علی حیدری‌نژاد تصریح کرد: ما دو استراتژی را در شرکت در اولویت کاری خود قرار دادیم؛ بحث تخصصی کار کردن و شناسایی نیاز کشاورزان و برطرف کردن نیاز‌های آنها و موضوع بعدی انجام مطالعات و تحقیقات در این زمینه بوده است. با توجه به شناختی که از محصول پسته داشتیم این کار را انجام دادیم. وی با تاکید براینکه یکی از موضوعات کلیدی و پرسود در کشور انجام کار‌های تحقیقاتی است، افزود: در دنیا تنها ۲ درصد از درآمد شرکت‌ها و کشور‌ها خرج تحقیقات می‌شود این در حالی است که ما در کشور هزینه‌های زیادی را خرج کردیم تا جایی‌که تولیدات جدید ما به دلیل انجام کار‌های تحقیقاتی بوده است. تنها راه ماندن در بازار انجام کار‌های تحقیقاتی است.

حیدری‌نژاد تاکید کرد: این شرکت دانش‌بنیان به‌طور اختصاصی در زمینه پسته و شوری  (فعالیت کشاورزی در خاک‌های شور)فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داده است. در آن زمان، تازه سازوکاری برای دانش‌بنیان شدن برخی شرکت‎ها ایجاد شده بود و ما هم به‌دلیل ماهیت تحقیقاتی کسب‌وکارمان و همچنین بهره‌گیری از علوم و فناوری‌های نوین برای اصلاح خاک و کشت پسته مرغوب، موفق به اخذ گواهی دانش‌بنیانی شدیم. با آنکه آن موقع فرآیند دانش‌بنیان شدن و در کل ایده چنین کاری هنوز نوپا بود، اما به‌دلیل درنظر گرفتن نوعی حق معنوی برای تحقیقات علمی، می‌توان اعطای گواهی دانش‌بنیان را نقطه عطفی در حوزه تولید و صنعت کشور دانست. وی ادامه داد: در صنعت کشت پسته کشور دو نوع رویکرد رایج بود؛ یکی کشاورزی سنتی بود که حدود ۸۵ تا ۹۰درصد این حوزه را شامل می‌شد و دیگری کشاورزی علمی بود که ۱۰ تا ۱۵درصد از فعالان حوزه پسته در آن مشغول به‌کار بودند و در واقع می‌توان گفت از روش‌های تولید پسته در آمریکا کپی‌برداری می‌کردند؛ اما همه آنها از این نکته غافل بودند که ما نه دیگر شرایط پدرانمان را داریم که بتوانیم با استفاده از روش‌های آنها به کشت پسته بپردازیم و نه شرایط ما دقیقا همان شرایط آمریکا بود که بتوانیم روش‌های آنها را موبه‌مو در کشورمان پیاده‌سازی کنیم.

حیدری‌نژاد تصریح کرد: متخصصان شرکت دانش‌بنیان «برافزا کشاورز پارس» با تمرکز بر تغذیه پسته و همچنین شوری و اصلاح خاک، موفق به بهبود روش‌های پسته‌کاری در کشور شده‌اند. می‌توان گفت شرکت برافزا کشاورز پارس یکی از شرکت‌های فعال در زمینه نهاده‌های (کودهای) کشاورزی است.

وی اضافه کرد: بنا به تحقیقاتی که روی مشکلات و مسائل مربوط به پسته انجام داده بودیم، بر اساس مقرارت جاری کشور، شرکت دانش‌بنیان برافزا کشاورز پارس، تولید چند نوع کود را به صورت تجاری برای عرضه به بازار آغاز کرد تا جایی‌که محصولات فولویک اسید، کلات آهن (پودری)، کود پتاسیم هیومات، کود کامل هیدروپونیک هادر، کود سبزینه، کپسول آبیاری زیر سطحی‌هادر  و... را تولید کرده است. حیدری‌نژاد افزود: به علت پایین آمدن کیفیت آب در منطقه رفسنجان و درنهایت شوری آب و تاثیر منفی روی پسته رقم کله‌قوچی، یکی از این تولیدات کود سبز پیستاک است که رشد دوباره رویشی را به درخت باز‌می‌گرداند.

این پژوهشگر می‌افزاید: کود سبزپیستاک کودی است که با تحقیقات روی درختان پسته جواب مثبت داده است و شرکت دانش‌بنیان با تولید این محصول کاربردی با کیفیت، موافقت کرده و نخستین بار به مرحله تولید در رفسنجان رسیده است.

حیدری‌نژاد تصریح کرد: با استفاده از کود سبز پیستاک می‌توان با جان دادن به این درخت، پیوند زدن را برای درخت انجام داد، بدون اینکه درخت خشک شود. وی ادامه داد: حدودا بالای ۳۰ نوع محصول در بخش کود تولید کردیم که از این تعداد ۱۸ محصول ثبت موسسه خاک و آب شده است و به بازار ارائه شده است. با اوج‌گیری کرونا برخی از شرکت‌ها طی سال‌های اخیر زمین‌گیر شدند، اما شرکت ما توانست افزایش ۱۲۰درصدی نیرو داشته باشد. حیدری‌نژاد از کاربرد کود سون پیستاک به صورت عمومی برای همه ارقام پسته خبر داد و گفت: این کود دو تا سه نوبت در اردیبهشت استفاده می‌شود که علاوه بر ضخیم کردن شاخه‌ها و جوانه‌ها موجب شادابی درختان می‌شود. حیدری‌نژاد در گفت‌وگو با«نبض‌فناوری»  به آثار معجزه‌آسای این نوع کود مانند افزایش مقاومت در برابر استرس، افزایش رشد سرشاخه‌ها، افزایش فتوسنتز، افزایش محصول، افزایش سطح برگ، افزایش صفات کیفی میو (پسته) و حفظ جوانه‌های گل سال بعد اشاره کرد و افزود: سون پیستاک کود جامد محلول در آب بهترین گزینه برای محلول‌پاشی درختان پسته است. گرین هیومیک یک کود ترکیبی زمستانه (برای هر قصب حدود ۵-۶ کیلوگرم) برای استفاده درختان ریز برگ و قرمز است و اگر عارضه در سطح وسیعی باشد در همه سطح باغ استفاده می‌شود. حیدری‌نژاد در این گفت‌وگو تصریح کرد: بیس هیومیک نیز اصلاح‌کننده خاک‌های شور و قلیا، کاهش قلیایی بودن خاک، افزایش باروری خاک، کاهش شوری و باعث بهبود ساختمان خاک شده که موجب کاهش حرکت نمک‌ها به سطح خاک می‌شود. این پژوهشگر با بیان اینکه کود بیس هیومیک نخستین بار در رفسنجان تولید شده است و قابلیت از بین بردن شوری خاک را دارد افزود: هیومیک پلاس کود ترکیبی زمستانه حاوی عناصر هیومیک اسید، ازت، فسفر، آهن، مس و کلسیم و برای اصلاح خاک، توسعه ریشه، جذب و مدیریت آب موثر است و می‌توان در هکتار بعد از آبیاری سنگین هزار و ۵۰۰ تا ۲هزار کیلوگرم به صورت ایجاد شیاری به عمق ۲۰-۱۵ سانتیمتر استفاده کرد. وی همچنین به بحث جایگزین کردن گوگرد به‌جای سموم اشاره کرد و گفت: حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ هکتار باغ پسته در کشور داریم و سالانه چند میلیون تن سم در این زمین‌ها پخش می‌شد که برای انسان و محیط زیست مضر بود در همین راستا روی گوگرد کار کردیم  که بیش از ۴۰درصد باغداران راغب به مصرف گوگرد شدند به طوری که ۴۰درصد میزان واردات به گوگرد کاهش یافته است. همچنین  در سیستم آب زیرزمینی ثبت اختراع داریم که بحث مهمی است. راندمان مصرف آبیاری در سیستم غرقابی بین ۳۰ تا ۴۰درصد و در آبیاری قطره‌ای حدود ۶۰ تا ۷۵درصد است، اما در سیستم غرقابی حدود ۲۵درصد نسبت به سیستم قطره‌ای صرفه‌جویی داریم. در هر متر مکعب سالانه هزار و ۲۰۰ متر مکعب صرفه‌جویی آب داریم  و کار‌های خوبی انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌جاری بحث آبیاری قطره‌ای را از عمده‌مالکی به سمت خرده‌مالکی سوق دادیم تا کشاورزان خرده‌مالک از آن استفاده کنند.