مدیرعامل «بیست بسپار آپادانا» تشریح کرد
مشکلات صادرات لولههای ساختمانی
مدیرعامل شرکت بیست بسپار آپادانا با بیان مطلب فوق به نحوه تامین ماده اولیه و چالشهای موجود در این زمینه اشاره کرد و گفت: شمش برنجی به عنوان ماده اولیه در تولید لوله و اتصالات مورد استفاده قرار میگیرد که آن را از طریق بازار آزاد و با خرید از کارخانههای تولید شمش برنجی تامین میکنیم. اگرچه عمده تامین مواد اولیه از طریق خرید در بورس کالا صورت میپذیرد، اما مشکل خاصی در ارتباط با خرید شمش برنجی از بازار آزاد نداریم. ضمن اینکه رانت خاصی در این زمینه وجود ندارد و نحوه تامین ماده اولیه برای شرکتهای فعال در زمینه تولید لوله و اتصالات چندلایه یکسان است. در حالی که متاسفانه رانت و فساد در زمینه تامین ماده اولیه محصولات پلیمری به شدت دیده میشود و ما را با مشکلات فراوانی مواجه ساخته است.
تولید لوله پنجلایه آلومینیومی و مسی
توسلی درباره فرآیند و تکنولوژی تولید محصول اعلام کرد: لولههای بدون درز در این مجموعه به روش اکستروژن تولید میشود. اتصالات تکلایه از طریق قالبگیری تزریقی و اتصالات پنجلایه به روش فورجینگ و سپس ماشینکاری تولید میشوند. ضمن اینکه ماشینآلات مورد استفاده در مجموعه به غیر از خط تولید اتصالات پنجلایه و دستگاه تزریق تکلایه، همگی تولید داخل کشور هستند. لوله پنجلایه از دو لایه پلیمر، دو لایه چسب و یک لایه آلومینیوم تشکیل شده است؛ به نحوی که لایه داخلی و خارجی پلیمر بوده که این لایهها با لایه میانی که آلومینیومی است، تلفیق میشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کیفیت محصولات تولیدی این مجموعه را در مقایسه با نمونههای مشابه داخلی و خارجی چطور ارزیابی میکنید، اذعان کرد: مدت زمان بسیاری از واردات نمونههای خارجی لوله و اتصالات چندلایه به دنبال اعمال تحریمهای مختلف اقتصادی و سیاسی در داخل کشور میگذرد و در حال حاضر نیز هیچ نیازی به واردات این محصول وجود ندارد. خوشبختانه شرکت بیست بسپار آپادانا عملکرد قابل قبولی در زمینه تولید انواع لوله و اتصالات چندلایه در داخل کشور داشته و همواره یکی از برندهای مطرح داخلی در این حوزه بوده است. در راستای توسعه مجموعه، اقدام به تولید انواع اتصالات پنجلایه کردهایم که برای تولید آن از شمش برنج با میزان مس ۵۸درصد که کاملا قابلیت فرمپذیری برای تولید را دارد، استفاده میکنیم.
صادرات به عراق
این تولیدکننده لوله و اتصالات درباره با فعالیت در حوزه صادرات اظهار کرد: عراق و افغانستان، دو همسایهای هستند که ما محصولات خود را به این کشورها صادر میکنیم، اما با توجه به اتفاقات سیاسی رخ داده در افغانستان و روی کار آمدن طالبان، صادرات به این کشور را متوقف کرده و در حال حاضر عراق کشور هدف ما در این حوزه است. اگرچه بحث تعهدات ارزی، صادرکنندگان را با مشکلات فراوانی در این زمنیه مواجه کرده است و انتظار میرود مسوولان تمهیدات لازم را در خصوص رفع و تسهیل این چالش بیندیشند.
اثر مخرب تحریم بر تولید
مدیرعامل شرکت بیست بسپار آپادانا در گفتوگو با فلزات آنلاین، تاثیر تحریمهای اعمال شده بر فعالیت واحدهای کوچک صنعتی را مخرب برشمرد و مطرح کرد: تحریم، تاثیر گسترده و فراوانی بر فعالیت مجموعه ما گذاشته است. به نحوی که در زمینه تامین ماده اولیه مخصوصا محصولات پلیمری با مشکلات فراوانی مواجه شده و بر همین اساس، میزان ظرفیت تولید ما به شدت کاهش یافته است. در این شرایط نیاز است ماده اولیه مورد نیاز به کشور وارد شود و مادامی که ما با تحریم مواجه هستیم، واردات نیز به سختی انجام خواهد شد؛ بنابراین در تامین نقدینگی و گشایش اعتباری با مشکل روبهرو هستیم و در نهایت تولید نیز دچار مشکل خواهد شد.
وی اضافه کرد: ما پیش از اعمال این تحریمها، با کرهجنوبی در ارتباط بودیم و واردات محصول از این کشور با رعایت کلیه نکات و الزامات قانونی صورت میپذیرفت که در نهایت به رشد و توسعه صنعتی و اقتصادی کشور میانجامید، اما در حال حاضر چنین امکانی وجود ندارد و این در حالی است که ما در بخش تولید لوله و اتصالات پنجلایه به حلقه استیل نیاز داریم که باید آن را از طریق واردات از کشورهای دیگر تامین کنیم، ولی به دلیل وجود تحریمها، قادر به انجام این کار نیستیم. در صورت انجام واردات نیز با هدررفت زمانی بسیاری مواجه میشویم که این امر بههیچ وجه به نفع ما نیست و منجر به ایجاد مشکلات فراوانی در زمینه تولید میشود.
عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان
مدیرعامل شرکت بیست بسپار آپادانا در خصوص طرح توسعه این مجموعه عنوان کرد: توسعه همواره یکی از اهداف بلندمدت ما طی این سالها بوده است و نگاه ویژهای به این موضوع داریم. در تلاش هستیم طی یک تا دو ماه آینده، میزان ظرفیت تولید لوله و اتصالات پنجلایه را افزایش دهیم که اقدامات لازم در این زمینه را نیز انجام دادهایم. گسترش ظرفیت تولید فعلی مجموعه، مهمترین برنامهای است که در آن هدفگذاری کردیم و امیدوار هستیم بتوانیم با تحقق یافتن این مساله، محصولات جدیدی را در مجموعه تولید کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما همواره سعی کردهایم روند رو به رشد تولید مجموعه را در چنین شرایط سخت سیاسی و اقتصادی کشور حفظ کنیم، اما همواره با بیتوجهی و عدم همکاریهای لازم دستگاههای ذیربط روبهرو شدهایم و به نوعی در میدان تولید تنها هستیم. برخی سیاستگذاریهای اشتباه و غیرموجه باعث شده است تولیدکنندگان از حضور در این عرصه دلسرد شوند؛ بنابراین نیاز است مسوولان توجه بیشتری به صنعت کشور داشته باشند، زیرا در غیر این صورت بر مشکلات مادی و روانی تولیدکنندگان افزوده میشود و چرخه تولید به سختی خواهد چرخید.