هشدار در مورد فروش دلاری لوازم خانگی

وی تصریح کرد: تاکنون گزارش‌‌‌‌‌های تلفنی متعددی درباره خرید و فروش ملک، خودرو یا لوازم خانگی سنگین با استفاده از رمزارز، سکه طلا یا دلار به اتاق اصناف ایران منتقل شده، اما با وجود این تا به حال گزارش حضوری پیرامون این مساله به ما ارسال نشده است.سخنگوی اتاق اصناف ایران ادامه داد: تمامی معاملات باید بر اساس پول رایج کشور صورت پذیرد؛ به همین خاطر فروش هرگونه کالا با ابزار پرداختی جز پول ملی تخلف است. فروشندگان تمامی اصناف موظفند که برای عرضه همه کالا‌‌‌‌‌ها فاکتور رسمی صادر کنند؛ لذا، یک واحد صنفی نمی‌تواند در فاکتور فروش خود دلار، سکه یا رمزارز را به عنوان مبنای محاسباتی محصولات خود ذکر کند. امیدوار در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر اتاق اصناف ایران با استفاده از معاونت بازرسی خود نظارت و توجه‌‌‌‌‌های‌های لازم بر عملکرد اتحادیه‌‌‌‌‌های سراسر کشور به‌ویژه بخش بازرسی آنها را دارد. در صورت ارسال گزارش تخلف از سوی مردم، آن موضوع به سرعت توسط اتحادیه‌‌‌‌‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

فقط لوازم خانگی قاچاق

در همین حال رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران در خصوص فروش لوازم خانگی به دلار در بازار توضیح داد. اکبر پازوکی گفت: در حال حاضر بازار لوازم خانگی در رکود به سر می‌‌‌‌‌برد و با روش‌‌‌‌‌های فروشی که فروشگاه‌‌‌‌‌های بزرگ لوازم خانگی در طول ماه‌‌‌‌‌های اخیر اتخاذ کرده‌‌‌‌‌اند، این مساله نسبت به گذشته از شدت بیشتری برخوردار شده است. وی تاکید کرد: هیچ یک از محصولات ایرانی به صورت دلاری خرید و فروش نمی‌شود، بلکه موضوع فقط مختص به لوازم خانگی قاچاق است. در حال حاضر برخی از مردم پول کافی برای خرید یک ماشین لباسشویی ایرانی را هم ندارند، آن وقت چگونه می‌توانند با دلار خرید کنند؟

این مقام صنفی ادامه داد: این خبر در واقع یک هجمه یا فضاسازی علیه شرایط اقتصاد کشور در زمان اوج تنش‌‌‌‌‌های سیاسی بین ایران و رژیم صهیونیستی است. اکنون بازار لوازم خانگی در شرایط آرامی به سر می‌‌‌‌‌برد، اما عده‌‌‌‌‌ای با برجسته کردن این مساله به دنبال بر هم زدن نظم بازار هستند. پازوکی در ادامه نسبت به تبلیغات فروش برخی از کالا‌‌‌‌‌ها توسط تعدادی از فروشگاه‌‌‌‌‌های بزرگ لوازم خانگی انتقاد کرد و درباره آن توضیح داد: اکنون بعضی از این فروشگاه‌‌‌‌‌ها مدعی هستند که مصرف‌کنندگان می‌توانند در سال‌جاری برخی اقلام را به قیمت سال قبل خود خریداری کنند. رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران خاطرنشان کرد: چنین تبلیغی این پیام را به مصرف‌کنندگان مخابره می‌‌‌‌‌کند درصورت افزایش قیمت لوازم خانگی در سال جدید، کالا‌‌‌‌‌های خود را با قیمت پارسال محاسبه و عرضه می‌‌‌‌‌کند. در چنین شرایطی بعضی از رسانه‌‌‌‌‌ها هم در سطح بازار موضوعاتی مانند دلاری فروش لوازم‌خانگی را بولد می‌‌‌‌‌کنند.

وی همچنین درباره آخرین وضعیت رسیدگی به شکایت اتحادیه لوازم خانگی از رویه ضدرقابتی فروشگاه‌‌‌‌‌های بزرگ لوازم خانگی گفت: این موضوع همچنان در حال بررسی است، اما نکته جالب این است که مرکز ملی رقابت برای ادامه رسیدگی به آن از اتحادیه لوازم خانگی مدارک بیشتری را درخواست کرده است. پازوکی در پایان گفت: در حال حاضر شبکه بانکی بخشی از تسهیلات خود را برای خرید اقساطی کالا‌‌‌‌‌های این فروشگاه‌‌‌‌‌ها اختصاص داده؛ بنابراین مدارک درخواست شده از سوی شورای رقابت باید از سوی بانک مرکزی ارائه شود نه اتحادیه لوازم خانگی.