پیشنهاد یک اقتصاددان درباره تامین منابع برای پرداختهای نقدی
محمد خوشچهره در پاسخ به این سوال که نبود منابع مالی کافی برای حمایت از معاش گروههای خاص چه اندازه قابل قبول است؟ گفت: تجربه نشان داده که مشکل خیلی از دولتهای ما در محدودیت منابع نیست، در ضعف مدیریت منابع است؛ یعنی منابع را خوب و به موقع خرج نمیکنیم.
وی در توضیح این مطلب افزود: من معتقدم دولت باید برای این پرداختها اولویت قائل شود.
این اقتصاددان تاکید کرد: الان زمان اینکه مو را از ماست بیرون بکشیم و صددرصد همه چی درست باشد، نیست. امکان ۱۰تا ۲۰ درصد خطا وجود دارد که بعدا با ابزارهایی امکان پیگیری هست.
خوشچهره متذکر شد: بالاخره بخشی از هزینههای کسانی که در خانه هستند و کار نمیکنند، کاهش پیدا کرده است، بنابراین اگرپرداخت نقدی چیزی در حدود۶۰ تا ۷۰ درصد درآمد این افراد باشد، امکان تامین نیاز اولیه آنها توام با ایجاد آرامش روحی و روانی وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که پرداختهای نقدی از چه محلی باید تامین شود؟ گفت: در حال حاضر پتانسیلهایی وجود دارد که باید از آن بهره برد. ابتدا اعتمادسازی دولت و تبیین این مساله که گروهی از مردم دچار مشکل هستند، اهمیت بالایی دارد.
این اقتصاددان تصریح کرد: یکی از این پتانسیلها که در دنیا هم مرسوم است، اوراق قرضه عمومی است. یعنی دولت از مردم برای هدفهای بلندمدت و استراتژیک، اوراق قرض میکند.
خوشچهره متذکر شد: حالا یکسری از دولتها بنیه ضعیفی دارند، اما دولت ما کلی پول طلب دارد، ارز خارج دارد که باید منتقل شود و ذخایر نفتی دارد، بنابراین ما استحقاق فقر نداریم. اگر فقری هم وجود داشته، ناشی از ضعف مدیریتی بوده است.
وی ادامه داد: دولت در این شرایط میتواند با اوراق قرضه عمومی منابع را تامین کند. اوراق قرضه عمومی حتی میتواند بدون بهره باشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.