قمار خطرناک چین/ مدیر سیا هشدار داد
به گفته مدیر سازمان سیا، رهبر چین از نزدیک چگونگی تحولات جنگ اوکراین را زیر نظر داشته و از بسیاری جهات، او از آنچه دیده، متعجب و ناخشنود است.
در دومین سال جنگ اوکراین، ویلیام برنز، مدیر سیا گفت که ولادیمیر پوتین به تواناییهای ارتش خود برای تسلیمکردن اوکراین بیش از حد مطمئن است.
هشدار سرلشکر رشید به آمریکا/ جان سربازانتان در خطر است!
بنا بر گزارش آسوشیتدپرس، برنز در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که رئیس سرویسهای اطلاعاتی روسیه در ملاقاتش با او، ابراز غرور و تکبر کرده که منعکسکننده نگاه خود پوتین است. او فکر میکند گذشت زمان به نفع او بوده و تصور میکند که اوکراینیها و اروپاییها دیر یا زود خسته و تسلیم میشوند. به گمان پوتین، غربیها نهایتا دچار فرسودگی سیاسی خواهند شد.
برنز در این جلسه هشدار داد که استقرار سلاح اتمی توسط روسیه پیامدهای بزرگی برای مسکو خواهد داشت. او همچنین این جلسه را بسیار ناامیدکننده توصیف کرد.
برنز در مصاحبهای با شبکه سیبیاس گفت که پوتین کاملا مصمم است که برخلاف تلفات، اشتباهات تاکتیکی، صدمات اقتصادی و آسیبدیدن وجهه روسیه، جنگ را ادامه دهد. او افزود: به نظرم پوتین در حال حاضر به قابلیتهای خود برای فرسودهکردن اوکراین بیش از حد مطمئن است. بالاخره زمانی میرسد که او مجبور است با هزینههای روزافزون و تابوت سربازیهای روس که از مناطق فقیرنشین اعزام شده بودند، مواجه شود.
برنز همچنین گفت که پوتین عزم آمریکا برای حمایت از اوکراین را دست کم گرفته است. رئیس سازمان اطلاعاتی آمریکا افزود که رهبران روسیه، آمریکاییها را دچار اختلال کمبود توجه دانسته و فکر میکنند دیر یا زود ایالات متحده به مشکلی برمیخورد که مجبور است تمرکزش از اوکراین را بردارد.
این اظهارات در حالی بیان میشود که دولت بایدن اطمینان دارد دولت چین در حال بررسی ارسال کمکهای تسلیحاتی به روسیه است. برنز با اشاره به احتمال تیره شدن روابط دو اقتصاد بزرگ جهان افزود: این یک قمار خطرناک و غیرعاقلانه است. به همین دلیل امیدوارم که چینی ها این کار را نکنند.
برنز گفت که شی جینپینگ از نزدیک چگونگی تحولات جنگ را زیر نظر داشته و از بسیاری جهات، او از آنچه دیده است، متعجب و ناخشنود است. مدیر سازمان سیا با صحبت در مورد تأثیر غرور پوتین بر روسیه گفت که در سیستمهای اقتدارگرا، زمانی که هیچکس رهبر را به چالش نکشد، اشتباهات بزرگی رخ میدهد.
در همین حال، مسئله کمکهای نظامی و سرعت پیشبرد جنگ باعث ایجاد ابهام در واشنگتن شده است؛ زیرا قانونگذاران جمهوریخواه از دولت به دلیل عدم ارسال جتهای جنگنده اف۱۶ به اوکراین ناراضیاند. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید تأکید کرد که ایالات متحده کمکهای نظامی لازم برای بازپسگیری سرزمینهای اشغالی اوکراین را تأمین میکند؛ اما برخی از نمایندگان جمهوریخواه کنگره قائلند که دولت باید در مسئله اوکراین عقب نشسته و تمرکز خود را به نیازهای داخلی کشور معطوف کند. مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی کنگره گفت که جتها و توپخانههای دوربرد میتوانند به پایان هرچه زودتر جنگ کمک کنند. مککال افزود: ارسال کمکها خیلی طول کشیده و اصلا نیازی نبود که این گونه باشد.
ماه گذشته، اوکراین حمایت کشورهای بالتیک و لهستان را برای دریافت جتهای غربی به دست آورد؛ اما هیچ نشانهای مبنی بر تغییر موضع کشورهایی مانند ایالات متحده و بریتانیا مبنی بر عدم ارسال هواپیماهای جنگنده به کیف دیده نشده است. بایدن اخیرا در مصاحبهای گفته که او فعلا مخالف این درخواست بوده و این سلاحها چیزی نیستند که اوکراینیها در حال حاضر به آن احتیاج داشته باشند.
دان سالیوان، سناتور ایالت آلاسکا گفت که کاخ سفید در ارسال آنچه اوکراین به آن نیاز دارد، به کندی عمل میکند. جیک سالیوان گفت که آمریکا در حال حاضر قطعات لازم برای حفظ و نگهداری ناوگان جنگندههای دوران شوروی اوکراین را فراهم میکند؛ اما تامین اف۱۶ مسئله امروز نبوده و بعدا راجع به آن بحث میشود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.