زندگی ۱۵ درصد مردم شهر تهران در بافت فرسوده
علی اعطا سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در حاشیه دویست و دوازدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران با بیان اینکه پس از وقوع زمین لرزه در تهران تا مدتها شاهد برگزاری جلسات، برنامهها و ارائه طرحها و لوایح مختلف هستیم، اما بعد از آن موضوع فراموش میشود و اولویت های دیگری در دستور کار قرار می گیرد تا مجدداً زمین لرزهای رخ دهد، گفت: مواجهه با پدیده طبیعی زلزله در تهران نیازمند یک میثاق ملی است و باید برنامهای تدوین شود و در مراجعی به تصویب برسد که حتی با وجود تغییرات در دولت، مدیریت شهری و مجلس برنامه ریزیدرباره مواجهه با زلزله در تهران با مشکل رو به رو نشود و در بازه زمانی کوتاه، میان و بلند مدت راه حلهایی ارائه شود.
او با بیان اینکه در حال حاضر پنج درصد از سطح شهر تهران را بافت فرسوده تشکیل داده است، اضافه کرد: همچنین ۱۵ درصد جمعیت نیز در این پنج درصد سطح بافت فرسوده زندگی میکنند و این نشان میدهد که به لحاظ سیاستهای تشویقی نتوانستیم تسهیل گری کنیم و بافت فرسوده در مجموع همچنان وضعیت مطلوبی ندارد. البته همواره ملاحظات اجتماعی در این موضوع دخیل بوده است و تلاش شده به گونهای عمل نشود که بافت جمعیتی و اجتماعی جابهجا شود.
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به تصویب طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه حفاظت از میراث معماری شهر تهران در جلسه امروز شورای شهر تهران توضیح داد: در سالهای اخیر و به خصوص در نیمه دوم سال ۹۸ شاهد بودیم که تعدادی از ساختمانهای ارزشمند شهر تهران که در فهرست میراث فرهنگی ثبت نبود اما کسی در اینکه این موارد واجد ارزش هستند تردیدی نداشت، تخریب شدند.
او با بیان اینکه با ارائه این لایحه به دنبال آن هستیم که با حفظ موازین و حقوق مالکانه و همچنین تفکیک مسئولیتها و با ارائه بستههای تشویقی و یا قوانین الزام آور شرایطی را فراهم کنیم که آثار معماری معاصر ایران حفظ شود، عنوان کرد: منظور از میراث معاصر ابنیه ارزشمند ۱۰۰ سال اخیر است که در طرح جامع اعلام شده ۲۳۰۰ بنا در این حوزه وجود دارد که شاید حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ بنا در فهرست میراث فرهنگی ثبت شدهاند و مابقی در معرض خطر قرار دارند.
سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به این سوالی درباره عدم استحکام کافی ساختمان های نوساز شهر تهران گفت: برخی از ساختمانهای نوساز استحکام لازم را ندارند و که شناسنامه فنی یک موضوع صوری است و آنگونه که باید اجرایینمی شود، در شرایط فعلی در بحث مجری ذی صلاح عمل نمی شود.
او با بیان اینکه متأسفانه در همه فنون مجری ذیصلاح حایز اهمیت اما در ساخت و ساز افرادی که صلاحیت ندارند نیز میتوانند ساختمان بسازند، اضافه کرد: اگر بتوانیم با وجود همه موانع مالی و حقوقی مجری ذیصلاح را عملیاتی کنیم میتوانیم به اجرای شناسنامه فنی نیز امیدوار باشیم که حداقل بنایی با استحکام لازم ساخته شود.
عضو هیات رییسه شورای شهر تهران با بیان اینکه نظارتهای دورهای مهندسین ناظر نیز کفایت نمیکند، گفت: سازه ساختمان بعد از اتمام دیده نمیشود و تشخیص ایمن بودن آن کار سادهای نیست و لازم است که نظارت حین ساخت تقویت شود تا حداقل از استحکام بنا مطمئن شویم.
اعطا در پاسخ به پرسشی درباره نقش شورا در این فرآیند گفت: شورا نقش مستقیمی در این موضوع ندارد و این امر موضوعی بین سازمان نظام مهندسی، مهندسین ناظر و شهرداری تهران است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.