تحولات بازار سهام روز سهشنبه ۲۰ اردیبهشت/شاخص بورس قرمز ماند!
روز سهشنبه شاخص کل بورس نزول کرد و دومین روز نزولی را پشت سر گذاشت. اما تعداد نمادهای سبزپوش بیشتر بود و شاخص هم وزن رشد کرد.
امروز از ابتدای معاملات روند شاخص کل بورس نزولی شد و در یک ساعت ابتدایی شاخص بیش از هزار واحد افت آمد. پس از آن روند شاخص صعودی شد اما در نهایت نتوانست از سطح روز قبل بالاتر بایستد.
در پایان معاملات شاخص کل در سطح یک میلیون و ۵۳۹ هزار و ۵۲۷ واحد قرار گرفت که نسبت به روز دوشنبه ۵۷۱ واحد نزول کرد.
اما شاخص هموزن امروز روند صعودی داشت و در پایان معاملات با رشد ۲ هزار و ۷۶ واحدی نسبت به روز کاری گذشته در رقم ۴۲۸ هزار و ۸۶۸ واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس با ۵ واحد کاهش به رقم ۲۱ هزار و ۸۹ واحد رسید.
مازاد تقاضا در پایان معاملات سهشنبه
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل کاهش یافت و 1.4 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 2 درصد افت کرد و در رقم 673 میلیارد تومان ایستاد. بدین ترتیب بازار با مازاد تقاضای 671 میلیارد تومانی بسته شد.
امروز نماد آسیاتک (شرکت انتقال دادههای آسیاتک) با صف خرید 222 میلیارد تومانی برای دومین روز متوالی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از آسیاتک، نمادهای شبریز (شرکت پالایش نفت تبریز) و شپاکسا (شرکت پاکسان) بیشترین صف خرید را داشتند.
همچینن بیشترین صف فروش به نماد سشمال (شرکت سیمان شمال) بیشترین صف فروش را داشت و پس از آن، نمادهای ومعلم و دروز صف فروش داشتند.
غلبه سمت صعودی بازار
در پایان معاملات روز سهشنبه، 378 نماد رشد قیمت داشتند و 239 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 61 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 39 درصد بازار افت قیمت داشتند.
خروج سرمایه
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 90 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در معاملات روز سهشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام خکاوه (شرکت سایپا دیزل) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 24 میلیارد تومان بود. پس از خکاوه، نمادهای تاپیکو (شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین) و شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
در میان گروههای بازار بیشترین خروج سرمایه حقیقی به گروههای بزرگ مانند فلزات اساسی، خودرو و ساخت قطعات، فراوردههای نفتی و کک و محصولات شیمیایی اختصاص داشت.
لیدرهای بازار
امروز نمادهای «فملی»، «کچاد» و «شپدیس» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند و در مقابل نمادهای «شبریز»، «کگل» و «زپارس» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای «کگهر»، «هرمز» و «زاگرس» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «غصینو»، «بپاس» و «فزر» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.
در جدول پرتراکنشترین نمادهای بورس آسیاتک صدرنشین است و شستا و خساپا در رتبههای بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای کرمان، فزر و آریا پرتراکنشترین نمادها هستند.
روز سهشنبه قیمت سهام تمام نمادهای گروههای «محصولات غذایی» و «کشاورزی و دامپروری» افزایش یافت و یکپارچه سبزپوش شدند. این دو گروه بیشترین ورود پول حقیقی را نیز داشتند. ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی گروه کشاورزی و دامپروری 94 میلیارد تومان بود و 29 میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد نمادهای گروه محصولات غذایی شد.
کاهش ارزش معاملات خرد
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 7هزار و 24 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 160 میلیارد تومان بود که 2 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 18 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 5 هزار و 544 میلیارد تومان رسید.
بیشترین ارزش معاملات
در معاملات امروز نماد حگهر (شرکت حمل و نقل مواد معدنی گهر ترابر سیرجان) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 264 میلیارد تومان بود.
پس از حگهر، نماد خساپا بیشترین ارزش معاملات را داشت و زپارس رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن شپنا و خگستر در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
بیشترین حجم معاملات
در جدول حجم معاملات امروز نیز سهام شستا با تعداد 809 میلیون و 840 هزار و 509 سهم در صدر قرار گرفته است. خساپا در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به نماد حگهر تعلق داشت. نمادهای خودرو و خگستر نیز در رتبههای بعدی قرار داشتند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.