۶۳ میلیون فقره خسارت پرداختی بیمهها در ۱۱ماه
مجید بهزادپور تصریح کرد: با همکاری اعضای سندیکای بیمهگران ایران امسال هم توانستیم ماموریت اصلی صنعت بیمه را به سرانجام برسانیم. این واقعیت غیرقابل انکار است که صنعت بیمه در مقایسه با سایر بخشها و صنایع بسیار قویتر و باثباتتر ظاهر شده است. رئیس کل بیمه مرکزی با ارائه آماری از عملکرد صنعت بیمه تا پایان بهمن ماه سالجاری گفت: حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در این مدت با رشدی ۵۴ درصدی به بیش از ۱۵۴هزار میلیارد تومان رسیده است. وی با بیان اینکه تعداد بیمهنامههای صادره تا این مدت ۵۴میلیون فقره بوده، ادامه داد: خسارت پرداختی صنعت بیمه تا پایان بهمن ماه ۵۶هزار میلیارد تومان معادل ۶۳ میلیون فقره بوده است.
رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه به مسائل و معضلات روز صنعت بیمه نیز اشاره کرد و گفت: نرخشکنی یک عارضه برای صنعت بیمه است با این حال یک مساله غیرقابل حل نیست، چرا که ظرفیتهای صنعت بیمه بسیار زیاد است و از این ظرفیت میتوان برای حل مساله نرخشکنی استفاده کرد. وی با بیان اینکه یکی از امیدوارکنندهترین شرایط را برای آینده صنعت بیمه متصور است گفت: زمانی که یک صنعت بزرگ میشود به تبع آن مسائل و مشکلات آن بیشتر میشود. در این مراسم سیدمحمد کریمی، دبیرکل سندیکای بیمهگران ایران نیز با بیان اینکه صنعت بیمه در سالی که گذشت دو چالش حادثه متروپل آبادان و زلزله خوی را پشت سر گذاشت، اظهار کرد: این حوادث باعث شد صنعت بیمه بیشتر شناخته شود و از سمت شهروندان هم استقبال خوبی از صنعت بیمه شد.
وی ادامه داد: آنچه در زلزله خوی گذشت باعث شد اهمیت بیمهگری پایه و تکمیلی بسیار بیشتر احساس شود. در بحث بیمههای آتشسوزی و زلزله میتوان صندوق حوادث طبیعی را به عنوان بیمهگر پایه و شرکتهای بیمه را به عنوان بیمهگر تکمیلی معرفی کرد؛ مانند آنچه امروز در حوزه درمان انجام میشود. دبیرکل سندیکای بیمهگران ایران اظهار کرد: شبکه فروش صنعت بیمه مخصوصا در حوزه بیمههای زندگی میتوانند باعث پر کردن ظرفیت افزایش ضریب نفوذ شرکتهای بیمه شوند. کریمی در ادامه با اشاره به اخذ عوارض بیمه شخص ثالث از صنعت بیمه و انتقاد از این مساله اظهار کرد: برای سال آینده در نظر بود رقم قابلتوجهی عوارض از رشته شخص ثالث اخذ شود که توانستیم این مبلغ را متعادل کنیم. وی ادامه داد: تا به حال در ۱۰ استان مختلف آموزش قضات صورت گرفته است و در بسیاری از پروندههایی که به بیمهها مربوط است کارشناسان بیمهای نیز جایگاه ویژهای خواهند داشت.
کریمی افزود: برای اینکه تفاسیر مختلفی از آییننامهها و بخشنامهها صورت نپذیرد، ما در سندیکای بیمهگران آییننامهها و بخشنامهها را در جلسات مختلف به مشورت میگذاریم تا همه اعضا درباره این بخشنامهها به وحدت نظر و رویه برسند. در این مراسم همچنین علی کرمی، معاون سندیکای بیمهگران شرحی از عملکرد کارگروههای مختلف و شورای هماهنگی استانهای سندیکای بیمهگران را ارائه کرد و گفت: امسال دو کارگروه تخصصی سرمایه انسانی و مبارزه با پولشویی تاسیس و به سندیکای بیمهگران اضافه شدند. مجموع کارگروههای تخصصی سندیکا به ۱۸ مورد رسیده است. معاون سندیکای بیمهگران ایران به تشریح نحوه سازوکار کارگروهها، تعداد اعضا، درصد مشارکت و عملکرد کارگروهها پرداخت و گفت: تاکنون ۱۹۰ جلسه از سوی این کارگروههای تخصصی برای حل مسائل مختلف صنعت بیمه تشکیل شده است.
سهیلا شرفی، دبیر کارگروه بیمههای باربری نیز در این نشست به عنوان نماینده برگزیده کارگروهها با اشاره به لزوم تسریع در بررسی درخواستها و پیشنهادهای ارسالی از سوی سندیکا تصریح کرد: بسیاری از افراد فعال در کارگروههای سندیکای بیمهگران در واقع خبرگان این صنعت هستند و همین مساله اهمیت بهرهگیری از نظرات مشورتی کارگروهها را دوچندان میکند. دبیر کارگروه بیمههای باربری سندیکای بیمهگران ایران اظهار کرد: خواسته کارگروههای تخصصی این است تا نظرات ارسالی آنها که از سوی سندیکا به بیمه مرکزی ارائه میشود با جدیت و سرعت بیشتری پیگیری شود. شرفی تصریح کرد: پیشنهاد ما این است تا هر نوع بودجهای را که میتوان در راستای افزایش دانش صنعت بیمه در نظر گرفت جذب کرد.
فلکیان، رئیس شورای هماهنگی بیمههای استان گیلان نیز به عنوان نماینده شوراهای استانی اظهار کرد: یک زمانی برای مثال در زمینه بیمه مسوولیت در استانها رقابتهای ناسالم به جایی رسیده بود که یک ساختمان هزار متری را فقط با ۱۰۰هزار تومان بیمه میکردیم. در زمان حاضر در همین حوزه سقف را به سطحی رساندیم که نه بیمهگذار و نه شرکت بیمهگر متضرر نشوند. در این مراسم بر اساس شاخصهای تدوین شده، طبق ارزیابی بهعمل آمده از اعضای هیاترئیسه شورای هماهنگی استانهای سندیکای بیمهگران ایران در سال ۱۴۰۱، اعضایی که بالاترین امتیاز را کسب کردند به عنوان افراد برتر انتخاب و معرفی شدند.همچنین بر اساس شاخصهای تدوینشده، طبق ارزیابی بهعمل آمده اعضای برتر کارگروههای تخصصی سندیکای بیمهگران ایران در سال ۱۴۰۱معرفی شدند.