روزنامه دولتی «گلوبال تایمز» چین، امروز (سه‌شنبه) در سرمقاله‌ای، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا را به دلیل صحبت‌هایی که در مورد منشأ ویروس کرونا کرده بود به دروغ‌گویی متهم کرد.

پامپئو روز یک‌شنبه، اعلام کرده بود که شواهد متعددی وجود دارند که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان چین نشات گرفته است. این روزنامه چینی پامپئو را «آدم گمراه» خواند. سازمان جهانی بهداشت نیز ادعای آمریکا را «گمانه‌پردازی» خوانده و اعلام کرده که این کشور «هیچ شواهد مشخصی» را مشاهده نکرده است.

به نوشته وبگاه «بی‌بی‌سی»، سرمقاله‌هایی که در این روزنامه منتشر می‌شوند اغلب در مورد جهت فکری دولت چین بینش‌هایی ارائه می‌کنند، اما تاکنون هیچ پاسخی رسمی به اظهارت پامپئو در مورد منشأ ویروس کرونا ارائه نشده است.

بی‌بی‌سی در ادامه نوشت، روز دوشنبه (دیروز)، روزنامه گلوبال تایمز، تئوری‌های پامپئو را احمقانه خواند و وی را به کژنمایی حقایق متهم کرد و در روز سه‌شنبه (امروز) حملات و انتقاد‌ات این روزنامه بیشتر شدند.

روزنامه گلوبال تایمز در این سرمقاله نوشت، پامپئو با اظهارات کذب قصد دارد با یک تیر دو نشانه را بزند. اولین هدف او این است که او امید دارد به انتخاب مجدد ترامپ در انتخابات در آبان ماه کمک می‌کند، دومین هدف وی نیز این است که پامپئو از چین سوسیالیست‌ متنفر است و نمی‌تواند پیشرفت چین را قبول کند.

روزنامه گلوبال تایمز در این سرمقاله اذعان می‌کند که در واکنش چین به بیماری کرونا در ابتدا مشکلاتی وجود داشته است، اما در ادامه نوشت، عملکرد کلی (چین)، امید‌بخش بوده و نقص‌ها را پوشش داده است.

این روزنامه چینی در ادامه این سرمقاله نوشت، ممکن است که این ویروس در ابتدا در شهر‌های دیگر غیر از ووهان، افراد را مبتلا کرده باشد.

بی‌بی‌سی در ادامه این خبر نوشت، روزنامه گلوبال تایمز، تنها رسانه چینی نیست که پامپئو و آمریکا را هدف قرار می‌دهد، روزنامه «پیپلز دیلی» در این کشور نیز اعلام کرده که پامپئو هیچ شواهدی در این مورد که منشأ ویروس کرونا در ووهان چین بوده، ندارد. یک رسانه چینی دیگر نیز سیاستمداران آمریکایی را به «طرح‌ریزی نابکارانه» متهم کرد. 

بی‌بی‌سی همچنین نوشت، روز دوشنبه، «مایکل رایان» مدیر برنامه‌های اورژانسی در سازمان جهانی بهداشت، اعلام کرد که «هیچ اطلاعات یا شواهد مشخصی» درباره اظهارات آمریکایی‌ها درباره منشأ ویروس کرونا وجود ندارد. وی در صحبت‌های خود گفت: «از منظر ما، این (اظهارات) گمانه‌زنی هستند.» 

هفته گذشته، جامعه اطلاعاتی آمریکا تصدیق کرد که ویروس کرونا «ساخت دست بشر نبوده یا از لحاظ ژنتیکی دست‌کاری نشده است.» اما بعد از این اظهارات اعلام کرد که جامعه اطلاعاتی آمریکا بررسی خود برای مشخص کردن منشأ بیماری کرونا را ادامه خواهد داد.

«اسکات موریسون»، نخست‌وزیر استرالیا نیز در صحبت‌های امروز خود منشأ ویروس کرونا را بازار فروش مواد غذایی زنده دانست، اما این نظریه که این ویروس از آزمایشگاه نشئت گرفته را نیز رد نکرد.

بی‌بی‌سی در پایان نوشت، برخی منابع اطلاعاتی غربی به رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که هیچ شواهدی برای اینکه نشان دهد ویروس کرونا از آزمایشگاه نشأت گرفته، وجود ندارد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.