مدیر عامل چادرملو:
عقبماندگی در اکتشافات معدنی مشهود است
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در کنفرانس تخصصی تکنولوژیهای پیشرفته فرآوری سنگآهن گفت: پیشنهاد مشخص ما این است شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی کشور کنسرسیوم بزرگی را تشکیل دهند تا بتوانند در زمینه اکتشاف معادن در کشور کارهای بزرگی انجام دهند.
ناصر تقیزاده افزود: به روز بودن دانش در زمینه اکتشافات معدنی و زمینشناسی، استفاده از سختافزارهای جدید و تجهیزات میتواند توسعه معادن را در کشور بیش از پیش تقویت کند. وی تصریح کرد: تاکنون در زمینه اکتشافات کار اساسی انجام ندادهایم درحالی که در این بخش کارهای بزرگی داریم و حتی بررسیهای ما نشان میدهد که فقط در یکی از معادن کشور بیش از ۲ میلیارد متر مکعب سنگ آهن ذخیره داریم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو خاطرنشان کرد: استفاده از ماشینآلات مدل ۲۰۰۵ امسال در معادن جایگاه مناسبی ندارد چون سوخت ارزان است ما میتوانیم از این ماشینآلات استفاده کنیم در حالی که با استفاده از روشهای جدید باید به تدریج ماشینآلات قدیمی نیز از معادن کشور حذف شوند. وی افزود: باید با بهرهمندی از روشهای جدید در معادن بتوانیم هزینههای خود را ۶۰ تا ۷۰درصد کاهش دهیم تا بتوانیم در عرصههای جهانی در این بخش رقابت کنیم.
به گفته تقیزاده، تولید فولاد در کشور و معادن نیازمند زیرساختهای زیادی است هرچند که تا حدودی مشکل آب حلوفصل شده است. وی تصریح کرد: مشکل برق نیز با ساخت نیروگاههای برقی و انرژیهای خورشیدی در حال حل و فصل است اما دولت باید در زمینه تولید گاز و تامین گاز مورد نیاز صنایع فولادی و معادن اهتمام ویژهای داشته باشد، زیرا ما دومین منبع بزرگ گازی جهان را در اختیار داریم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ادامه داد: درتولید شمش فولادی باید به طرف تولید فرآوردههای کیفی و آلیاژی حرکت کنیم تا بتوانیم فروش هر تن فولاد را از ۶۰۰ دلار به ۱۶۰۰ دلار افزایش دهیم و این میتواند درآمدهای زیادی را نصیب کشور کند.
وی افزود: حمل و نقل یکی از مسائل حوزه معادن کشور است و باید تلاش کنیم از حمل کامیونی به طرف حمل ریلی برویم هرچند که راهآهن باید در این زمینه به دو خطه کردن شبکه اهتمام لازم را داشته باشد چون بیشتر شبکه خطوط ریلی معادن کشور یک خطی هستند.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو خواستار ایجاد یک اسکله بزرگ صادرات محصولات فولادی در بندرعباس شد و افزود: بدون شک با ایجاد این اسکله صادرات فولاد ایران به بازارهای جهانی بیش از پیش تسهیل خواهد شد.