عباس عبدی: ۳ نفر از سیاست مداران جهان از کرونا ضربه خوردند
چرا این سه تن ضربه خوردند؟ چون در برابر کرونا لودگی کردند و آن را بیاهمیت تلقی نمودند. ماسک زدن را نپذیرفتند و خلاصه گمان کردند یا تبلیغ کردند که کرونا چیز مهمی نیست. ولی بد نیست امروز سوم مرداد ماه نگاهی بیاندازیم به وضعیت آمار تقریبی عوارض کرونا یا بیماری کوید-۱۹ در این سه کشور.
آمریکا با ۴ میلیون مبتلا و حدود ۱۴۵ هزار فوتی اول است. برزیل با ۲/۲ میلیون مبتلا و ۸۲ هزار فوتی دوم است. بریتانیا با ۳۰۰ هزار مبتلا در رتبه دهم است، ولی با ۵/۴۵ هزار فوتی سوم است. که در اصل تعداد فوتیها اهمیت دارد. شاید بگویید جمعیت آنها زیاد است. بله. ولی در این مورد هم وضع این سه کشور خراب است. متوسط تعداد فوتی ناشی از ویروس کرونا به یک میلیون نفر جمعیت در جهان حدود ۸۰ نفر است، در آمریکا ۴۴۰ نفر، در برزیل ۳۸۵ نفر و در بریتانیا ۶۷۰ نفر. پس ملاحظه میکنید که از هر نظر این سه کشور در صدر و رتبههای بالا هستند.
روشن است که شاخص محبوبیت روسای جمهور آنها رو به کاهش باشد. بدتر از همه وضع ترامپ است، چون هنوز در میانه بحران کرونا است و ۱۰۰ روز دیگر انتخابات آمریکا است. و در عین حال تفاوت آرای او با جو بایدن نامزد دموکراتها نزدیک به ۷ درصد است و این تفاوت برای انتخابات آمریکا بسیار زیاد است.
هر چند هنوز هیچ چیز قطعی نیست، ولی روشن است که ترامپ باید به دنبال رو کردن برگ برندهای باشد تا فضا را به نفع خود تغییر دهد. این برگ برنده بیش از هر چیزی میتواند واکسن کوید-۱۹ باشد. احیای اقتصاد آمریکا شاید زمانبر باشد. توافق با چین یا ایران یا… خیلی سخت است و در کوتاهمدت نشدنی است. انجام وعدههای کرونایی و پرداخت پول به افراد، شاید ممکن باشد ولی برای بورس آمریکا خطرناک خواهد بود. همین الآن هم بر اثر فشار ترامپ است که مقادیر زیادی سرمایه به والاستریت تزریق شد تا سقوط نکند.
بنابراین باید در باره کرونا کاری کرد. اولین اقدام ترامپ در این مورد تغییر سیاست تبلیغاتی بود. او خودش به تازگی ماسک زد و اخیراً نیز درخواست کرده دیگران نیز ماسک بزنند. ولی اینها جز اذعان به نادرستی سیاستهای قبلی کمک موثری به او نمیکند. در واقع اکنون ایالات متحده در سطح جهان دچار مشکل اعتبار شده است. اعتبار این دولت و حتی ملت با چالش جدی مواجه گردیده است. تنها چیزی که میتواند تا حدی این اعتبار را بازسازی کند، پیشگامی در تولید واکسن است. ولی به نظر میرسد که کشورهای دیگر بویژه بریتانیا و چین گامهای بزرگتری در این راه برداشتهاند و احتمال میرود که آنها افتخار تولید واکسن را به نام خود ثبت کنند و این نیز یک شکست دیگر برای ایالات متحده است که هم از نظر پول و هم از نظر دانش و هم از حیث فنآوری رتبه اول جهان بود، ولی در عمل نتوانسته است واکسن کرونا را زودتر از دیگران تولید کند. ترامپ در وضعیتی قرار گرفته که رهبران حزب دموکرات ویروس کرونا را ویروس ترامپ نامگذاری کردهاند. به نظر میرسد که تنها امکان برای نجات ترامپ و افزایش شانس او در انتخابات آمریکا، تولید واکسن ترامپ است! ولی اگر واکسن دانشگاه اکسفورد جواب دهد و به مرحله تولید صنعتی برسد این امکان نیز از ترامپ سلب خواهد شد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.