زنگ خطر برای اصولگرایان به صدا در آمد/ قالیباف عقب نشینی کرد یا پایداریها؟ / پشت پرده یک توافق لحظه آخری
«شورای ائتلاف و جبهه پایداری بر سر یک لیست به توافق رسیدند»؛ این خبری است که از نخستین ساعات بامداد امروز در رسانه های اصولگرا و کانال های تلگرامی و فضای مجازی درحال پخش شدن است.
پایداری ها سهم گرفتند، توافق کردند؟
بنا به روایت های تایید نشده، طی جلسه ای که شب گذشته برگزار شد اصولگرایان بر سر یک لیست به توافق رسیدند، لیستی که احتمال سهم گرفتن پایداری ها در آن بسیار بالاست و بعید به نظر می رسد پایداری ها تنها بخاطر وحدت اصولگرایانه تن به این تک لیست داده باشند. چه آنکه روز گذشته بود که روش این جبهه از سوی آیت الله مصباح پدر معنوی آنها تایید شد تا مهر تاییدی بر لیست مستقل پایداری ها زده شود.
نظرسنجی ها اصولگرایان را نگران کرد
حالا در فاصله سه روز مانده به انتخابات و براساس اخبار منتشر شده، اصولگرایان بعد از مشاهده نتایج نظرسنجی های روزهای اخیر دچار نگرانی شده و با تلاش مضاعف تری به دنبال وحدت بر سر یک لیست واحد هستند.
این نظر سنجی ها میزان مشارکت شهروندان تهرانی را بین ۲۶ تا ۲۸ درصد تخمین زده است و طبق آمارها ۲۰ درصد از کسانی که در نظرسنجی ها حضور داشته اند، اظهار داشته در انتخابات شرکت می کنند و به اصولگرایان ابراز تمایل کرده اند که اتفاقا محمدباقر قالیباف نفر سوم محبوبیت را بین اصولگرایان دارد.
به این ترتیب به احتمال زیاد در انتخابات تهران شانس کسب ۲۵درصد رای (یعنی نصاب لازم برای ورود به مجلس) تنها برای یکی دو کاندیدا وجود دارد و سرنوشت انتخابات به مرحله بعدی که در اواخر فروردین برگزار می شود موکول خواهد شد. نگرانی از رای پایین و دومرحله ای شدن انتخابات (که می تواند شانس رقیب را بالا ببرد) و احتمال تکرار تجربه شکست در انتخابات قبلی بخاطر چند لیستی شدن، زنگ خطر جدی است که دیروز برای اصولگرایان نواخته شده و آنها را دوباره پای میز مذاکره کشانده است.
قالیباف یا رئیسی؟
اما جلسه دیشب و محوریت برای رسیدن به لیست واحد را چه کسی عهده دار بود؟ دو روایت از این جلسه مطرح است، اطرافیان محمدباقر قالیباف روایت کرده اند که تلاش های شهردار اسبق تهران که سرفهرست لیست شورای ائتلاف نیز هست نتیجه داده و پایداری ها تن به لیست واحد داده اند. این ادعا درحالی مطرح می شود که پایداری ها طی روزهای اخیر شمشیر را بر روی قالیباف بسته بودند و حتی خبرهای جسته و گریخته حکایت از آن داشت که سرلیست بودن قالیباف محور اصلی اختلاف بین شورای ائتلاف و فرزندان معنوی آیت الله مصباح بوده است.
دومین روایت اما آن است که ابراهیم رئیسی که خود سنگ بنای شورای ائتلاف را گذاشته بود منشا توافق حاصل شده بر سر لیست واحد بوده است. روایتی که با توجه به اعتبار و مقبولیت رئیسی در بین جبهه پایداری دور از ذهن به نظر نمی رسد چه آنکه پایداری ها در انتخابات ۹۶ هم رئیسی را کاندیدای اصلی خود در انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرده بودند.
اما سخنگوی قوه قضاییه در نشستی که امروز با حضور اهالی رسانه برگزار کرد هرگونه خط و ربط رئیس قوه قضاییه با این موضوع را تکذیب کرد.
خبرنگاری پرسید آیا شما تایید می کنید یک جریان سیاسی با حمایت آقای رئیسی لیست واحد داده اند؟ که اسماعیلی با اشاره به اینکه این شایعه را ما هم ملاحظه کردیم، گفت: به صورت صریح اعلام می کنم و با ریاست قوه هم در این ارتباط صحبت کرده ام. رئیس قوه قضاییه به هیچ عنوان از هیچ فرد، لیست، جریان در امر انتخابات حمایت نمی کند. هیچ لیستی ندارند، هیچ کاندیدایی ندارند.
سخنگوی قوه قضاییه البته این را هم گفت که «گروه های مختلف و همه جریانات سیاسی به آقای رئیسی مراجعه و تقاضاهایی داشته اند. آیت الله رئیسی در برابر همه تقاضاها و مراجعات اعلام کردند در امر انتخابات در باب تایید صلاحیت ها و لیست گروه ها و احزاب به لحاظ رعایت شان و جایگاه قوه قضاییه معذورم و هیچ مداخله ای ندارم و به مراجعه کنندگان هم این پاسخ داده شده است. همه نامزدهای تایید صلاحیت شده برای ایشان محترمند ولی هیچ فرد و لیستی نباید منتسب به ریاست قوه قضاییه باشد»
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.