عامل موثر بر فراز و فرودهای بازار بورس
شاخص کل بورس بعد از صعودهای چشم گیر در خرداد و تیرماه، در مردادماه روندی نزولی به خود گرفت و درواقع اصلاح شد. به طوریکه بسیاری از سهم ها که افزایش قیمت غیرمنطقی داشتند به قیمت های واقعی خود نزدیک شدند و همچنین صف های خرید هیجانی جمع شد.
کارشناسان در آن روزها بر این باور بودند که اصلاح شاخص تا اواخر شهریورماه ادامه خواهد داشت و در نهایت بازار سرمایه با توجه به گزارش های شش ماهه دوباره روندی صعودی به خود می گیرد. البته بالا رفتن قیمت دلار به این باور دامن زد و از آنجایی که همواره افزایش قیمت دلار با صعود شاخص رابطه مستقیم دارد، تحلیلگران پیش بینی می کردند رسیدن دلار به مرز ۳۲ هزار تومان، صعود شاخص را در پی دارد.
با اینحال نه ارائه گزارش های چشم گیر شرکت ها روی بازار سرمایه تاثیرگذار بود و نه بالا رفتن قیمت دلار. چراغ بازار یک روز سبز و یک روز قرمز بود، هرچند در هفته ای که گذشته کاهش شاخص کل مداوم بود و در نهایت در روز چهارشنبه به یک میلیون و ۴۱۲ هزار واحد رسید.
در این راستا، کارشناسان بر این باورند که نوسان این روزهای بازار سرمایه به دلیل نزدیک بودن انتخابات آمریکا است. به گفته آن ها بازار سرمایه نه تنها نرخ دلار را باور نکرده است، بلکه بر این باور است که چنانچه بایدن برنده انتخابات شود، نرخ دلار کاهشی خواهد بود.
به گفته کارشناسان اگر ترامپ برنده شود، هرچند دلار در این محدوده باقی خواهد ماند اما شرایط سیاسی سخت تر می شود و باید دید گزینه ایران برای انتخابات سال آینده خودش چیست ولی چنانچه بایدن برنده انتخابات ریاست جمهوری شود، دلار واکنش هیجانی خواهد داشت و ممکن است تا ۱۰ هزار تومان ریزش داشته باشد و این برای بازار سرمایه خبر خوبی نیست.
البته برخی کارشناسان نیز بر این باورند که نتیجه انتخابات آمریکا در ایران بیشتر روانی است و از انجایی که اکثر سهم ها اصلاح قیمت داشتند، تاثیر آن روی بازار سرمایه چشم گیر نخواهد بود.
به طور کلی به نظر می رسد بازار سرمایه از حالا درحال بررسی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است و به همین دلیل بسیاری از سهامداران، مخصوصا پولهای هنگفت که ریسک گریز هستند تا انتخابات آمریکا دست نگه داشتهاند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.