اتحادیه اروپا به تحریمهای ایران واکنش نشان داد+جزئیات
اتحادیه اروپا امروز پنجشنبه به تحریمهای وضعشده از سوی ایران علیه چندین شخص و نهاد این اتحادیه واکنش نشان داد.
اتحادیه اروپا امروز پنجشنبه اقدام ایران در تحریم اشخاص و نهادهای اتحادیه اروپا در فهرست تحریمهای خود را رد کرد و مدعی شد که این اقدام «با انگیزههای سیاسی» انجام شده است.
پیتر استانو، سخنگوی دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شد: «اتحادیه اروپا این تحریمها را رد میکند چرا که آنها صرفاً با انگیزههای سیاسی وضع شدهاند.»
وی اضافه کرد: «وقتی که بحث از تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران است ما این تحریمها را بر مبنای دلایل واضح حقوقی و شواهد نقض حقوق بشر در ایران اعمال میکنیم.»
سخنگوی سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه اضافه کرده است: «سران ایران به جای تمرکز بر روی انتقامجوییهای سیاسی و وضع تحریمهای متقابل بایستی روی مردم خودشان و جوانانشان تمرکز کرده و حقوق اساسیشان را اعطا کنند.»
وزرات خارجه ایران روز گذشته چندین شخص و نهاد اتحادیه اروپا را در فهرست تحریم قرار داد. وزارت خارجه ایران در بیانیهای روز گذشته خاطرنشان کرد: «تحریمهای یاد شده شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود اشخاص فوق به جمهوری اسلامی ایران و توقیف اموال و دارایی آنان در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران است. کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریمها معمول خواهند داشت.»
این بیانیه میافزاید: «جمهوری اسلامی ایران با یادآوری تعهدات اتحادیه اروپا و دولتهای متبوع اشخاص و نهادهای فوق، حمایت، تسهیل و نیز قصور از مقابله با اقدامات این اشخاص و نهادها را نقض تعهدات بینالمللی اتحادیه اروپا و دولتهای عضو دانسته و آنان را مسئول و پاسخگو میداند. بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.»
در این بیانیه آمده است: «وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، مجددا، اقدام شورای اتحادیه اروپا مورخ ۱۷ اکتبر ۲۰۲۲ در اِعمال تدابیر غیرقانونی محدود کننده علیه اشخاص و نهادهای ایرانی، مبتنی بر اتهامات بی اساس که مصداق بارز دخالت در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران است را قویا رد و محکوم میکند.»
مقامات جمهوری اسلامی ایران پیش از این نسبت به هرگونه اقدام غیرسازنده از سوی اتحادیه اروپا هشدار داده بودند. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز ۱۳ مهر ماه در گفتوگوی تلفنی با «لوئیجی دی مایو» همتای ایتالیایی و همچنین «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به هرگونه اقدام شتابزده و نسنجیده از سوی اتحادیه اروپا هشدار داد.
وزیر خارجه ایران به همتای ایتالیایی گفت: «ما بر اساس قوانین محکم خود نسبت به درگذشت یکی از فرزندان مان (مهسا امینی) متعهدیم و رسیدگی دقیق و عادلانه به آن با جدیت ادامه دارد. در عین حال از مواضع و مداخلات برخی مقامات اروپا در وقایع اخیر ناخرسندیم و اگر اتحادیه اروپا بخواهد با رفتاری دوگانه، اقدامی شتابزده و نسنجیده انجام دهد، باید منتظر اقدام موثر و متقابل جمهوری اسلامی ایران باشد. اتحادیه اروپا پیش از این نیز اقدام به صدور قطعنامهای در این رابطه کرده بود که با واکنش ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه مواجه شد و آن را بی ارزش خواند.»
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در هفتهای که گذشت (۲۷ مهر ماه)، تعدادی از اشخاص و نهادهای بریتانیایی از جمله مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا، بی.بی.سی و ایران اینترنشنال، فرمانده نظامی بریتانیا در خلیج فارس و معاون امنیتی وزارت کشور بریتانیا را تحریم کرد.
روز گذشته وزارت خارجه آلمان هم به تحریمهای ایران واکنش نشان داده بود. شبکه دویچهوله فارسی آلمان که مواضع نزدیکی به گروهک تروریستی منافقین دارد از جمله رسانههایی است که در فهرست تحریمی ایران قرار گرفته بود. ایران همچنین مدیر مسئول روزنامه بیلد آلمان را در فهرست تحریم قرار داده است.
وزارت خارجه آلمان در بیانیهای در واکنش به این تحریم گفته است: «اعمال تحریم علیه رسانههای آزاد یکبار دیگر نشان میدهد ایران چگونه آزادیهای بیان و رسانهها را سرکوب میکند.»
ژست آلمان در دفاع از «آزادی بیان و رسانهها» در حالی صورت گرفته که کشورهای غربی در سالهای گذشته بسیاری از شبکههای رسانهای جمهوری اسلامی را از روی چندین ماهواره حذف کرده است علاوه بر این، دولت کانادا هفته گذشته چندین رسانه و شماری از شخصیتهای رسانهای ایران را در فهرست تحریم قرار داد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.