محمدرضا تابش، با بیان این که فردا مجلس یازدهم کار خودش را آغاز می‌کند، گفت:  مجلس تجلی اراده مردم و ثمره مجاهدت‌های آزادی‌خواهان در یکصد سال اخیر است و رکن رکین مردمسالاری در همه نظام‌های دموکراسی تلقی می‌شود. امام ره نیز مجلس را در راس امور می‌دانستند و رهبری هم مجلس و تصمیمات آن را در کانون توجه خود دارند. علاوه بر این توده مردم هم اخبار مجلس را به عنوان خانه خودشان دنبال می‌کنند.

وی افزود: علی‌رغم نقدها و انتقادات موجود نسبت به ردصلاحیت‌های صورت گرفته در انتخابات مجلس یازدهم که منجر به تضییع حق برخی افراد شد و در میزان مشارکت در انتخابات اثرگذار بود و باید هشداری برای نظام تلقی شود و البته شرایط معیشتی و اقتصادی که در این کاهش مشارکت دخیل بوده، ما به عنوان جریان اصلاح‌طلب از جایگاه قانونی مجلس در نظام حمایت می‌کنیم و تلاشمان را معطوف می‌داریم تا این رکن رکین مردم‌سالاری نظام را با کمک خود منتخبان به جایگاه شایسته خود برگردانیم. اقلیت اصلاح‌طلبی هم در مجلس یازدهم حضور دارند که از آنها نیز می‌خواهیم در برگرداندن شأن و جایگاه مجلس به کمک سایر نمایندگان تلاش کنند.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس با بیان اینکه منتخبان مجلس یازدهم باید صدای اکثریت خاموش، معترض و دلخور جامعه هم باشند، یادآور شد: من به عنوان کسی که ۲۰ سال یعنی نیمی از عمر مدیریتی خود را در مجلس صرف کردم آرزویم این است که مجلس در جایگاه راس امور قرار گیرد. اما این شأن و جایگاه چطور ایجاد می‌شود؟ بخشی از آن منوط به اصلاحات ساختاری است. اگر قرار است قانون اساسی مورد بازنگری قرار گیرد موضوع تشکیل دو مجلس باید مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر آن اصلاح قانون انتخابات و استانی شدن انتخابات نیز می‌تواند موثر باشد. بخش دیگری از این اصلاحات ساختاری نیز مربوط به فرایندهای قانون‌گذاری و نظارت است. مثلا هزاران تذکر و تعداد زیادی سوال و تحقیق و تفحص در مجلس مطرح می‌شود اما چه اثری بر آن مترتب است. اگر یکی از این موارد سوال یا تذکر به درستی معضلی را حل می‌کرد آن وقت می‌شد گفت مجلس از نظر ساختاری می‌تواند در راس امور قرار گیرد.

تابش با اشاره به ضرورت ایفای نقش هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نیز گفت: این هیات فقط مربوط به این نیست که اگر نماینده‌ای در محاکم قضایی مورد بازخواست قرار گیرد به این موضوع ورود کند که آیا کار نماینده در چارچوب وظایف قانونی بوده یا نه. بلکه باید در ابعاد مختلف رفتار نمایندگان نظارت داشته باشد. ما سعی کردیم مواردی از این ایرادات را در اصلاحات قانون مورد توجه قرار دهیم و برطرف کنیم ولی برخی مصوبات مثل استانی شدن انتخابات یا اصلاح قانون انتخابات تایید و نهایی نشد. آیین‌نامه مجلس هم نیازمند اصلاحات ساختاری است. این آیین‌نامه مربوط به دوران مشروطه است و تنها قدری بزک شده است. اما کسی آن را آسیب‌شناسی و منطبق بر شرایط روز نکرده است.

وی همچنین اضافه کرد: اگرچه ما از برخی اتفاقات دلخوریم ولی پیوند ما با انقلاب، شعارها و ارزش‌های آن به مثابه دایه و مادر است و ما از آسیب دیدن آن ناراحتیم. معتقدیم نمایندگان باید در وضع آشفته کشور و در شرایطی که مردم گلایه‌های زیادی دارند و تحت فشارهای اقتصادی و معیشتی زیادی هستند، سیاست اعتدال و عقلانیت را با همراهی همه نهادها علی‌الخصوص قوای دیگر در پیش بگیرند. در حال حاضر قدرت تاب‌آوری مردم به حداقل رسیده و هر بیان اختلاف‌برانگیزی که موجب تنش شود پیامدهای مخربی به دنبال دارد. لذا همه قوا باید کمک کنند که در این پیچ تاریخی با اقتدار و کمترین صدمه به کشور و ملت عبور کنیم. طبیعتا در موارد اختلافی نظر رهبری فصل‌الخطاب است و انتظار می‌رود در این برهه نمایندگان و تریبون‌داران کمتر مسائل اختلاف‌برانگیز مطرح کنند.

تابش با اشاره به سابقه آشنایی خود با بسیاری از منتخبان مجلس یازدهم و همچنین گزینه‌های ریاست و هیات رئیسه اظهار کرد: ما معتقدیم باید تیم عملیاتی کارآمد، متخصص، معتدل و با عقلانیت بالا سکان‌دار هدایت مجلس و کمیسیون‌های تخصصی شوند. من به خوبی دکتر نادران و مهندس نیکزاد را می‌شناسم. آقای قالیباف از برخی ابعاد می‌تواند در مدیریت مجلس کارساز باشد، آقای حاجی‌بابایی قابلیت‌های خوبی دارد، آقای حسینی فرد شایسته و معتدل، آقای دنیامالی نیروی پرتوان و آقای قاضی‌زاده فرد موجهی است. دکتر پزشکیان هم می‌تواند در اداره مجلس یازدهم نقش‌آفرین باشد. آقای تاجگردون قابلیت‌های تخصصی خوبی دارد. آقای مصری انسان موجه و معتدلی است، آقای میرسلیم فردی جدی و کارآمد و آقای تقوی فرد شایسته‌ای است و حتی آقای آقاتهرانی هم آنطوری نیست که در افکار عمومی تصور می‌شود و آقای ذوالنور هم آدم موجهی است، آقایان منادی، فرهنگی و حسین‌زاده بحرینی هم افراد شایسته‌ای هستند.

وی ادامه داد: اگر این ترکیب حاکم بر مجلس و هیات رئیسه کمیسیون‌ها باشند می‌توانیم مجلس خوب و موجهی داشته باشیم و البته باید تلاش شود ضعف عدم مشارکت مردم در انتخابات جبران شود و اصلاحات ساختاری هم انجام شود تا مجلس به شأن و جایگاه خود برگردد و در جهت کاهش تنش و توجه همه‌جانبه به موضوعات مختلف منطبق بر واقعیات حرکت کند.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس در پایان خاطرنشان کرد: اگر منتخبان مجلس یازدهم بخواهند تندروی و قوم‌گرایی کنند عقلانیت و اعتدال را به کنار نهند، نمی‌توانند در عرصه عمل موفق باشند. ما امیدواریم آنها با عقلانیت، تدبیر، هماهنگی، تعامل و درک شرایط کشور و واقعیت‌های جهان تصمیمات خردمندانه‌ای بگیرند که نفعش به مردم برسد و کشور نجات پیدا کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.