چرا سهمیه بنزین تاکسی‌های اینترنتی با منطق اقتصاد ناسازگار است؟
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، دکتر مهدی فیضی؛ عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی در سرمقاله امروز روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: طرح تخصیص سهمیه جداگانه بنزین به رانندگان تاکسی‌های اینترنتی، اگرچه با توجیه حساسیت‌های اجتماعی مطرح شده، از منظر علم اقتصاد غیرقابل‌دفاع است. 

بنزین کالایی خصوصی با اثرات جانبی منفی (آلودگی و ترافیک) است و در علم اقتصاد، فعالیتی که اثر جانبی منفی دارد باید مالیات بپردازد، نه اینکه یارانه (مالیات مثبت) بگیرد.

تخصیص سهمیه به تاکسی‌های اینترنتی، با اصل برابری شهروندان ناسازگار بوده و عملاً سهمیه عمومی سایر مردم را کاهش می‌دهد. این اقدام با هدف توسعه حمل‌ونقل عمومی در تضاد بوده و صرفاً مصرف را پاداش می‌دهد.

تحقیقات نشان می‌دهد کشش تقاضای سفرهای اینترنتی نسبت به قیمت بنزین ناچیز است؛ به این معنا که مسافران حتی با افزایش قیمت سوخت، همچنان از این خدمات استفاده می‌کنند. 

حمایت دولت از شرکت‌های نوآور باید از طریق تسهیل فضای کسب‌وکار باشد، نه توزیع رانت انرژی. 

پیشنهاد می‌شود این شرکت‌ها برای کاهش فشار بر رانندگان، به‌جای استفاده از یارانه‌های دولتی، از طریق کاهش کمیسیون یا سایر خدمات، «یارانه متقاطع» اعمال کنند تا هزینه‌ این حمایت از منابع عمومی تأمین نشود.

 

حجم فایل صوتی:13.10M | مدت زمان فایل صوتی :00:09:31