خرید جهیزیه ایرانی با رقم مناسب و اقتصادی

تهیه جهیزیه یکی از سنت‌های نیکو است که از دیرباز وجود داشته و برای کمک به زوج‌ها در آغاز زندگی از طرف خانواده عروس اهدا می‌شود. اگرچه نابسامانی و افزایش قیمت ناگهانی لوازم خانگی طی سال گذشته برخی از خانواده‌ها را دچار مشکل کرده است.

فارغ از نکاتی که تحت عنوان راهنمای خرید جهیزیه گفته می‌شود، بودجه تعیین شده در انتخاب لوازم و وسایل خانه اهمیت بالایی دارد. تعیین کف و سقف قیمت لوازم خانگی کار بسیار دشواری است و با توجه به افزایش قیمت این لوازم، بسیاری از خانواده‌ها برای خرید جهیزیه با مشکل مواجه هستند.

وزارت صمت نیز اخیرا برای کمک به خانواده‌ها، تولیدکنندگان و کمک به کاهش رکود در بازار لوازم خانگی، امکان خرید اقساطی جهیزیه و اثاث منزل را با قیمت مناسب و اطمینان از اصالت کالا برای زوج‌‌ها و همچنین سایر اقشار جامعه فراهم کرده و قرار است تا سقف ۲۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات اعتباری برای خرید لوازم خانگی ایرانی به متقاضیان اختصاص پیدا کند. برای اجرای این طرح تاکنون ۸۰تولیدکننده و پنج بانک برای همکاری برای این شیوه فروش اعلام آمادگی کرده‌‌اند. طبق شرایط اعلام شده، تسهیلات خرید جهیزیه زوج‌‌های جوان به‌‌صورت قرض‌‌الحسنه پرداخت می‌شود اما برای سایر اقشار، این تسهیلات با سود ۱۸ درصد پرداخت خواهد شد. متقاضیان در این طرح می‌توانند با یک ضامن معتبر و بدون نیاز به چک، از تسهیلات بانکی تا سقف ۱۰۰میلیون تومان و بازپرداخت ۳ساله استفاده کنند. جالب اینکه برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایرانی نیز برای به تعادل رسیدن قیمت‌ها در بازار و همچنین کاهش کسادی بازار تصمیم گرفته‌اند که حاشیه سود خود را کمی کاهش دهند تا به این ترتیب خرید بیشتری در این بازار انجام شود.

در همین حال مدیرکل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت نیز اخیرا با توجه به فشاری که روی خانواده‌ها به‌ویژه برای تهیه جهیزیه وجود دارد تاکید کرده با یک حساب سرانگشتی با ۵۰ میلیون تومان می‌شود یک جهیزیه ایرانی که در آن تلویزیون و ماشین لباسشویی هم موجود باشد تهیه کرد.

محسن شکراللهی در این مورد به باشگاه خبرنگاران گفت: «‌در حال حاضر برخی از برندهای معروف از جمله یخچال و لباسشویی ال جی و سامسونگ در چین تولید شده و به کشورهای اطراف صادر می‌شود و با توجه به آنکه بسیاری از این کالاها قاچاق هستند و عوارض گمرکی پرداخت نمی‌کنند در نتیجه با قیمت‌های کمتری عرضه می‌شوند.»

به گفته وی «‌در حال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان لوازم خانگی با توجه به آنکه مالیات، حقوق کارگر و عوارض گمرکی برای واردات قطعات پرداخت می‌کنند در نتیجه قیمت تمام‌شده کالاهای آنها بسیار افزایش می‌یابد.»

مدیرکل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت با تمجید از کیفیت تولیدکنندگان ایرانی لوازم خانگی یادآور شد: «‌در حال حاضر برندهای مطرح خارجی دارای تجربه و کیفیت بسیار بالاتری هستند اما نباید این موضوع فراموش شود که در چند سال اخیر بسیاری از برندها بازار ایران را ترک کرده و همین موضوع باعث شد که تولیدکنندگان ایرانی خود را نشان داده و در حال حاضر علاوه بر تامین نیاز کشور صادر‌کننده مطرح در کشورهای همسایه هم شده‌ایم.»

شکراللهی درباره تولید یخچال نیز گفت: «‌در حوزه تولید یخچال ایران در حال حاضر به چند کشور همسایه محصولات خود را صادر می‌کند و آمارها هم نشان داده است که ۲۶ درصد در صادرات محصولات رشد داشته‌ایم.»

وی با تشریح مقاصد صادراتی لوازم خانگی ایرانی گفت: «‌به سازمان توسعه تجارت اعلام کرده‌ایم که مشوق‌ها را در این بخش پیگیری و تسهیل کنند و در حال حاضر هم تولیدکنندگان نمونه محصولات خود را به سه کشور آفریقایی ارسال کرده و از سوی دیگر بسیاری از بازارهای منطقه را کالای ایرانی برای صادرات در اختیار دارند.» این مقام دولتی در ادامه به اهمیت خدمات پس از فروش لوازم خانگی اشاره کرده و گفت: «تولیدکنندگان داخلی در حال حاضر بر خدمات پس از فروش و ساماندهی این بازار باید تمرکز بیشتری داشته باشند.» شکراللهی در ادامه بر پایین بودن هزینه‌های خرید جهیزیه نوعروسان در صورت تهیه لوازم خانگی ایرانی تاکید کرد و گفت: «‌بیش از ۹۰ درصد از جهیزیه توسط کالای ایرانی قابل تهیه است و با یک حساب سرانگشتی با ۵۰ میلیون تومان می‌شود یک جهیزیه ایرانی که در آن تلویزیون و ماشین لباسشویی هم موجود باشد تهیه کرد.»

وی در ادامه درباره یکی از معضلات بزرگ صنعت لوازم خانگی صحبت کرد و یادآور شد: « قاچاق لوازم خانگی به کشور باعث آسیب به این صنعت شده است. در حال حاضر در کالای قاچاق‌پذیر ۵۰ درصد رشد تولید داشته‌ایم و در دو ماه اخیر ۲۵ مورد آسیب‌شناسی کرده‌ایم.»

مدیرکل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت در پایان گفت: «‌فرصت لازم است که سبد محصولات خود را کامل کنیم اما در حال حاضر در تولید تلویزیون رشد ۲۰ درصدی داشته‌ایم و تولید یخچال به صورت دوقلو و ساید بای ساید صرفه بیشتری دارد.»