شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۴ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۰۴

  • الگوی برنده در تجارت

    دنیای اقتصاد: کوتاه کردن پروسه ترخیص کالا از گمرکات یکی از اصول تجارت بهره‏ور است. بسیاری از کشورها، مسیر بوروکراسی واردات را با استفاده از تکنولوژی‏های جدید و شبکه فراگیر داده کاهش داده‏اند.
  • برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی وزارت جهادکشاورزی برای حذف خام‌فروشی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی ظرفیت تولید صنایع تبدیلی و تکمیلی کشور را ۹۵‌میلیون‌تن در سال‌عنوان کرد و گفت: برنامه راهبردی وزارت جهادکشاورزی، حذف خام‌‌‌‌‌‌‌‌فروشی محصولات کشاورزی است.
  • اخبار اتاق را از سایت اتاق دنبال کنید

    دنیای‌اقتصاد: پربیننده شدن اخبار مربوط به رد صلاحیت حسین سلاح‌ورزی، رئیس کنونی اتاق بازرگانی ایران که روز گذشته فضای‌مجازی را قرق کرده‌بود و نامه‌ای که به این خبر پیوست شده‌بود، موجب شد که نه‌تنها سلاح‌ورزی در فضای‌مجازی به این موضوع پاسخ دهد، بلکه اتاق ایران نیز روز گذشته اطلاعیه‌ای در این‌خصوص صادر کرد.
  • نقد جریان نقدینگی در تولید

    دنیای اقتصاد- مجتبی اسکندری: در یک‌دهه اخیر که به تعبیر بسیاری از اقتصاددانان به علت منفی بودن میانگین نرخ رشد اقتصادی، می‏‏‌تواند دهه سوخته اقتصاد ایران نام بگیرد، یکی از معضلات اصلی که هرگز گریبان بخش خصوصی و به طور خاص صنعتگران و معدن‌کاران را رها نکرده، دشواری‏‏‌های بی‏‏‌پایان در فرآیند تامین مالی از مسیر بانک‌ها بوده و بایسته است که هم‏‏‌اکنون نیز این معضل را مستمر و برقرار بدانیم. مطابق با آماری که وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست سه‏‏‌جانبه سیاستگذاران پولی و مالی کشور در خردادماه سال‌جاری ارائه کرد، در طول یک‌دهه گذشته، میزان تشکیل سرمایه ثابت فیزیکی در بخش ساختمان منفی ۴۱‌درصد و نرخ تشکیل سرمایه ثابت در بخش ماشین‏‏‌آلات نیز با رشد مهیب منفی ۶۱درصدی همراه بود. به عبارت دیگر نه‌تنها بنگاه‏‏‌های اقتصادی امکان سرمایه‌گذاری جدید در راستای توسعه صنعتی و افزایش حاشیه سود خود را نداشتند، بلکه با معضلات افزایش نرخ استهلاک بیش از میزان سرمایه‌گذاری و همچنین خروج سرمایه در این حوزه روبه‌رو بوده‏‏‌اند.
  • برندسازی پایداری در عصر پایداری

    امیر نیک‏‏‌خواه/مشاور مدیریت و اقتصاد
    برندسازی پایداری یا Sustainability Branding (به آن برندسازی پایدار هم می‌‌‌گویند، اما در این یادداشت به‌منظور جلوگیری از برداشت اشتباه خواننده از کلمه «پایدار»، از برندسازی پایداری استفاده می‌شود) به معنای ایجاد و حفظ تصویر قابل اعتماد و مثبت از سه‌بعد اقتصادی، اجتماعی و محیطی برای یک شرکت یا محصول است. در واقع، این مفهوم نشان‌‌‌دهنده تلاش‌‌‌ها و فعالیت‌‌‌هایی است که یک سازمان انجام می‌دهد تا به شکل مستدام در این سه حوزه عمل کند و بتواند اعتبار و حس مسوولیت اجتماعی را نسبت به مشتریان، جامعه و محیط‌زیست حفظ کند.
  • برنامه دولت برای متنوع‌سازی سبد تولید و مصرف انرژی کشور

    دنیای‌اقتصاد: بررسی مصوبات اخیر شورای عالی انرژی نشان می‌دهد دولت سیزدهم برنامه‌‌‌های متعددی را برای متنوع‌سازی و متعادل کردن مصرف انرژی در کشور در دستور کار دارد که از جمله آنها می‌‌‌توان به افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی، افزایش بازدهی تولید انرژی و نیز ملزم‌کردن مشترکان پرمصرف به کاهش مصرف انرژی به صورت سالانه اشاره کرد.
  • معادن کوچک و متوسط غیردولتی از پرداخت عوارض صادراتی معاف شوند

    دنیای‌اقتصاد: رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران با هشدار نسبت به ابلاغ اخذ عوارض صادراتی مواد خام و نیمه‌‌‌خام معدنی، گفت: دست‌‌‌کم واحدهای غیردولتی از اخذ این عوارض معاف شوند.به گزارش اتاق ایران، بهرام شکوری، بیان کرد: ابلاغیه دولت مبنی بر دریافت عوارض صادراتی مواد خام و نیمه‌‌‌خام و زنجیره فولاد باید متوقف شود، در غیر‌این صورت واحدهای معدنی به سمت تعطیلی پیش خواهند رفت.
  • پیگیری مشکل مالیاتی توسعه بنگاه‌‌‌های تولیدی در معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری

    دنیای‌اقتصاد: در نشست کارگروه شورای گفت‌‌‌وگو مقرر شد معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری، با ورود به ناهماهنگی در اجرای ماده ۱۳۲ قانون مالیات‌‌‌های مستقیم، مشکل مالیاتی توسعه بنگاه‌‌‌های تولیدی را پیگیری و حل کند.
  • لزوم تجدیدنظر در سیاستگذاری‌‌‌های کلان بخش آب

    دنیای‌اقتصاد: بررسی آمار مربوط به بخش آب و هواشناسی حاکی از آن است که میزان بارش در فصل تابستان نسبت به میانگین بلندمدت دوره مشابه ۲۲‌درصد کاهش داشته است. این موضوع به همراه افزایش ۱.۱درجه سانتی‌گرادی میانگین دمای هوای کشور در مجموع به وقوع شرایط دشوار به‌ویژه از منظر تامین آب شرب در کشور منجر شده است. در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس با موضوع بررسی و تحلیل شاخص‌های کلان بخش آب در سه‌ماه دوم سال ۱۴۰۲ اهم شاخص‌های بخش آب در سه‌ماه دوم سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار گرفته و وضعیت کلان این بخش در موضوعات مختلف تشریح شده است. در این راستا با استفاده از شاخص‌های مهم آب و هواشناسی در سه‌ماهه تابستان و ۱۲ماه منتهی به شهریورماه سال ۱۴۰۲ (سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۲)، وضعیت بارش، دما، خشکسالی و تاثیرات آن در مناطق مختلف کشور و حوضه‌های آبریز فرامرزی و مشترک تحلیل شده است. مشروح این گزارش در روزهای آینده در این صفحه منتشر می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر