مصرف این داروها برای افراد بالای ۵۰ سال ممنوع
در این قسمت لیستی از این داروها را به شما معرفی می کنیم.
۱. لونستا
بسیاری از داروها بی خوابی را درمان می کنند و به افراد کمک می کنند که راحت تر بخوابند. اگر چه افراد بزرگسال و بالای پنجاه سال از این داروها فواید کمتری می برند زیرا این داروها اثر مسکن برای بدن دارند و می توانند باعث سردرگمی و سرگیجه شوند. زمانی که در ترکیب با داروهای دیگر استفاده شوند، خطرناک تر هم هستند.
۲. نکسیوم
بسیاری از افراد مبتلا به سوزش معده و رفلاکس اسید ممکن است علاوه بر یک رژیم غذایی از این دارو هم استفاده کنند. این دارو گاهی اوقات باعث ایجاد کمبود در بعضی از مواد مغذی بدن، اسهال شدید و نارسایی کلیه می شود. همزمان که سن افراد بالاتر می رود، اثر بخشی این داروها کاسته می شود و در نتیجه نارسایی کلیه را ایجاد می کند.
3. سلبرکس
اطلاعات پیچیده ای در مورد این دارو وجود دارد و نشان می دهد که 11 میلیون از افراد در سراسر جهان از آن استفاده می کنند. این دارو معمولا برای درد های مزمن و حاد آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد اما خطر حمله قلبی را افزایش می دهد و بنابراین برای افراد بزرگسال نمی تواند گزینه مناسبی باشد.
4. لیبریوم
این دارو یک داروی ضد اضطراب است و ممکن است عوارض جانبی هم به همراه داشته باشد. افراد بالای 50 سال معمولاً در معرض خطر بیشتری از این دارو هستند. همچنین ممکن است احساس سرگیجه را در افراد ایجاد کند. معمولاً افراد در سنین بالا ممکن است بعد از مصرف این دارو راهی بیمارستان شوند و یا ناتوانی هایی در آن ها ایجاد گردد.
5. وازوتک
این دارو برای فشارخون بالا مورد استفاده قرار می گیرد. برای افراد بالای 50 سال خطرناک است. عوارض جانبی آن شامل فشار خون پایین، نارسایی کلیه و ورم لب، صورت و زبان است و ممکن است مشکلات کبدی را نیز برای فرد ایجاد کند.
6. لیپیتور
این دارو یکی از رایج ترین دارو های تجویزی برای سلامت قلب است، کلسترول بد را کاهش می دهد و آن را به یک سطح متعادل می رساند و همچنین می تواند مشکلات تعادلی؛ عضلانی و عصبی را برای فرد ایجاد کند و همچنین مشکلاتی را در حافظه به وجود می آورد که معمولاً برای بزرگسالان خطرناک است.
7. آواندیا/ آکتوس
دیابت بیماری است که در آن باید قند خون به طور مداوم مورد بررسی قرار بگیرد و به همین دلیل داروهایی به فرد تجویز می شود اما بعضی از آن ها بیش از اینکه فایده داشته باشند، به بدن آسیب وارد می کند. خطر نارسایی قلبی و سرطان را در افراد بالا می برد و هر چقدر سن افراد بیشتر باشد، این مشکلات در او افزایش می یابد.
8. امبیِن
خوابیدن مخصوصاً در سر و صدا در سنین بالا برای افراد سخت تر می شود. به همین دلیل بعضی از آن ها از مسکن های خواب آور قوی استفاده می کنند اما این داروها ممکن است مشکلات ذهنی ، از دست دادن تعادل، مشکلات حین راه رفتن و از دست دادن حافظه را ایجاد کند و به سلامت افراد 50 سال به بالا آسیب وارد کند.
9. میراپکس
تقریباً 3 میلیون از افراد در سراسر به بیماری پارکینسون مبتلا هستند. این دارو می تواند لرزش را در آن ها درمان کند و باعث می شود که راحت تر حرکت کنند. متاسفانه می تواند عاملی برای افت ناگهانی فشار خون و خواب آلودگی زیاد نیز باشد و در نتیجه خطر زمین خوردن و احساس گیجی و سردرگمی را در آن ها بالا می برد.
10. دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی
بعضی از افراد از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی استفاده می کنند که معمولاً در داروخانه ها در دسترس است. مثل:ایبوپروفن ، ناپروکسن و آسپرین که مصرف این داروها بدون داروهای دیگر آسیب رسان نیست اما نمی توانید آن ها را با داروهایی مثل کورتیکواستروئیدها، داروهای مخصوص پلاکت ، ضد سرفه و غیره ترکیب کنید.
11. کلونوپین
این دارو سیگنال های عصبی را در مغز تنظیم می کند و به افراد در مورد تشنج ها و حملات بدن کمک می کند اما ممکن است عاملی برای سرگیجه باشد و همچنین برای افراد بالای 50 سال خطرات زیادی به همراه دارد .
12. انسولین
افراد مبتلا به دیابت در معرض خطراتی مثل نابینایی، نارسایی یکی از اعضای بدن و گاهی اوقات مرگ هستند. مدیریت این بیماری همراه با انسولین به زندگی آن ها کمک می کند اما باید مراقب دوز دارو باشند . اساساً دوز داروی انسولین بر اساس سطح قند خون تنظیم می شود.
13. هورمون های رشد
بعضی از افراد هستند که بعضی از هورمون های رشد به آن ها کمک می کند که جوانتر بمانند اما گاهی اوقات اثرات جانبی خطرناکی برای آن ها دارد. واکنش های شدید مثل سندروم تونل کارپال و یا قند خون بالا می تواند به بدن آن ها آسیب وارد کند.
بسیاری از افراد از دارو های ریلکس کننده عضلات برای از بین بردن سوزش و درد عضلانی بر اثر بالا رفتن سن استفاده می کنند. البته اثرات آن ها متفاوت است اما باعث می شود که در برابر ضعف عضلانی بهتر عمل کنند اما عوارض جانبی این دارو شامل سرگیجه و زمین خوردن به دلیل نا تعادلی است.
15. بنادریل
این دارو یک داروی بدون نسخه است و یکی از اولین آنتی هیستامین های ساخته شده می باشد. در اکثر موارد داروی بدون خطری است اما عوارض جانبی آن برای بعضی از افراد مخصوصاً در سنین بالا شامل احساس سردرگمی ، سرگیجه، خشکی دهان و یبوست است. البته زمانی این عوارض جانبی احتمال رویداد بیشتری دارند که به عنوان یک مسکن استفاده شوند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.