تجار شانگهای در اتاق یزد
نایب رئیس اتاق بازرگانی یزد در این دیدار با اشاره به اینکه یزد از استانهای صنعتی کشور به شمار میرود، گفت: صنعت یزد آماده توسعه همکاری با چین است. غضنفر میرجلیلی ضمن معرفی استان و ویژگیهای صنعتی و تجاری آن اظهار کرد: واحدهای استان یزد سرحال و فعال و پویا هستند و این میتواند به توسعه ارتباطات تجاری منجر شود. وی با بیان اینکه چین دومین کشوری است که از آن واردات داریم، افزود: امید است شرایطی فراهم شود که صنعتگران استان بتوانند از چین و واحدهای تولیدی بازدید داشته باشند. نایب رئیس اتاق یزد با بیان اینکه برقراری ارتباط مستقیم در تجارت و تبادل کالا میتواند هزینه تمامشده را کاهش دهد، ادامه داد: هر دو طرف باید تلاش کنند تا موانع پیش روی فعالیتها برطرف شود و حجم تبادلات اقتصادی افزایش یابد.
وی با بیان اینکه یزد در حوزه گردشگری نیز حرف برای گفتن دارد، ادامه داد: انتظار میرود هیات تجاری چین در مدت اقامت در یزد از مراکز سنتی و باستانی یزد هم دیدن داشته باشد تا در حوزه گردشگری هم ارتباط بیشتری داشته باشیم.
میرجلیلی با بیان اینکه آماده همکاری با چین در صنعت گردشگری نیز هستیم، تصریح کرد: یزد و چین در پروژههای سرمایهگذاری میتوانند همکاری بیشتر و نزدیکی داشته باشند.
وی به تشریح سهم بخشهای اقتصادی استان پرداخت و اظهار کرد: استان یزد در زمینههای تولید انرژیهای نو و سرمایهگذاری در زیرساخت بخش گردشگری میتواند با سرمایهگذاران چینی همکاری داشته باشد. نایب رئیس اتاق بازرگانی یزد با اشاره به اینکه سالانه ۵۰۰ میلیون یورو به چین صادرات داریم، اضافه کرد: حدود ۲۵۵ میلیون دلار از چین واردات داریم و با شرایط جغرافیایی، سیاسی و امنیتی، استان یزد از استانهای مهم کشور برای سرمایهگذاری خارجی است. وی با اشاره به فعالیت بیش از ۳هزار مرکز تولیدی و کارخانه در استان یزد اظهار کرد: این واحدها آماده تعامل بیشتر با چین و سرمایهگذاری و توسعه روابط با تجار و بازرگانان چینی هستند.
رئیس هیات تجاری چین هم در این دیدار با استقبال از حضور هیات تجاری اقتصادی استان یزد در شانگهای گفت: چین با ایران روابط دوستانه و خوبی دارد و ایران روابط نزدیکی در شانگهای برقرار کرده است. جی یو بیان کرد: منطقه شانگهای از لحاظ تجاری و اقتصادی بسیار برجسته و قدرتمند است و با رشد خوبی که داشته توانسته توسعه مناسبی در کشاورزی و صنعت داشته باشد. رئیس هیات تجاری چین افزود: هر چند در سالهایی نسبت رشد بخش کشاورزی این منطقه کمتر شد، اما اکنون صاحب تجربه و صنعت قوی و صنایع پیشرفته هستیم به طوری که GDP شانگهای ۶۰درصد است که موجب شده این منطقه از لحاظ مالی، تجاری، هوایی، داد و ستد بازرگانی، سرمایهگذاری، خدمات، بیمه و امور بانکی در بهترین وضعیت قرار داشته باشد. وی اظهار کرد: در شانگهای شرکتهایی هستند که بر اساس اسناد موجود در امور بازرگانی تجربه چند صد ساله دارند و میتوانند میزان مبادلات تجاری را افزایش دهند.
نماینده گروه سرمایهگذاری چینیها با اشاره به فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران زمین، روابط دیرین دو کشور ایران و چین و وجود جاده باستانی راه ابریشم، بر استحکام روابط اقتصادی دو کشور تاکید کرد. دبیرکل اتاق بازرگانی یزد هم در این نشست با خیرمقدم به هیات تجاری شانگهای در سفر به استان یزد گفت: یزد به لحاظ زیرساختی در موقعیت چهارراه مواصلاتی کشور است و رتبه نخست ترانزیت ریلی کشور را به خود اختصاص داده است.محمد سپهر با بیان اینکه امیدواریم در آینده همکاری بیشتری با چین داشته باشیم، افزود: ما در اتاق بازرگانی به دنبال فعالسازی بیشتر بخشهای خصوصی و توسعه روابط تجاری در دو کشور هستیم. دبیرکل اتاق بازرگانی یزد با بیان اینکه میتوان بستههای سرمایهگذاری تدوینشده را معرفی و از فرصتهای موجود برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی بهره برد ادامه داد: در زمینه اقتصادی پتانسیلهای همکاری بسیاری وجود دارد که امیدواریم حضور این هیات تجاری از شانگهای در راستای شناسایی این فرصتها برای تجار هر دو کشور مثمرثمر باشد.