ارائه خدمات و پشتیبانی بهتر به بیمه گذاران سهم از بازار بیمهگر را افزایش میدهد
به گزارش روابط عمومی شرکت بیمه سامان، «محسن عسگری» با بیان اینکه دانش بیمه در سطح جامعه فراگیر نیست، گفت: بسیاری از بیمه گذاران یا مشتریانی که از خدمات بیمه استفاده میکنند از دستورالعملها، قوانین و چارچوبهای قانونی اطلاعات کافی ندارند و هنگام بروز خسارت به تصور اینکه در زمان خسارت جبران خدمات کامل اتفاق میافتد به شرکت بیمه برای دریافت خسارت مراجعه میکنند.
وی افزود: همین عدمدانش باعث سوءبرداشت و نارضایتی بین بیمهگذار و بیمهگر میشود و از طرفی، صنعت بیمه دید بلندمدت بازاریابی و فراگیر به مشتری نداشته و همچنین پاسخگویی و پشتیبانی مناسبی از بیمهگذاران در بلندمدت ندارد. مدیرامور مشتریان شرکت بیمه سامان معتقد است که، افزایش رقابت بین شرکتهای بیمهای منجر به حضور پررنگتر شرکتهای بیمه خواهد شد و قدرت چانهزنی و انتخاب مشتری را هم بیشتر میکند. عسگری اظهار کرد: درگذشته با توجه به انحصاری بودن ارائهدهنده خدمت بیمهای، بیمهگذار ناراضی باز هم مجبور به انتخاب مجدد همان شرکت بیمه بود، زیرا خدمات از شرکت دیگری را نمیتوانست دریافت کند اما حضور شرکتهای مختلف بیمهای و پلتفرمهای مجازی باعث شده تا صنعت بیمه بیشتر به فکر رضایت و وفادارسازی مشتری باشد.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد رضایت در مشتریان صنعت بیمه گفت: با رفع تحریمها و حضور شرکتهای بیمه خارجی در کشور از نظر بازاریابی دغدغهای برای شرکتهای بیمه فعلی خواهد بود و درحال حاضر هم هر شرکت بیمهای که خدمات و پشتیبانی بهتری به مشتری ارائه کند بیشک میتواند سهم بیشتری از بازار را برای خود کسب کند. مدیر امور مشتریان شرکت بیمه سامان با بیان اینکه صنعت بیمه از نظر تفکر و فرهنگ در دوران گذر قرار دارد،توضیح داد: تفکر اول و برتر در مسیر رضایت مشتری و به صورت مشتری مدارانه است که به دنبال ایجاد اصول مشتریمداری و شاخصهای بهینه بازاریابی وارد این صنعت شده و تلاش میکند که اتفاقات خوبی را در صنعت بیمه رقم بزند.
عسگری ادامه داد: تفکر دوم مربوط به نسل سنتی اما با تجربه فنی در خدمات بیمهای است که در صنعت بیمه با قدرت نفوذ و اکثریت وجود دارند، نگاه نسل سنتی ترازنامه، هزینه و فایده و منافع شرکت بیمه مطابق اصول فنی خدمات بیمهای است و مشتری مداری و مشتری محوری نقش کمتری در نگاه و عملکردشان دارد، از سوی دیگر سومین تفکر بینابین قرار داشته یعنی نه میتوان گفت سنتی و با تجربه بوده و نه طبق اصول مشتریمدار است. وی معتقد است که تفکر نسل جدید پذیرای تغییرات و رسیدن به شرایط بهینه بهرهوری هستند اما از طرفی نسل سنتی و با تجربه مقاومت بسیار در تغییرات دارند بنابراین تنها میتوان به ایجاد نسل و تفکر چهارمی امیدوار بود که با فرهنگ سازی، آموزش و متعهد شدن سازمان نسبت به تغییرات در فرآیندهای اجرایی و ایجاد تحول سازمانی، به اهداف بازاریابی و رعایت اصول مشتریمداری و مشتری محوری، صنعت را به مشتریگرایی سوق داد.
مدیرامور مشتریان شرکت بیمه سامان بیان کرد: صنعت بیمه وابسته به رویهها و دستورالعملهایی است که نیاز به افراد با تجربه دارد و نمیتوان با آمدن نسل جدید نسل قدیمی و سنتی را راحت کنار گذاشت همانطور که صنعت بانکداری نتوانست هرچند که تفاوتهایی بین صنعت بیمه و بانکداری وجود دارد. عسگری گفت: در صنعت بانکداری قوانین پرداخت و دریافت برای مشتریان ملموس است اما قوانین بیمه برای بیمه گذاران و مشتریان ملموس نشده و هنوز دارای ابهام است. به همین دلیل نیاز صنعت بیمه به افراد سنتی و با تجربه بسیار بیشتر از صنعت بانکداری است. اما درعین حال ساختار سازمانی صنعت بیمه میتواند به گونهای باشد که در محورهای تصمیمگیری، افراد سنتی کمرنگتر بوده و افراد نوگرا پررنگتر باشند. وی اذعان کرد که در صنایع خدمت محور مانند بیمه شرکتهایی میتوانند موفق باشند که تهدید را به فرصت تبدیل کنند و حضور شرکتهای نوظهور اینترنتی در صنعت بیمه تلنگری برای شرکتهای بیمهای بود.
مدیرامور مشتریان شرکت بیمه سامان ادامه داد: در شرکتهای نوظهور اینترنتی مشتری بیواسطه و بدون صرف وقت زیاد میتواند محصول بیمهای مورد نظر خود را مقایسه و انتخاب کند، بنابراین این شرکتها قدرت چانهزنی و انتخاب مشتری را بالا بردهاند. عسگری ادامه داد: مساله فوق برای شرکتهای بیمهای یک تهدید بود زیرا هر شرکت یا سازمانی که نتواند خود را با تغییرات کسب و کار تغییر دهد خیلی زود با مشکلات روبهرو میشود و از صحنه کسب و کار حذف خواهد شد، درعین حال شرایط فوق برای شرکتهای بیمه چابک یک فرصت بود تا در کنار شرکتهای نوظهور رشد کرده و وارد مسیری شوند که این شرکتهای تازهوارد آن را هموار میکنند.