در مجمع عمومی عادی سالانه یک شرکت صنعت غذایی اعلام شد
سود ۴۵۰ ریالی در دست سهامداران «غکورش»
دستاوردهای کسبشده
مدیرعامل صنعت غذایی کورش بیان کرد: جایگاه نخست صنعت در سال ۱۳۹۸ و ۱۴۰۲، در بخش مایع خانوار و کل خانوار را کسب کردیم. برای اینکه بتوانیم ارزش افزوده بخش بازرگانی را حداکثر کنیم در شرکت دام و طیور سرمایهگذاری کردیم که ۶۰درصد سهام آن متعلق به صنعت غذایی کورش است.
سهم بازار
برهانی با اشاره به سهم بازار «غکورش» گفت: از نظر ریالی شرکت صنعت غذایی کورش به بالاترین قیمت ریالی محصولات خود را میفروشد. اگر صنعت روغن نباتی را به دو بخش خانوار و صنعت تقسیم کنیم، طبیعتا سهم بازار ریالی ما بیش از این اعداد است. روند ما از سال ۱۴۰۲، به حدود ۱۴ درصد در صنعت و در بخش خانوار به ۲۱درصد رسیده است. در سهماهه به سهم بازار ۱۵درصد برگشتیم. برنامه داریم که امسال مثل سال ۱۴۰۱ سهم بازار خانوار را به ۲۵درصد افزایش دهیم. وی توضیح داد: امسال سال سختی بود. بعد از جنگ اوکراین و روسیه قیمتهای جهانی کاهشی شد. ما توانستیم این بحران را پشت سر بگذاریم و امیدواریم در سال ۱۴۰۳ سهم خانوار را ۲۵درصد و سهم صنعت را ۱۵درصد داشته باشیم. از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ کمتر از یکدرصد کاهش تولید داشتیم، اما از نظر ارزش افزوده توانستیم جایگاه خود را حفظ کنیم. در سال ۱۴۰۳ نیز توانستیم روند صعودی خود را تداوم بخشیم.
مزایای رقابتی
مدیرعامل «غکورش» گفت: با داشتن مشتریان ارزشمندی مانند گلرنگ پخش، افق کوروش و هایپر فامیلی که بازوهای رقابت ما در بازار هستند توانستیم در شرایط فراوانی یا کمبود کالا محصول را با قیمت مصوب یا پایینتر از قیمت مصوب به دست مصرفکننده برسانیم. صنعت غذایی کورش همواره بازوی اجرایی دولت بوده و در بخش خانوار به عنوان یک بازوی اجرایی عمل کرده است. وی ادامه داد: از نظر تعداد پرسنل، رشد داشتیم و همچنین درآمد سرانه از ۲۷ میلیارد تومان به ۲۹۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. پرسنل صنعت غذایی کورش نسبتا جوان بوده و امور شرکت را در اختیار دارند.
برهانی درباره مسوولیتهای اجتماعی خاطرنشان کرد: علاوه بر سازمانهای خیریه شرکت صنعت غذایی کورش کار ماندگاری را در دست اجرا دارد. این شرکت با کمک هلالاحمر مرکز گفتاردرمانی ایجاد خواهد کرد که هم همکاران و هم مردم استان البرز از این مجموعه بهرهمند شوند. مدیرعامل صنعت غذایی کورش در این باره عنوان کرد: در خصوص پایداری محیطزیست، ما همواره نگاه مسوولانه داریم. باتوجه به اینکه کشور در تنش آبی قرار دارد، در مصرف آب صرفهجویی میکنیم، بستهبندیهای ما ظروف پلیمری است که سعی میکنیم در مصرف آن نیز صرفهجویی داشته باشیم. درخصوص پسماندها از طریق انجمن روغن نباتی، میحطزیست و سازمان استاندارد پیگیری میکنیم تا کمترین آسیب را به محیطزیست داشته باشیم.
سود و زیان شرکت در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲
وی افزود: فروش شرکت از ۱۸هزار و ۶۰۰ به ۲۲هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت. در آذرماه سال ۱۴۰۲ کاهش قیمت مصرفکننده را تجربه کردیم. حدود ۱۳.۵درصد قیمت مصرفکننده روغن کاهش یافت. سود ناخالص روند افزایشی داشته است. در بخش هزینههای فروش و اداری رشد متناسب با تورم و حتی کمتر داشتیم. سود عملیاتی ۳۶۰۰ میلیارد تومان ایجاد کردیم که این عدد در سال گذشته ۳هزار میلیارد تومان بود. برهانی گفت: باتوجه به اینکه ما شرکت تولیدی هستیم و همواره به نقدینگی نیاز داریم، امسال مدیریت نقدینگی خوبی انجام شد و برهههایی از زمان نقدینگیها سپرده میشد و در قبال آن سپرده، درآمد ثابت نصیب سهامداران میشد. سود قبل از مالیات ۳۴۰۰ میلیارد تومان، مالیات مربوطه ۱۶۰ میلیارد تومان و سود نیز ۳۳۰۰ میلیارد تومان نسبت به سال گذشته که ۲۵۲۰ میلیارد تومان بوده، روند رو به رشدی را تجربه کرد.
مقایسه فروش مقداری
وی بیان کرد: در فروش محصولات روغنی کمتر از یکدرصد کاهش داشتیم و سعی کردیم در بازار برند و جایگاه شرکت را مدیریت کنیم و وارد بحثهای تخفیف و جنگ قیمت نشویم. با سرمایهگذاریهای انجامشده در کنجاله و ذرت دامی رشد خوبی داشتیم. سال گذشته ۲۰هزار تن ذرت فروختیم که امسال به ۱۰۷هزار تن رسید. در کنجاله سال گذشته ۲۳هزار تن فروختیم که توانستیم تا پایان سال ۲۲۵هزار تن کنجاله به فروش برسانیم. یکی از رسالتهای ما این است که باتوجه به توان وارداتی شرکت، میتوانیم برای سایر شرکتهای صنعت از محل واردات کالا وارد کنیم و با یک عدد مشخص در اختیار شرکتهای دیگر قرار خواهیم داد. حدود ۶۴۹هزار تن امسال انواع محصولات را به فروش رساندیم.
شرکتهای سرمایهپذیر
برهانی خاطرنشان کرد: شرکت دام و طیور کورش که ۶۰درصد آن متعلق به صنعت غذایی کورش است و صورت مالی تلفیقی آن در کدال منتشر شد، شرکت سپید ماکیان که ۵۵درصد سهام آن و شرکت دریاچه گهر لرستان که ۱۰۰ درصد سهام آن را در اختیار داریم.
سود و زیان تلفیقی
مدیرعامل شرکت صنعت غذایی کورش گفت: فروش «غکورش» نسبت به شرکت اصلی ۳هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. بخشی از این فروش برونسازمانی بوده است. سود تلفیقی رشد ۳۴۰ میلیارد تومانی داشته است. ما ۳۶۴۰ میلیارد سود تلفیقی داشتیم که نسبت به شرکت اصلی ۳۴۰ میلیارد افزایش پیدا کرده است. از آنجا که دام و طیور کورش در سال گذشته زیرمجموعه ما نبود، این عدد ۲۵۷۰ میلیارد بوده است. در سال گذشته فقط مجموعه گهر در تلفیقی ما بوده است. از این بابت سود خالص تلفیقی ما حدود ۳۶۴۰ میلیارد شده است. وی ادامه داد: امسال هدف ما این است که به مرز یک میلیون تن نزدیک شویم. همان طور که میدانید و در کدال نیز منتشر شد، فروش سهماهه بهار حدود ۴۶۰۰ میلیارد ثبت شده است. بازار کمی سخت است.
با گرم شدن سال مصرف روغن و مواد پروتئینی کم میشود، قطعا در ۶ ماه دوم روند صعودی خواهد شد. مبلغ فروش ۲۷هزار میلیارد تومان است. برهانی توضیح داد: مجمع سال گذشته مورخ ۱۴۰۲.۴.۲۷ برگزار شد و نماد «غکورش» با ۱۵۶۸ وارد مجمع شد. امسال بعد از افزایش سرمایه و تعدیلشده که ۸۹۷ تومان بود در چهارشنبه هفته گذشته نماد بسته شد. قیمت سهم پس از افزایش سرمایه ۸۶۰ تومان و قیمت پایانی سهم در سال ۱۴۰۲، ۷۳۸ تومان بود. با توجه به گزارش خوب در پایان سال گذشته قیمت سهم به ۸۹۷ تومان افزایش پیدا کرده است. در IMI۱۰۰ به عنوان شرکت پیشرو انتخاب شدیم. لازم به ذکر است، در پایان مجمع ۴۵۰ ریال سود به ازای هر سهم «غکورش» تقسیم شد.