رئیس سازمان ملی بهرهوری:
رشد بهرهوری از منفی ۶/ ۰ درصد به ۶/ ۳ درصد رسیده است
او با بیان اینکه در دهه ۹۰ عملکرد ضعیفی در حوزه بهرهوری داشتیم، افزود: رشد بهرهوری از سال ۹۰ تا ۹۹ در مسیر تنزلی و سراشیبی قرار داشت، اما در سه سال گذشته بهبود یافته است. رئیس سازمان ملی بهرهوری گفت: رشد اقتصادی در سال گذشته به چهار درصد رسید که ۱/ ۳درصد آن از محل بهرهوری و مابقی از محل نیروی کار و موجودی سرمایه بود و به عبارتی ۷۵درصد رشد اقتصادی از محل بهرهوری رخ داده است. پیشوایی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۱ شاخص بهرهوری در کل بالاترین مقدار را در ۱۰ سال اخیر داشت. او ادامه داد: متوسط رشد بهرهوری در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ برابر ۶/ ۳درصد بوده، در حالی که این شاخص در ۵۰ سال گذشته ۲/ ۰درصد و در دولت دوازدهم منفی ۶/ ۰درصد بود.
رئیس سازمان ملی بهرهوری بیان کرد: برای جبران عقبماندگی بهرهوری در دهه ۹۰ باید خود را با کشورهای موفق مقایسه کنیم، برای مثال کشوری در شرق آسیا نزدیک به ۱۹درصد رشد اقتصادی از محل بهرهوری داشته است؛ بنابراین برای جبران این عقبماندگی راه طولانی در پیش داریم. پیشوایی تاکید کرد: اگر رشد ۳درصدی بهرهوری را در دو تا سه سال آینده داشته باشیم، میتوانیم اثر آن را در سفره مردم ببینیم. او گفت: در دنیا در سال ۲۰۲۲ نزدیک به ۲۵۰میلیارد دلار برای ارتقای بهرهوری در حوزه انرژی انجام شده است، درحالیکه در بودجه سال ۱۴۰۰ در کل ۳۰هزار میلیارد تومان در ارتقای بهرهوری انرژی مصوب شده بود؛ البته باید توجه داشت که پتانسیل لازم در این حوزه در داخل کشور وجود دارد.
رئیس سازمان ملی بهرهوری اظهار کرد: در دنیا ۵۸درصد از ۲۵۰میلیارد دلار هزینهشده برای ارتقای بهرهوری جذب حوزه ساختمان شده است و بخش قابلتوجهی نیز جذب حملونقل شده بود. پیشوایی با بیان اینکه هدف از ایجاد جریان نوآور، استفاده از ظرفیت دانشبنیان برای افزایش بهرهوری است، تصریح کرد: دولت زورش نمیرسد و امید ما هم به شرکتهای دانشبنیان است. دولت تنها کاری که میتوان انجام دهد این است که بستر لازم را فراهم کند.