حسین قناعتی، رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران در سلسله نشست‌های ترویج علم بنیاد مصطفی(ص) که امروز در محل بنیاد مصطفی(ص) برگزار شد، گفت: درحال حاضر موج اول هنوز تمام نشده است؛ زمانی می‌توانیم بگوییم موج اول به پایان رسیده که تعداد بیماران صفر یا کم شود. ویروس کرونا جنگی واقعی، علیه بشریت است که اگر مدیریت نشود به فاجعه تبدیل خواهد شد و سازمان بهداشت جهانی نیز اعلام کرده که ممکن است تعداد بیشتری در اثر این بیماری فوت شوند.

وی در ادامه بیان کرد: متاسفانه در این بیماری، مسئولین و پزشکان غافلگیر شدند و ما از نداشتن واکسن این بیماری نگران بودیم؛ زیرا جهت تولید یک واکسن باید نتایج آن در طول مدت مشخص شود.

قناعتی با بیان اینکه کرونا سه  محور مهم دارد، تصریح کرد: این بیماری محورهای پیشگیری، اقتدار و بیماریابی دارد. درحال حاضر بسیاری از داروهایی که برای بهبود این بیماری اعلام شده‌اند، هیچ سند محکمی ندارند و کسانی که مردم را تشویق کردند، اکثریت بنابر جهل و نادانی بوده است.

رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران با بیان اینکه اقتدار عامل مهمی در کنترل بحران است، اظهار کرد: کره جنوبی توانست بحران را کنترل و اقتدار ایجاد کند؛ هرکشوری که نتوانست این عامل را ایجاد کند، ضرر کرده است و نتوانسته بحران را کنترل کند. پول، علم و قدرت به تنهایی نمی‌تواند مشکل را حل کند و لازمه کنترل بحران، اقتدار نیز هست.

وی با اشاره به اینکه ممکن است موج دوم کرونا سنگین‌تر باشد، اظهارکرد: کرونا در موج دوم با آنفولانزا و بیماری‌های سنگین همراه است؛ اما اگر بیماری­یابی به موقع باشد و با بیمار مبتلا شده برخورد مناسبی شود، قطعا این بیماری کنترل می‌شود. فردی که ابتلایش به کرونا ثابت شده است، اگر در خانه قرنطینه نشود فایده‌ای ندارد.

رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران در ادامه بیان کرد: اگر سه محور مطرح شده اجرا شود، نتیجه خوبی دارد وگرنه اتلاف زمان و هزینه کرده‌ایم؛ اگر کرونا به درستی مهار نشود، خطر انفجار این بیماری وجود دارد.

قناعتی همچنین افزود: مسئولین باید با مطالعه دقیق، آمار درستی از ابتلا به کرونا را ارائه دهند. همچنین ایمنی گله­ای در زمینه این بیماری درست نیست و اکنون باید این گفته را از ذهن خارج کنیم. در کشورهایی که اصول بهداشتی رعایت شود، بیماری و احتمال ابتلا به آن نیز کاهش می‌یابد.

وی در ادامه عنوان کرد: مشخص شدن نتیجه تست پی سی آر، یک تا دو روز زمان بر است؛ اما سی‌تی اسکن به ‌سرعت پاسخ می‌دهد؛ تمامی روش‌ها، ارزشمند است اما سامانه هوشمند تشخیص کووید ۱۹ میزان بیماری را در فرد مشخص می‌کند.

قناعتی با بیان اینکه مسئولین باید برای مبارزه با این بیماری تلاش کنند، گفت: برای مبارزه با کرونا باید همه ارکان جامعه مشغول به دفاع شوند و علت موفقیت کشور آلمان نیز همکاری مردم بوده است؛ اما متاسفانه در کشور ما همکاری مردم کم بود، در حالی که اگر ۹۰ درصد مردم همکاری می‌کردند، بیماری کنترل می‌شد که این امر نشان دهنده این است که باید آموزش‌های لازم به مردم داده شود.

قناعتی در ادامه اظهار کرد: کرونا، کشنده است و مردم نباید شوخی بگیرند. هدف ما این است که چرخ جامعه بچرخد تا در گذشت زمان، اتفاقی علمی رخ دهد و بیماری متوقف شود. کشور ما تاب‌آوری  اجتماعی بیشتری دارد.

رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای استان تهران درخصوص سامانه هوشمند تشخیص کووید ۱۹ گفت: مقدمات این سامانه هوشمند برای تشخیص از روی سی تی اسکن، از قبل از بیماری کووید ۱۹ برنامه‌ریزی شده بود و این بیماری فرصتی را جهت ارائه زودتر فراهم کرد.

 وی در ادامه تصریح کرد: زمانی که روش نوینی ایجاد می­شود،  ابتدا افراد جهت استفاده دچار شک و ترس می‌شوند؛ ما نیز در مواجه با کووید ۱۹ همینگونه بودیم، اما کم‌کم جامعه متوجه شد که استفاده از روش‌های نوین خوب و  مفید است.

قناعتی با بیان اینکه تاب آوری جوامع انسانی حدی دارد، گفت: این گفته در قرآن نیز مطرح شده است. ما باید کاری کنیم که تاب‌آوری جامعه کاهش نیابد؛ باید میزان ابتلا را کنترل کنیم تا ارکان جامعه بهم نریزد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.