمیت اقیانوس هند در اقتصاد جهانی روزبه‌روز در حال افزایش است و همین مساله باعث‌شده تا بازیگران جدیدی تمرکز خود در تجارت را به این منطقه معطوف سازند. آمارهای موسسه کارنگی نشان می‌دهد که از سال‌۲۰۱۰، سهم بازیگران سنتی از تجارت در اقیانوس هند کاهش‌یافته و بازیگران جدیدی مانند چین در حال نقش‌آفرینی بیشتر در منطقه هستند. به‌طور کلی، هند بزرگ‌ترین واردکننده و صادرکننده در این منطقه است و پس از هند، سنگاپور، مالزی، استرالیا و تایلند جایگاه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند. طی دو دهه‌گذشته، کشورهایی از جمله هند، اندونزی و سنگاپور افزایش قابل‌توجه تولید ناخالص داخلی را تجربه کرده‏‏‏‏‌اند. با صنعتی‌شدن کشورهای آسیایی، افزایش تقاضا برای کالاهای واسطه تولید مانند سنگ‌آهن، زغال‌سنگ و گاز طبیعی افزایش داشته‌است. نیاز به این منابع، باعث افزایش حجم تجارت در سراسر اقیانوس هند شده‌است.
  • پس از انتظار طولانی نرخ خرید گندم اعلام شد؛ ۱۷‌هزار و ۵۰۰‌تومان

    دنیای‌اقتصاد: نرخ خرید تضمینی گندم اعلام شد؛ پس از چند ماه بلاتکلیفی و تعویق اعلام قیمت خرید تضمینی این قلم اساسی از کالاهای اساسی و گمانه‌‌‌‌‌‌‌زنی‌‌‌‌‌‌‌های متفاوت درباره قیمت آن، روز چهارشنبه قیمت آن ۱۷‌هزار و ۵۰۰‌تومان اعلام شد.
  • واردات یک‌ میلیارد یورو شمش طلا

    دنیای‌اقتصاد: رئیس سازمان توسعه‌تجارت اظهار کرد: امسال بیش از یک‌میلیارد یورو طلا وارد کشور شد که بخش قابل‌توجهی از آن برای رفع تعهد ارزی بود.
  • مذاکره تجاری با پاکستان؛ بازگشت هند به چابهار

    دنیای‌اقتصاد: معاون سازمان توسعه‌تجارت اظهار کرد: هند برای استفاده از ابزارهای خود و فشار بر ایران ترجیح داد که مسیر ترانزیت خود را به سمت پاکستان تغییر دهد، اما افزایش هزینه آن را هم پرداخت و برای هند هم به‌صرفه نبود. در حال‌حاضر هند دوباره به قرارداد برگشته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و تمام این موضوعات برطرف می‌شود.
  • عصر رونق صنایع خلاق

    دنیای اقتصاد: سهم صادرات صنایع و خدمات خلاق در سبد تجارت جهانی رو به افزایش است. در شرایطی که صنایع خلاق پتانسیل بالایی برای ایجاد تنوع اقتصادی، افزایش بهره‌وری، سرمایه‌گذاری، پیوستن به زنجیره‌های ارزش جهانی و ایجاد درآمد صادراتی دارند، همچنان اقتصادهای توسعه‌یافته پیشتاز صادرات خدمات خلاقانه هستند.
  • کاهش جذب پول در کشورهای در حال توسعه

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: جریان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جهانی در سال ۲۰۲۳ که حدود ۱.۳۷تریلیون دلار تخمین زده می‌شود، با افزایش ۳درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ همراه بوده است. این افزایش در حالی رخ داده است که ترس از رکود که در آغاز سال پیش‌بینی می‌‌‌شد، کاهش یافت و بازارهای مالی عملکرد خوبی داشتند. با این حال، عدم‌اطمینان اقتصادی و بالا بودن نرخ بهره، بر سرمایه‌گذاری جهانی تاثیر گذاشتند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر