رکورد جدید در معاملات بورس
ارزش معاملات بازار سهام در روز چهارشنبه به کمترین سطح در ۹ ماه اخیر رسید. این عمیقترین رکود بازار در ۹ ماه اخیر است. در آخرین روز کاری هفته ارزش معاملات بازار سهام با کاهش ۳۳ درصدی به رقم ۳ هزار و ۸۶۶ میلیارد تومان رسید.
امروز نمادهای «تاپیکو»، «مبین» و «شپدیس» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل داشتند و «نوری»، «شفن» و «شبندر» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «غصینو» و «صبا» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «فرابورس»، «ومهان» و «شرانل» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص داشتند.
در جدول پرتراکنشترین نمادهای بورس خودرو صدرنشین است و خگستر و شپنا در رتبههای بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای سمگا، فرابورس و توسن پرتراکنشترین نمادها هستند.
کاهش ارزش معاملات بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۳ هزار و ۸۶۶ میلیارد تومان کاهش یافت که کمترین رقم در ۹ ماه گذشته است. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۵۲۹ میلیارد تومان بود که ۱۴ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
اما ارزش معاملات خرد سهام رشد کرد و با افزایش ۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۲ هزار و ۵۸۱ میلیارد تومان رسید که ۶۷ درصد کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل میدهد.
تداوم خروج سهامداران
امروز برای پانزدهمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 100 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات روز چهارشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 21 میلیارد تومان بود. پس از فملی، دارا یکم (صندوق واسطه گری مالی یکم) و شپدیس (شرکت پتروشیمی پردیس) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
دو سمت صعودی و نزولی بازار سهام
در پایان معاملات روز چهارشنبه، 206 نماد رشد قیمت داشتند که 136 نماد بورسی و 70 نماد فرابورسی بودند. همچنین 282 نماد کاهش قیمت داشتند که 212 نماد بورسی و 70 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 40 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 53 درصد بازار افت قیمت داشتند.
کاهش ارزش صفهای پایانی بازار سهام
در پایان معاملات چهارشنبه ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز گذشته 15 درصد کاهش یافت و 91 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 29 درصد افت کرد و در رقم 60 میلیارد تومان ایستاد.
امروز نماد غصینو (شرکت صنعتی مینو) با صف خرید 8 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از غصینو، نمادهای سمگا (شرکت سرمایه گذاری میراث فراهنگی) و غگل (شرکت گلوکوزان) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش نیز به غدشت (شرکت دشت مرغاب) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 26 میلیارد تومانی داشت. پس از غدشت، نمادهای وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان) و چخزر (شرکت صنایع چوب خزر کاسپین) بیشترین صف فروش داشتند.
نقشه بورس بر مبنای ارزش معاملات
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.