ایران در نشست گروه مبارزه با پولشویی اوراسیا
او در توضیح این نشست گفت: نزدیک به ۲۰۰ نفر از سراسر دنیا در قالب هیاتهای نمایندگی از کشورهای عضو در این نشست ۵روزه حضور داشتند. جمهوری اسلامی ایران نیز بهعنوان عضو ناظر گروه اوراسیا در این نشست حضور داشت. او در ادامه گفت: تمرکز بر روشهای پول شویی، نحوه استفاده از نقلوانتقالات پول برونمرزی برای پولشویی، راهبردهای بهکاررفته در تامین مالی تروریسم و مقررات موجود برای جلوگیری از آنها از مهمترین مسائل مطرحشده در نشستها بود. او در خصوص رهاورد این اجلاس برای ایران گفت: توافق با گروه منطقهای مبارزه با پولشویی اوراسیا، توافق با معاون وزارت دارایی در امور بینالملل کشور ژاپن و توافق با دبیر بخش درآمد وزارت دارایی هند و رئیس واحد اطلاعات مالی این کشور از رهاوردهای این سفر بود.
خانی ادامه داد: از آنجا که ایران بهعنوان ناظر به گروه اوراسیا پیوسته است به دنبال همکاری فنی این گروه منطقهای در زمینه رعایت استانداردهای FATF است. لذا در نشست مشترک بین هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران و دبیرخانه گروه منطقهای اوراسیا توافق شد تیم فنی و حقوقی دبیرخانه، در فرآیند تکمیل برنامه اقدام جمهوری اسلامی ایران مشارکت و در چگونگی پاسخ به ابهامات مطرحشده از سوی FATF، مشاوره فنی و حقوقی به جمهوری اسلامی ایران ارائه کند. همچنین در چارچوب این توافق، گروهی از جمهوری اسلامی ایران جهت آشنایی بیشتر با استانداردهای گروه ویژه اقدام مالی FATF و آگاهی از نحوه تعامل با این گروه در ارزیابیهای دوجانبه، به محل دبیرخانه این گروه منطقهای اعزام خواهند شد.
معاون وزیر اقتصاد در ادامه در مورد توافق با طرف ژاپنی توضیح داد: در نشست مشترک با آقای میتسوتوشی کاجیکاوا، معاون وزارت دارایی در امور بینالملل کشور ژاپن که همزمان رئیس هیات ژاپن در FATF و ریاست مشترک کارگروه منطقهای مبارزه با پولشویی آسیا و اقیانوسیه (APG) را نیز بر عهده دارد، این مقام ژاپنی ضمن اعلام خرسندی از گزارش ارائهشده درباره اقدامات جمهوری اسلامی ایران در حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، اعلام کرد دولت ژاپن تصمیم دارد در فرآیند عادیسازی پرونده جمهوری اسلامی ایران در FATF کمک کند و صدای ایران در بین کشورهای گروه ۷ بهعنوان موسسان گروه ویژه اقدام مالی در خصوص اقدامات بهعملآمده در حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم باشد. همچنین در این نشست، راهکارهای اشتراک دانش و تجارب ایران و ژاپن در حوزههایی نظیر رمزارز و مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم به بحث و بررسی گذاشته شد.
خانی در ادامه گفت: در نشست با آقای ویوک آگاروال، دبیر بخش درآمد وزارت دارایی هند و رئیس واحد اطلاعات مالی این کشور، طرفین برای بهاشتراکگذاری دانش فنی و مشاوره تخصصی برای رعایت دقیق توصیههای گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و خروج ایران از لیست سیاه این گروه با کمک گروه منطقهای اوراسیا به توافق رسیدند.