سودجویی به بهای جان انسانها
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل روزنامه «دنیایاقتصاد» به نقل از خبرگزاری آسوشیتد پرس، این داروی محبوب که «مدیاتور» نامیده میشود به یکی از بزرگترین رسواییهای بهداشتی فرانسه تبدیل شده است. از شروع این دادرسی با هدف بازرسی داروهای فرانسوی و شرکت سرویر بیش از ۶ ماه میگذرد. این شرکت دارویی میگوید که از خطرات دارو اطلاعی نداشته است.
همزمانی این دادرسی با یک بحران بهداشتی دیگر، همهگیری ویروس کرونا، باعث توقف آن شد و موجب شد داروها و واکسنهایی که برای درمان بیماریهایی که پدیدار میشوند نظارتهای جدیدتر و بیشتری از سوی مقامات بهداشتی اعمال شود.
در طول ۳۳ سالی که داروی مدیاتور در بازار بوده است، مشکوک است که هزار تا ۲هزار نفر از میلیونها انسانی که آن را به عنوان داروی کاهش اشتها مصرف کرده اند، فوت شده اند. پزشکان آن را با مشکلات قلبی و ریه مرتبط کردند.
پس از اینکه شرکت سرویر از سوی مقامات پزشکی کشورهای سوئیس، اسپانیا و ایتالیا درباره عوارض جانبی این دارو مورد پرسش قرار گرفت، این شرکت آن را بین سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۴ میلادی از بازار این کشورها جمع آوری کرد.
شرکت سرویر در سال ۲۰۰۹ فروش این دارو را در فرانسه، بازار اصلی خود، متوقف کرد. این دارو هیچ وقت در آمریکا توزیع و فروخته نشد.این شرکت دارویی به قتل عمد، جراحت غیر عمدی، تقلب و دیگر جرائم متهم شده است.
بازرسان قضایی پس از تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که شرکت سرویر برای چندین دهه اثرات داروی مدیاتور بر بیماران را مخفی کرده اند.
وکلای شرکت سرویر اصرار دارند که این شرکت قبل از سال ۲۰۰۹ میلادی از خطرات مرتبط با داروی مدیاتور آگاه نبوده است و این شرکت هرگز وانمود نکرده که مدیاتور یک قرص رژیم غذایی است.
دادستان ها هفته گذشته تقاضای جریمهای حدود ۱۵ میلیون یورو معادل حدود ۹/ ۱۶ میلیون دلار برای شرکت سرویر؛ و مجازات سه سال حبس به علاوه ۲۷۸ هزار یورو جریمه نقدی برای دکتر ژان فیلیپ ستا، یکی از متهمین این پرونده و تنها مدیر اجرایی در قید حیات این شرکت را کردند. این در حالی است که ۶۵۰۰ شاکی در مجموع تقاضای یک میلیارد یورو خسارت کرده اند.
ژاک سرویر، مدیرعامل و بنیانگذار این شرکت، در مراحل اولیه دادگاه در سال ۲۰۱۴ درگذشت.
انتظار میرود صدور حکم نهایی این دادگاه چند ماه طول بکشد و در اوایل سال آینده صادر شود.
شرکت سرویر که مقر آن در حومه شهر پاریس واقع شده است، ۲۲ هزار کارمند در سرتاسر جهان دارد و سال گذشته ۶/ ۴میلیارد یورو درآمد داشته است.